در حالی که تنش‌ها بین واشنگتن و مسکو بر سر ادعاها در خصوص حملات سایبری و دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ادامه دارد، وزارت خزانه‌داری آمریکا، تحریم های بیشتری علیه روسیه به بهانه بحران اوکراین اعمال کرد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا با تکرار ادعای دخالت مسکو در بحران اوکراین، از افزوده شدن تعداد بیشتری از اشخاص حقیقی و حقوقی روسیه به لیست تحریم‌های واشنگتن خبر داده است.

در بیانیه وزارت خزانه‌داری آمریکا ضمن تکرار نام 26 شرکت، نهاد و بانک روسی که پیشتر تحریم شده بودند، نامهای جدید هم اشاره شده است.

در فهرست جدید این وزارتخانه نام هفت شخص حقیقی، هشت نهاد و شرکت و دو کشتی روسیه به لیست تحریم‌های آمریکا مرتبط با بحران اوکراین افزوده شده است.

از سال 2014 و در پی الحاق شبه جزیره کریمه در اوکراین به روسیه ، آمریکا و همچنین اتحادیه اروپا تحریم‌هایی علیه مسکو اعمال کرده‌اند.

مسکو اعلام کرده که شبه جزیره کریمه در دوره شوروی به اوکراین بخشیده شده و پس از آن مجددا به فدراسیون روسیه ملحق شده است.

مسکو این تحریم‌ها را اقدامی خصمانه از سوی دولت روبه پایان اوباما تلقی کرده و خاطرنشان کرد که روسیه نیز در مقابل، لیست تحریم‌های خود علیه آمریکایی‌ها را گسترش خواهد داد.

این تحریم‌ها یک ماه پیش از آن اعلام شده‌اند که باراک اوباما، رئیس جمهور فعلی آمریکا قدرت را به دونالد ترامپ واگذار خواهد کرد؛ روسیه در دروه اوباما با آمریکا در بسیاری از حوزه های داخلی نظیر حقوق بشر و همچنین بعد بین المللی مانند اوکراین و سوریه، تنش شدید داشت، اما با توجه به اینکه ترامپ از همکاری با پوتین سخن گفت، مسکو امیدوار به بهبود روابط با واشنگتن در دوره جدید است.

با این حال، تحریم های روسیه، نشانه اهمیت استراتژیک اوکراین برای آمریکا است. جان اسمیت، مدیر دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا درباره این تحریم‌ها گفته است: این  تحریم‌ها با هدف اعمال فشار بر مسکو است.

آمریکا در مناقشه  بین روسیه و اوکراین، جانب اوکراین را گرفته و از عضویت همسایه روسیه در ناتو حمایت می کند.  در واقع اوکراین فرصتی برای آمریکا است تا از طریق آن به رقیب سنتی خود، روسیه ضربه وارد کند.

آمریکا اساسا در منطقه استراتژیک شرق اروپا نیز همین سیاست را دنبال می کند؛ به این معنی که آمریکا در سال های اخیر با تقویت حضور نظامی خود در این منطقه چه به طور یکجانبه و چه در چارچوب گسترش ناتو، درصدد محاصره و تضعیف روسیه است اما روسیه نیز در مرزهای شرقی خود، امکانات نظامی را تقویت کرده و در نتیجه، رقابت جدید تسلیحاتی در شرق اروپا در حال وقوع است که قربانی اصلی آن نیز اروپا خواهد بود.

ترامپ نیز اگرچه از بهبود روابط بین آمریکا و روسیه و همکاری بین دو کشور سخن گفته است، اما در واقع آمریکا به خاطر رهایی از بحران هایی مانند سوریه، از طریق روسیه می خواهد خود را رها سازد.

ضمن اینکه در دکترین سیاست خارجی و امنیتی آمریکا، قدرت های بزرگ مانند روسیه باید تضعیف شوند و در این زمینه سیاست ترامپ با اوباما مشابه است.

به نظر می رسد ترامپ قدرت چین را تهدید اول علیه آمریکا و روسیه را تهدید بعدی می داند و شاید بر همین اساس است که از هم اکنون با چین درگیر شده است ، اما با توجه به زیاده خواهی مستمرآمریکا به ویژه درمحیط پیرامونی  روسیه، تنش بین واشنگتن و مسکو در آینده نیز اتفاق خواهد افتاد.

 روسیه اما کشوری نیست که در برابر تغییر موازنه قدرت در جهان و به ویژه منطقه شرق اروپا که از سودی آمریکا دنبال می شود ، بی تفاوت باشد و دست به کاری نزند . ضمن اینکه روسیه اکنون در جایگاه یک قدرت  جهانی است که منافع خود را در خارج از مناطقی از جمله اروپا نیز دنبال می کند که با منافع واشنگتن در تضاد است .