به گزارش ایران پرس، حدود دو ماه پس از آنکه «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، با پارچ آبی در دست در مقابل دوربین قرار گرفت و در یک کلیپ ویدئویی کوتاه به مردم ایران توصیه کرد که برای غلبه بر بحران بیآبی، از دانش و فناوری بروز اسرائیل در این زمینه بهره ببرند، خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی از وضعیت وخیم بیآبی در سرزمینهای اشغالی خبر داد و نوشت استراتژی آبی اسرائیل نتوانسته بر بحران کمبود آب در این منطقه غلبه کند.
در این گزارش آمده است، برای اسرائیل که خود را در فناوری شیرینسازی آب دریا جلوتر از همه میداند و در منطقهای زندگی میکند که آب در آن یک موضوع ژئواستراتژیک به شمار میرود و حتی در معاهدات صلح با همسایگان نیز گنجانده شده است، این یک موقعیت پیچیده و بغرنج است.
«یووال اشتینیتز»، وزیر انرژی اسرائیل میگوید، هیچ کس انتظارِ پنج سال خشکسالیِ پشت سر هم را نداشت. به همین دلیل، علیرغم ظرفیت بالای ما برای شیرینسازی آب، وضعیت همچنان "خیلی، خیلی وخیم" است.
به نوشته آسوشیتدپرس، اکنون برخی به این نتیجه رسیدهاند که قدرت فناوری اسرائیل برای غلبه بر طبیعت کافی نیست.
منتقدان نیز میگویند آنچه باعث تشدید بحران بیآبی در اسرائیل شده این است که مقامات اسرائیلی با دلخوشی بیش از حد نسبت به فناوری شیرینسازی آب دریا، شعار صرفهجویی در مصرف آب را طی سالهای اخیر به حاشیه راندند.
فلسطین اشغالی در یکی از خشکترین مناطق کره زمین قرار گرفته و از قدیم برای تامین آب خود متکی به یک فصل بارانی کوتاه بوده تا منابع آبی محدود آن را پر کند اما کاهش بارندگی طی سالهای اخیر حجم آب دریاچه طبریه در مرز جولان اشغالی که اصلیترین منبع آب طبیعی آن به شمار میرود را به پایینترین سطح در تاریخ خود کاهش داده تا جاییکه اسرائیل برداشت آب از آن را متوقف کرده است.
اسرائیل در تلاش برای حفظ امنیت آبی خود از سال 2005، پنج تاسیسات شیرینسازی آب دریا راهاندازی کرده است و در حال حاضر حدود 40 درصد آب آشامیدنی خود را از این راه تامین میکند و میخواهد این رقم را تا سال 2050 به 70 درصد برساند.
در سالهای اولیه خشکسالی، اسرائیل با تکیه بر سرمایهگذاری عظیم خود در حوزه شیرینسازی آب دریا، چندان توجهی به آن نمیکرد اما به نوشته آسوشیتدپرس، با تشدید بحران کمآبی، ادبیات مقامات اسرائیلی نیز تغییر کرده و طی ماههای اخیر یک تبلیغ تلویزیونی، با بیان اینکه اسرائیل دارد خشک میشود مجددا از اسرائیلیها میخواهد که در مصرف آب صرفهجویی کنند.
با تشدید بحران کمآبی در فلسطین اشغالی مشخص نیست که آیا نتانیاهو در ادامه دیپلماسی عمومی خود علیه ایران باز هم در آینده با انتشار ویدئو در صفحه توییتر خود نقش "دایه مهربانتر از مادر" را برای مردم ایران بازی خواهد کرد یا اینکه این بار به جای پیشنهاد کمک به دیگر کشورها، اصلاح استراتژی آبی شکستخورده اسرائیل را در اولویت قرار خواهد داد.
138/110
بیشتربخوانید:
اینفوگرافی: بحران آب؛ بحران ملی - مشکل جهانی