در این راستا نظامیان آمریکایی، ارتش های کشورهای اروپایی را برای استفاده از سلاح های هسته ای تاکتیکی علیه روسیه آموزش می دهند. مسکو مدتهاست که به ادامه استقرار تسلیحات هسته ای تاکتیکی آمریکا دراروپا اعتراض می کند.از دیدگاه روسها، استقراراین تسلیحات در اروپا به همراه اقدامات تنش آمیزهسته ای اعضای اروپایی ناتو و آمریکا در روند خلع سلاح هسته ای در اروپا مانع ایجاد می کند.
با این همه برای نخستین بار است که رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه صراحتا هدف ازآموزش کاربرد تسلیحات هسته ای دراروپا را، استفاده ازاین تسلیحات مرگبارعلیه روسیه اعلام می کند. پیشنهاد لاوروف برای تغییر این وضعیت تهدید آمیز، مخالفت اروپایی ها با استقرارسلاح های هسته ای آمریکا دراین قاره است.وی معتقد است که فشار افکارعمومی واحزاب مخالف می تواندموجب برچیدن این تسلیحات ازاروپا شود.
با تقابل فزاینده روسیه و آمریکا در شرق اروپا،اروپایی ها خود را بیش از هر زمان دیگر درمعرض یک رویارویی هسته ای دردوره پسا جنگ سرد تلقی می کنند. به گفته «زیگمار گابریل» وزیر خارجه آلمان: همانند دوران جنگ سرد، ما اروپاییها بطور خاص در معرض خطر یک رقابت تسلیحاتی هسته ای جدید قرار داریم و دقیقا به همین علت است که ما در اروپا باید طرحهای جدیدی را برای کنترل تسلیحاتی و خلع سلاح آغاز کنیم.
اکنون بمب های هسته ای بی -61 آمریکا در پایگاههای هوایی در آلمان، ترکیه، بلژیک، ایتالیا و هلند مستقرهستند که البته این مساله با مخالفت های جدی در اروپا مواجه است. قبلا گمان می رفت که با پایان جنگ سرد، آمریکا مبادرت به خروج تسلیحات هسته ای خود از قاره اروپا خواهد کرد، اما در عمل آمریکا نه تنها بر حفظ زرادخانه هسته ای تاکتیکی خود در اروپا تاکید می ورزد، بلکه طرح های پر هزینه ای برای بهسازی آنها دارد.
در عین حال در نشست سران ناتو که در مه 2012 در شیکاگو برگزار شد، سران ناتو با طرح آمریکایی ها برای مدرن سازی و جایگزینی بمب های هسته ای آمریکا در اروپا موافقت کردند، چرا که کشور های عضو ناتو در اجلاس مذکور تأکید کردند که سلاحهای هستهای بخش مهمی از سیاست بازدارندگی ناتو محسوب می شوند و کلیه این سلاحها باید کارایی خود را حفظ کنند.
ایگور کوروچکنوف Igor Korotchenko کارشناس نظامی روسی معتقد است که هم واشنگتن و هم بروکسل سناریو جنگ محدود هسته ای در اروپا را مورد بررسی قرار داده اند. «برنامه اشتراک تسلیحات هسته ای ناتو» به کشورهای فاقد این گونه تسلیحات اجازه می دهد میزبان سلاح های هسته ای کشورهای دارای این گونه تسلیحات باشند.
آمریکا به بهانه حفظ امنیت اروپایی ها ودر واقع برای کنترل و تهدید روسیه و حتی انجام حملات هسته ای علیه آن در صورت وقوع درگیری بزرگی در عرصه اروپا بین روسیه و ناتو، بر بهسازی و حفظ زرادخانه بمب های هسته ای بی -61 اصرار می ورزد. 118/112
بیشتر بخوانید:
لاوروف: آمریکا به اروپا کاربرد سلاح هسته ای آموزش میدهد
انتقاد شدید لاوروف از آمریکا/ تحلیل و ویدئو
لاوروف: مقامات آمریکا روانی هستند