ایران پرس- به گفته «دونالد توسک» رییس شورای اروپا، بریتانیا می‌تواند همچنان بر روی توافق با اتحادیه‌اروپا به سبک کانادا حساب کند.

«توسک» تاکید کرد، اتحادیه اروپا همچنان به رسیدن به توافقی با بریتانیا که روابط نزدیک و ویژه دو طرف را حفظ کند، پایبند است.

دکتر «بن ویلیامز» استاد علوم سیاسی دانشکاه سالفورد در گفت و گو با خبرگزاری اسپوتنیک به بررسی شانس «ترزا می» نخست وزیر بریتانیا در جلوگیری از تلاش‌های حزب محافظه کار برای رای منفی و کم به پیشنهادهای وی درخصوص برگزیت پرداخت و گفت: در حال حاضر شمار زیادی از نمایندگان بریتانیایی مخالف پیشنهاد «ترزا می» موسوم به «طرح چکرز» هستند و در صورتی که نخست وزیر بریتانیا موفق نشود جایگزین مناسبی برای این طرح پیدا کند، به آن رای منفی خواهند داد.

وی افزود: اتحادیه اروپا و دولت بریتانیا هر دو بر رسیدن به یک توافقنامه خوب تاکید دارند؛ اما در حال حاضر مشکل این است که مهلت تعیین شده برای رسیدن به این توافق رو به اتمام است. به این ترتیب، پیش بینی اینکه آیا در این مدت کم راه حل مناسبی پیدا شود یا خیر، بسیار مشکل است.

درخصوص این موضوع تاکنون نشست‌هایی برگزار شده است که یکی از آنها در نیمه ماه اکتبر برگزار شد. با گذشت زمان، هرچه بیشتر احتمال رسیدن به توافق میان دو طرف کاهش یافت.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه موقعیت  کنونی «ترزا می» تا چه حد با ثبات بوده و در صورت موفق نشدن وی در به دست آوردن رای مثبت برای طرح خود، گام بعدی او چه خواهد بود، گفت: «ترزا می» در ابتدا خواستار کشیده شدن این طرح به پارلمان نبود.

اکنون وضعیت به گونه‌ای است که یک چالش قانونی بوجود آمده و پارلمان حرف آخر را درخصوص این طرح خواهد زد. برخی معتقدند که در صورتی که طرح «چکرز» در پارلمان رای مثبت به دست نیاورد، ترزا می مجبور به استعفا خواهد شد. برخی دیگر نیز معتقدند که در صورت رای منفی به «طرح چکرز» موقعیت و قدرت ترزا می صدمه زیادی خواهد دید.

بر اساس نظریه برخی دیگر از جمله نمایندگان حزب کارگر، در صورت رد «طرح چکرز» در پارلمان احتمال برگزاری همه‌پرسی دوم به شدت افزایش می یابد و مردم مجبور خواهند شد تا درخصوص تصمیم ماه ژوئن 2016 خود تجدیدنظر کنند.

در این میان حتی احتمال برگزاری انتخابات مجدد نیز مطرح شده است.

«ویلیامز» در ادامه خاطرنشان کرد: وقوع هریک از این حالت‌ها یعنی استعفای ترزا می، برگزاری همه پرسی مجدد و یا انتخابات عمومی (پارلمانی) می‌تواند اتفاقی بسیار بزرگ باشد.

این استاد دانشگاه در ادامه عنوان کرد: در میان جزئیات برگزیت، موضوع مرزهای ایرلند از پیچیده‌ترین مسائل آن به شمار می‌رود. درواقع، ایرلند به عنوان یک منطقه جغرافیایی به دو بخش تقسیم شده است: شمال ایرلند بخشی از بریتانیاست و جمهوری ایرلند که کشوری جدا و مستقل است.

در صورتی که بریتانیا اتحادیه اروپا را ترک کند، مرزهای اتحادیه اروپا در مرز میان ایرلند شمالی و جنوبی واقع خواهد شد.

این موضوع خود مشکلات زیادی برای رفت و آمد افراد بوجود می‌آورد. 139/120

مترجم: زهره خزائی

بیشتر بخوانید:

برگزیت؛ حمله خانم نخست‌وزیر به منتقدان طرح «چکرز»

ترزا می: محافظه‌کاران برای اجرای برگزیت اختلافات را کنار بگذارند+ ویدئو

مواجهه سخت و بحرانی محافظه‌کاران با برگزیت/ تحلیل