نتایج انتخابات هلند خبر از انزوا ی سیاسی جریان فکری پوپولیسم در این کشور را دارد اما هنوز این احتمال وجود دارد که پوپولیسم در سایر کشورهای اروپایی نظیر فرانسه به پیروزی دست یابد.

به گزارش روزجمعه ایران پرس به نقل از هفته نامه آمریکایی تایم، مردم هلند در انتخابات اخیر سراسری این کشور نشان دادند که می توان در برابر عقاید و افکار پوپولیستی نیز ایستاد و این افکار تنها گزینه مورد پسند سیاستمداران ارو.پایی نیستند.

به نظر می رسد شکست نا باورانه خیرت فیلدرز نامزد افراطی و اسلام ستیز از حزب برای آزادی در هلند در انتخابات اخیر این  کشور  جانی دوباره به احزاب اروپایی در سراسر این قاره که دارای گرایشات سیاسی سنتی تر دارند بخشیده است. اما در عین حال بعید به نظر می رسد این  رویداد بتواند شعله احساسات و گرایشاتی که در سراسر اروپا علیه مهاجران و پدیده مهاجرت بر افروخته شده است خاموش کند.

«مارک روته» نخست وزیر کشور هلند توانست بار دیگر پیروز عرصه انتخابات سیاسی در هلند باشد. به این ترتیب اظهارات خصمانه فیلدرز علیه دین مبین اسلام و مسلمانان هم برای وی سودی به همراه نداشت و تنوانست اکثریت مردم را با او همراه کند.

در واقع  پس از به اوج رسیدن خط فکری جریان پوپولیستی در آمریکا و بریتانیا در سال گذشته این نهضت، در هلند با شکست سختی مواجه شده است وظاهرا طرفداران این خط فکری هم اکنون چشم به نتایج انتخابات ماه آینده ریاست جمهوری فرانسه دوخته اند.

 اما این احتمال نیز وجود دارد مردم کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و بلغارستان همانند مردم هلند عمل نکنند و درست برعکس این بار به جریانهای پوپولیستی رای مثبت بدهند.

چالش اصلی راست گرایان افراطی؛ حفظ موضع خود

در حال حاضر چالش اصلی برای افرادی نظیر مارین لوپن حفظ موضع خود در قبال مسائلی نظیر مهاجران و پناهجویان نخبگان سیاسی این کشور و اتحاد و همبستگی دول اروپایی یا  تثیبیت آن است .

از سوی دیگر چالش کاندیداهای میانه رو از جمله «امانوئل ماکرون» رقیب سرسخت لوپن در بر قراری ارتباطی سازنده با مردمی است که از قوانین و لوایح جدید اقتصادی فرانسه به تنگ آمده اند و نسبت به هرگونه اصلاح و پیشرفتی دلسرد و مایوس شده اند.

این رویکرد کاندیداهای میانه رو در اظهارات روز پنجشنبه ماکرون پس از پیروزی در انتخابات سراسری هلند به خوبی به چشم می خورد وی دراین باره گفته است: مارک روته به خوبی این نکته را اثبات کرد که وقتی با بیانی شفاف برای مردم سخن بگویید و آنچه در دستور کار خود دارید در مورد مقابله با موارد ی نظیر محدودیتهای کشورتان بازگو کنید می توانید طرفداران عقاید افراطی را شکست دهید.

لوپن اما هنوز هیچ گونه اظهار نظری در باره نتایج انتخابات هلند نکرده است.

مارک روته نیز اعلام کرده است می خواهد به صدای مردمی گوش فرا دهد که در ملت خود احساس غربی و جداماندگی می کنند وی در ادامه از مغلوب شدن اندیشه های پوپولیستی ابراز خرسند ی کرده است.

انگلا مرکل  صدر اعظم آلمان نیز نتایج انتخابات در هلند را ستود و آن را روزی روشن وایده آل  برای دموکراسی خواند. وی پیشتر گفته بود، جهان با تلاش برای حل و فصل مشکلات از طریق چند قطبی کردن و پوپولویسم، راه به جایی نخواهد برد.

مارتین شولتز رئیس سابق پارلمان اروپا و نامزد صدر اعظمی آلمان از حزب سوسیال دموکرات ، مراتب خرسندی خود از نتایج انتخابات هلند را  اعلام کرد. فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه نیز نتایج انتخابات هلند را ستود و آن را پیروزی آشکار علیه افراطیگری خواند

وی در این باره گفته بود ارزش آزاد اندیشی احترام به عقاید دیگران و ایمان به آینده روشن و تابناک اروپا پاسخ واقعی به ملاحظات میهن دوستانه است که می تواند جهان را تکان دهد.

«مانفرد وبر» رهبر حزب راست میانه روی مردم اروپا نیز در این باره گفته بود انتخابات کشور هلند شروعی خوب و تمام عیار برای انتخاباتی است که در سال آینده  در پیش داریم چرا که پوپولیستها و معتقدان به احساسات ضد اروپایی در امسال  خود  شکست را به چشم خود دیدند.

حزب راست افراطی و ضد اسلامی «برای آزادی» به رهبری «خیرت فیلدرز» در انتخابات پارلمانی هلند با کسب 19 کرسی از 150 کرسی در برابر حزب حاکم «آزادی و دموکراسی» به رهبری «مارک روته» نخست وزیر هلند با 31 کرسی شکست خورد.

اروپا به نوعی چشم انتظار نتایج انتخابات هلند بود چرا که در صورت پیروزی تندروهای راست افراطی بعد از برگزیت دومین شوک به اتحادیه اروپا وارد می شد.121/111

 

بیشتر بخوانید:

هشدار مرکل درباره پوپولیسم جهانی

انتخابات سراسری مجلس هلند در یک نگاه

نتایج یک نظرسنجی از پیروزی حزب حاکم در انتخابات پارلمانی هلند حکایت دارد