ایران پرس- انتقادهای مخالفان دولت آنکارا از سیاست مداخله جویانه ترکیه در امور داخلی کشورهای همسایه همچنان ادامه دارد.

در این ارتباط، «کمال قلیچدار اوغلو» رهبر حزب جمهوری خلق ترکیه، گفت، دولت آنکارا مسوول بروز بحران و تنش های جاری سوریه است. این سیاستمدار برجسته ترک تاکید کرد: مقام های آنکارا به جای اتخاذ سیاستی منطقی و قابل اعتماد در صحنه بین‌المللی، استراتژی خود را بر خصومت و فشار بنیان نهاده‌اند. به دلیل اتخاذ همین سیاست، تنش در روابط آنکارا با سایر کشورهای جهان از جمله سوریه بروز کرده است.

اظهارات رهبر حزب جمهوری خلق که بزرگترین حزب مخالف دولت آنکارا در پارلمان ترکیه محسوب می شود، در حالی است که، پیش از این «بشار الجعفری» رئیس هیأت مذاکره کننده دولت سوریه در گفتگوهای ژنو، از سیاست های مداخله جویانه دولت آنکارا انتقاد و تصریح کرد:

دولت ترکیه در فراهم کردن شرایط عبور 300 هزار تروریست از مرزهای ترکیه به سوریه و حمایت لجستیکی از آن ها نقش اصلی ایفا کرد. اما نتیجه سیاست های کور ترکیه در بحران سوریه، نه تنها به براندازی بشاراسد رئیس جمهوری قانونی سوریه از قدرت ختم نشد، بلکه به تزلزل نظام امنیتی ترکیه و افزایش روز افزون حملات تروریستی در داخل این کشور منجر شده است.

در همین ارتباط کمال قلیچدار اوغلو تصریح کرده است که، دولت ترکیه خواهان سقوط دولت قانونی اسد  است، اما این اتفاق تاکنون رخ نداده است و آقای اردوغان با ارائه چنین وعده هایی ، صرفا" موقعیت دولت خود را درمنطقه وجهان تخریب کرده است. این نگاه نادرست دولت آنکارا در سیاست خارجی ترکیه موجب شده است که تصور اغلب  محافل سیاسی منطقه و جهان به سمت رفتارهای ماجراجویانه دولت آنکارا معطوف گردد.

به عنوان مثال، دولت ترکیه با مداخله در امور داخلی کشورهای  عرب حاشیه خلیج فارس، تلاش کرده است جای پای خود را در این کشورها مستحکم کند. اما در نخستین واکنش منفی، رهبران سعودی خواستار خروج نیروهای نظامی ترکیه از اراضی قطر شده اند. در همین حال «بولنت تزجان» نماینده حزب جمهوری خلق ترکیه در پارلمان  درباره آن چه که تشکیل ارتش فردی در ترکیه خواند، هشدار داد و اعلام کرد دیگر مفهومی به نام ارتش ملی در ترکیه باقی نمانده است و با وجود پاکسازی ارتش از وجود عناصر جریان گولن ، تصمیمات اخیر اتخاذ شده در شورای عالی نظامی، نشان می دهد که شخص اردوغان در پی ایجاد یک ارتش فردی است.

بسیاری از مخالفین اردوغان نیز مثل بولنت تزجان بر این باورند که کودتای نافرجام 2016 میلادی بهانه ای به دست اردوغان و هیات حاکمیت ترکیه داده است تا با وضع قانون حالت فوق العاده، به سرکوب صداهای مخالف اقدام نماید.118/111

بیشتر بخوانید:

انتقاد رهبر حزب جمهوری خلق ترکیه از سیاست خارجی اردوغان در سوریه