ایران پرس- سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان ادعا کرد هیچ یکی از گروه های تروریستی از جمله 'تحریک طالبان پاکستان'، 'جماعت الاحرار'، 'داعش'، 'گروه حقانی' و 'القاعده' 'حضور سازمان یافته' در این کشور ندارند.

«نفیس زکریا» حضور گروه  حقانی در مناطق قبایلی پاکستان را تلویحا ادعای دولت افغانستان دانست که با هدف فرافکنی بحران مطرح  می شود. از دیدگاه محافل سیاسی و امنیتی در پاکستان ، در مورد ادعای سخنگوی وزارت امور خارجه و موضع مقامات نظامی و امنیتی این کشور در مورد حضور سازمان یافته گروههای تروریستی در پاکستان اختلاف نظر جدی وجود دارد. این محافل این سوال مهم را مطرح می کنند که اگر گروه تروریستی تحریک طالبان در مناطق قبایلی وزیرستان شمالی و وزیرستان جنوبی حضور منسجم و سازمان یافته ندارند چرا ارتش پاکستان دو عملیات مهم «ضرب عضب» و «رد الفساد» را ضد این گروه انجام داد و موفقیت انها را افتخار بزرگ خود در مقابله با تروریسم می داند.

گروه تروریستی حقانی هم اقدام به عملیات فرامرزی می کند و به شکل سازمان یافته در خارج از مرزهای پاکستان مستقراست و دولتهای افغانستان و امریکا این گروه را دست پرورده سازمان اطلاعات ارتش پاکستان موسوم به آی اس آی می دانند که اقدام به جنگ نیابتی می کند.  اندیشکده آمریکایی موسوم به مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌الملل” (CSIS) اخیرا با انتشار گزارشی اعلام کرد:

«پاکستان همچنان پناهگاهی برای گروه‌های تروریستی تحریک طالبان و گروه  حقانی است و بیشتر از آنکه متحد باشد،‌ تهدید محسوب می‌شود.»

در مورد گروه تروریستی داعش نیز همواره مقامات پاکستان حضور چنین گروهی را در این کشور رد می کنند و اطلاعات دقیقی نیز در مورد حضور داعش در پاکستان وجود ندارد. اما نفیس زکریا سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان به گروههای  فرقه گرا و تروریستی کاملا سازمان یافته لشکر جهنگوی و سپاه صحابه در این کشور اشاره نکرد که بیشترین حملات تروریستی از سوی این گروهها در پاکستان صورت می گیرد. علاوه براین، لشکر جهنگوی با اعلام بیعت با گروه تروریستی داعش به عنوان بازوی عملیاتی این گروه در پاکستان عمل می کند. 

«صاحب زاده ابوالخیر محمد زبیر» رییس حزب «جمعیت علمای پاکستان» در این باره اعلام کرد: «گروه تروریستی داعش به داخل پاکستان نفوذ کرده است و از سوی برخی گروه های تروریستی و شبه نظامی در این کشور، حمایت می شود که  موضوعی بسیار خطرناک برای پاکستان.»

هرچند سازمان مبارزه با تروریسم پاکستان  گروه های «جماعت الاحرار» و «لشکر جهنگوی» را به  لیست گروه‌های تروریستی این کشورافزود و تعداد آنها به 63 گروه رسید اما اقدام جدی ضد انها صورت نمی گیرد.

در مورد گروه تروریستی القاعده در پاکستان نیز اطلاعات دقیقی در دست نیست اما بسیاری از تحلیلگران بر این اعتقادند بی تحرکی این گروه تروریستی در پاکستان به معنای شکست و یا نابودی آن در این کشور نیست بلکه بسیاری از  گروههای کوچک تروریستی در پاکستان را زیر مجموعه گروه تروریستی  القاعده می دانند.

پایگاه خبری ورلد بولتن اخیرا به نقل از  یکی از مقام‌های اطلاعاتی پاکستان اعلام کرد: «عراقی عبدالرحیم» از اعضای ارشد القاعده در عملیات نظامی در وزیرستان شمالی در پاکستان کشته شد که یکی از فرماندهان مهم و کلیدی القاعده در پاکستان و افغانستان بود.

تردیدی نیست یکی از مهمترین چالشهای دولت پاکستان در سطح داخلی ، منطقه ای و بین المللی اتهام همکاری و حمایت از گروههای تروریستی و فرقه گرا است که به شدت چهره این کشور را مخدوش کرده است. تقسیم بندی این گروهها از سوی دولت پاکستان به گروههای خوب و بد به شدت رفتار و عملکرد دولت اسلام آباد را در برخورد با گروههای تروریستی زیر سوال برده و با انتقاد روبرو کرده است. دفتر ریاست‌ جمهوری افغانستان اخیراً از دولت پاکستان خواست بدون تفکیک میان گروههای تروریستی به گروه‌های بد و خوب ضد آنها  اقدامات عاجل و عملی صورت دهد. این بدان معنا است که ادعای مقامات دولت پاکستان در مورد حضور نداشتن سازمانی گروههای تروریستی در این کشور، از مسئولیت دولت اسلام آباد برای مقابله با این گروهها نمی کاهد. با توجه به فشارهای بین المللی و منطقه ای بر دولت پاکستان برای مقابله با گروههای تروریستی که کاملا شناخته شده هستند ادعای مقامات دولت پاکستان مبنی بر جدی نبودن حضور گروههای تروریستی در پاکستان، در جهت کاستن از فشارهای خارجی تلقی می شود که تاکنون تاثیری در این خصوص نداشته است. 111/114

بیشتر بخوانید:

پیوند نامبارک داعش و لشکر جهنگوی در پاکستان/ تحلیل

به هلاکت رسیدن سرکرده گروه تروریستی لشگر جهنگوی در پاکستان

رد حضور داعش درپاکستان/تحلیل