به گزارش خبرگزاری ایران پرس، وزارت خزانه داری آمریکا روز جمعه این هفت مقام چینی را به بهانه آنچه «سرکوب دموکراسی در هنگکنگ» خواند تحت تحریمهای خود قرار داد.
بر اساس لیستی که توسط وزارت خزانهداری آمریکا منتشر شده، این تحریمها افرادی را که در دفتر ارتباطی چین در هنگکنگ هستند هدف قرار داده است.
ساعاتی پیش از اعلام رسمی خبر تحریم این 7 مقام چینی، منابع آگاه در دولت بایدن اعلام کرده بودند، واشنگتن قصد دارد تعدادی از مقامات چینی مرتبط با هنگکنگ را به دلیل آنچه «سرکوب دموکراسی در این منطقه» خوانده میشود، تحریم کند.
همزمان با این تحریمها، وزارت خزانه داری آمریکا با انتشار یک «توصیه نامه تجاری»، به شرکت های داخلی و خارجی در خصوص فعالیت در هنگکنگ هشدار داد.
سال گذشته در پی مطرح شدن قانون امنیت ملی هنگ کنگ، مخالفان دولت این منطقه با تحریک دولتهای غربی دست به تظاهرات گسترده زدند. رفته رفته این اعتراضات به تخریب اموال عمومی و حمله به نیروهای پلیس کشیده شد.
پس از آن قانون امنیت ملی هنگکنگ توسط کنگره ملی خلق چین به تصویب رسید و اجرایی شد که بر اساس آن، پکن میتواند با اعمال این قانون جرائم مربوط به ایجاد جدایی، براندازی، تروریسم و تبانی با نیروهای خارجی را مجازات کند.
روابط کشورهای غربی و چین در ماه های اخیر به دلیل رویکرد مداخله جویانه آمریکا و متحدانش در قبال تحولات هنگ کنگ و نیز اتهام زنی های پیاپی مقامات غربی علیه پکن پرتنش شده است.
هنگ کنگ از سال 1842 تا 1997 تحت سیطره بریتانیا بود، اما در سال 1997 به سرزمین اصلی چین پیوست.
120