به گزارش ایران پرس، اندونزی در این احضار از عربستان خواست دلایل اینکه چرا ریاض، جاکارتا را در جریان این اعدام قرار نداده است را توضیح دهد.
دفتر «جوکو ویدودو» Joko Widodo، رئیس جمهور اندونزی هم روز چهارشنبه در بیانیهای اعلام کرد «ویدودو» در تماس تلفنی با «عادل الجبیر» وزیر خارجه سعودی مراتب اعتراض شدید خود را به اقدام ریاض در اعدام «توتی تورسیلاواتی» Tuti Tursilawati شهروند اندونزیایی اعلام کرده است.
ریاض روز دوشنبه «توتی تورسیلاواتی» را به اتهام قتل یک شهروند سعودی در شهر طائف اعدام کرد.
سازمان «حمایت از مهاجران» اندونزی که در راستای دفاع از حقوق کارگران این کشور فعالیت میکند اما اعلام کرد «تورسیلاواتی» مرتکب قتل نشده بلکه از خود در برابر کارفرمای عربستانی اش که در تلاش بود به وی تجاوز کند، دفاع کرده است.
بسیاری از خدمتکاران خارجی که در منازل شهروندان سعودی مشغول به کار هستند، صرف نظر از شرایط سخت کار و استثمار شغلی در معرض سوء استفادههای جنسی قرار میگیرند.
هرگونه مخالفت خدمتکاران در برابر کفیل و صاحب کار، با حبس و تنبیههای خانگی همراه است، در حالیکه در این بین هیچ قانونی در عربستان برای حمایت از این خدمتکاران که اغلب آنان زن هستند، وجود ندارد.
همچنین گزارش سازمان های حقوق بشری حکایت از آن دارد که صاحبان مشاغل در عربستان، گذرنامههای زنان خدمتکار خود را ضبط می کنند تا امکان بازگشت آنها به کشورهایشان از بین برود.
117
اعدام دهها پاکستانی در عربستان / تحلیل
ابراز تأسف ایران از اعدام فعالان سیاسی در عربستان
احتمال اعدام نخستین زن مدافع حقوقبشر در عربستان