ایران پرس- دستبرد آمریکا به اموال و دارایی های ایران همچنان ادامه دارد؛ در ادامه این روند یک دادگاه فدرال آمریکا، به مصادره ساختمان بنیاد خیریه علوی درمحله منهتن نیویورک به بهانه داشتن ارتباط  با ایران و نقض تحریم ها رأی داده است.

با گذشت چند ماه از راهیابی ترامپ به کاخ سفید رویکردهای خصمانه آمریکا نسبت به ایران شکل تازه ای یافته و در تازه ترین اقدام، احکامی برای مصادره اشیای باستانی ایران و بنیاد علوی مطرح شده است.

«علی بیگدلی» استاد دانشگاه و کارشناس مسائل بین المللی در گفت وگو با ایرنا در این باره می گوید:

«.. آمریکایی ها قبلا هم همین کار را کرده بودند و از موجودی های ایران  که از اول انقلاب بلوکه کرده بودند برداشت کردند چیزی که الان خطرناک شده می خواهند از اشیای باستانی ما نیز استفاده کنند .... اینها اموال شخصی ویا  متعلق به دولت نیست بلکه متعلق به تمدن است که در جهت خیرخواهانه گسترش به تمدن در اختیار دانشگاه شیکاگو قرار گرفته اند».

بیگدلی می افزاید :

«قضیه بنیاد علوی با اشیای باستانی متفاوت است، در این خصوص این بحت مطرح است که آیا موجودی های نقدی ایران در آمریکا تمام شده که اینها قصد دارند بنیاد علوی را مصادره کنند؟»

تشدید مصادره اموال در آمریکا از سال 1996

دولت آمریکا این روند را از سال  1996 تشدید کرد؛ یعنی زمانی که کنگره آمریکا با تغییر قانون داخلی مصونیت دولت ها (Foreign Sovereign Immunities Act (FSIA ، به اتباع ایالات متحده که در عملیات تروریستی خسارت دیده اند اجازه داد در دادگاه های آمریکا علیه کشورهایی که درفهرست "دولت های حامی تروریسم" قرار دارند اقامه دعوا و ادعای خسارت کنند.

در همان سال (1996)، کنگره آمریکا با تصویب تبصره فلاتو Flatow Amendment به دادگاه های آمریکا اجازه داد برای به اصطلاح "قربانیان تروریسم" مبالغ هنگفتی معادل ده ها برابر خسارات وارده به عنوان "خسارات تنبیهی" علیه "کشور حامی تروریسم" تعیین کنند.

در 30 می 2003 به موجب یکی از احکامی که در این قالب و بدون هیچ مبنای حقوقی و واقعی علیه جمهوری اسلامی ایران صادر شد، دادگاه واشنگتن دی سی به بهانه واهی شکایت خانواده های 241 نظامی کشته شده در انفجار مقر تفنگداران آمریکایی در بیروت در سال 1983، به ناروا جمهوری اسلامی ایران را مسئول شمرد.

در 7 سپتامبر 2007 همان دادگاه در حکم  دیگری، ایران را به پرداخت 6 /2 میلیارد دلار به عنوان غرامت به بیش از هزار نفر از اعضای خانواده کشته شدگان حوادث تروریستی محکوم کرد.

حدود یکسال قبل، در آوریل 2016 نیز دیوان عالی آمریکا تحت تأثیر و فشار قوای مقننه و مجریه از ابطال آرای دادگاه نیویورک که حدود 75 /1 میلیارد دلار از دارایی های متعلق به مردم ایران را مصادره و در اختیار شاکیان پرونده موسوم به پترسون قرار داده بود، خودداری کرد.

کاخ سفید ساختمان‌های متعلق به ایران در آمریکا را  نیز اجاره داده است

خبرهای دیگری از امریکا حاکی است که وزارت خارجه این کشور حتی ساختمان‌های متعلق به ایران در امریکا را  نیز اجاره داده است.

نیویورک تایمز چندی قبل  در گزارشی ضمن تایید این خبر نوشت: ارزش این ساختمان‌ها و اماکن بیش از 50 میلیون دلار هستند.

در گزارش این روزنامه آمده است:

«...از جمله این اماکن؛ساختمان پنج طبقه‌ای در "آپر ایست ساید " در نیویورک است که پیش از این یک کنسولگری بود، اما اکنون تغییر کاربری داده شده و به مرکز فروش تابلوهای نقاشی‌ تبدیل شده است.»

واقعیت این است که  دشمنی آمریکا فقط در موضوع هسته ای خلاصه نمی‎شود و خصلت های زشت همواره در ذات امریکا امریکا بوده است.

دستبرد به اموال و دارایی های ایران نیز بخشی از این جریان خصومت ورزی و در عین حال تخلف آشکار از اصول حقوق‌ بین‌الملل و مصداق کامل یک «راهزنی بین المللی» است.115/110

بیشتر بخوانید:

طیب نیا: دستبرد آمریکا به اموال ایران نشانه ادامه دشمنی این کشور با ملت ایران است

احکام دادگاه های آمریکا، ادامه دستبرد به اموال و دارایی های ایران/تحلیل