اعضای اتحادیه کارگران ارتباطات بریتانیا در میانه مناقشات جاری بر سر افزایش حقوق و شرایط کار، اعتصابی گسترده در مخالفت با پیشنهاد پست سلطنتی این کشور به راه انداخته اند. اعتصاب آنها به عنوان بزرگترین اعتصاب سال جاری بریتانیا شناخته میشود.
115 هزار تن از اعضای این صنف اعتصاب کرده و در 31 اوت و هشتم و نهم سپتامبر هم به اعتصاب ادامه خواهند داد. پیش از آن هم در تداوم اعتصابات کارگری در بریتانیا هزاران کارمند بخش راهآهن و حمل و نقل این کشور اعتصاباتی فلج کننده را رقم زدند.
این دور از اعتصابات به دنبال تشدید اختلافات بین نمایندگان صنفی با مقامات دولت محافظه کار در زمینه رسیدگی به مطالبات کارمندان از جمله در ارتباط با افزایش حقوق و شرایط کاری و بدتر شدن بحران هزینههای معیشتی به اجرا در آمد.
افزایش بهای انرژی در بریتانیا که ارتباط مستقیم با جنگ انرژی بین روسیه و اروپا دارد، قیمت مواد غذایی و انواع دیگر کالاها و خدمات را به طور کم سابقهای افزایش داده است، طوریکه مرکز ملی آمار بریتانیا اعلام کرد: شهروندان در این کشور ماه گذشته بالاترین نرخ تورم در بیش از چهل سال اخیر را تحمل کردند.
مساله مهم این است که بر خلاف اعتصاب هایی که در سال های قبل در بریتانیا صورت می گرفت، اعتصاب های کنونی واکنش مردم و جامعه این کشور به وضعیت ناهنجار و در واقع فاجعه باری است که حاصل سیاست و اقدامات دولت محافظه کار در قبال روسیه و جنگ اوکراین است.
«بوریس جانسون» نخست وزیر موقت بریتانیا همگام با آمریکا از جدی ترین حامیان اوکراین و ارائه دهندگان مالی و تسلیحاتی آن شمرده شده و در عین حال از مدافعان تشدید فشارهای تحریمی علیه مسکو بوده و خواهان تحریم نفت و گاز روسیه است.
هر چند اتحادیه اروپا در این زمینه اقداماتی مانند تحریم نفتی روسیه صورت داده است، اما با توجه به وابستگی شدید اروپا به گاز روسیه در این زمینه دچار آسیب پذیری جدی است. مسکو نیز در واکنش به اقدامات خصمانه اروپا از جمله بریتانیا به عناوین مختلف صدور گاز خود به کشورهای اروپایی را بشدت کاهش داده و همین مساله چشم انداز زمستانی سرد و نیز بروز رکود و تورم بی سابقه و بحران در اقتصاد این کشورها از جمله بریتانیا را بشدت افزایش داده است.
در واقع بحران انرژی در اروپا به قدری وخیم شده که مردم این قاره را در وضعیت یک «فاجعه» قرار داده و رسانه های این کشورها در گزارش های روزانه خود به دولت هایشان می خواهند اقداماتی جدی و موثر در این باره انجام دهند.
یک روزنامه بریتانیایی نوشته «انسان های زیادی خواهند مرد و اوضاع از این هم بدتر خواهد شد.» دولت بریتانیا به بهانه تنبیه روسیه در پی جنگ اوکراین، روسیه را تحریم کرده و با این کار درآمد روسیه را نیز از نفت و گاز به طور کم سابقهای افزایش داد، اما میلیونها نفر را در این کشور با افزایش بی سابقه بهای انرژی، زیر شدیدترین فشارهای اقتصادی قرار داده است.
در این راستا دور جدید افزایش بهای برق و گاز مشترکان در بریتانیا با اعلام نرخ نامههای جدید به زودی آغاز میشود و میلیونها مشترک باید بهای بیشتری برای مصرف انرژی پرداخت کنند.
به گفته نهادهای حمایت از مصرف کنندگان در بریتانیا، این افزایش بهای انرژی افزایشی «ویرانگر» است و هزاران خانوار دیگر را برشمار زیادی از خانوارهایی که اکنون قادر به پرداخت کامل هزینه های زندگی خود نیستند خواهد افزود.
در آلمان و فرانسه هم پیش بینی شده قیمت برق و گاز 10 برابر خواهد شد. در واقع بحران انرژی، تورم، کاهش قدرت خرید و همچنین رکود اقتصادی مشکل این روزهای کشورهای اروپایی است. بدین ترتیب اروپا از پیامدهای جنگ پرهزینه اوکراین بی نصیب نمانده است.
اکنون مقامات ارشد اروپایی که حاصل سیاست ها و اقدامات ضد روسی خود را مشاهده می کنند ناچار به اعتراف به وضعیت وخیم اروپا شده اند.
«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پیامی توییتری هشدار داد: "اتحادیه اروپا با بحرانهای سه گانه مواجه بوده که بر تمام مردم این اتحادیه تاثیرگذار خواهد بود."
بورل می گوید: "بحرانهای سهگانه اقتصادی، انرژی و غذا بر تمامی ما تاثیر خواهد گذاشت و ما نیازمند اتخاذ اقدام برای مقابله با آن هستیم و ما همگی در سطح اروپا و شرکای اروپایی قادر به انجام آن هستیم."
به رغم وعده بورل اما واقعیت جز این است و اروپایی ها ناچار خواهند بود کاهش شدید سطح رفاه خود و مواجهه با وضعیتی که از جنگ جهانی دوم تاکنون بی سابقه بوده را تجربه کنند.
نویسنده: سيدرضا ميرطاهر
117