"رجب طیب اردوغان" رییس جمهوری ترکیه با انتقاد از دولت آلمان از "زیگمار گابریل" وزیر خارجه این کشور خواست حد و حدود خود را بشناسد.

به گزارش ایران پرس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی روزنامه کانادایی "لو دووار " چاپ مونترال، این اظهارات اردوغان پس از آن مطرح شد که زیگمار گابریل دخالت ترکیه در انتخابات آلمان را محکوم کرد.

اردوغان در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد: " گابریل حد و حدود خود را نمی شناسد؛ چه کسی هستی که بخواهی برای رییس جمهوری ترکیه اظهار نظر کنی ؟ حدود خودت را بشناس؛ او سعی می کند به ما درس بدهد؛ چقدر تجربه کار در عرصه سیاست را داری ؟ چقدر سن داری؟ "

این اظهارات شدید اللحن اردوغان یک روز پس از برخورد کلامی میان آنکارا و برلین بیان شد.

این در حالی است که روابط دو کشور پس از کودتای نافرجام 15 ژوئیه 2016 در ترکیه با متهم شدن آلمان به حمایت از فتح ا... گولن برای طراحی این حمله به سردی گرایید؛ هرچند برلین این اتهامات را رد کرده اما روز به روز بر شدت تنشها و سردی روابط دو کشور افزوده شده است.

رجب طیب اردوغان همچنین خطاب به ترکهایی که ملیت آلمانی دارند گفت: " بادفاع از حق دموکراتیک خود و با رای دادن،  به آنها درس بدهید." 

اردوغان همچنین گفت: "  احزاب دموکرات مسیحی، حزب سبز و سوسیال دموکراتیک دشمن ترکیه هستند؛ به این احزاب رای ندهید و به کسانی رای بدهید که با ترکیه دشمنی ندارند."

رییس جمهوری ترکیه افزود: " برای ما اهمیتی ندارد که آلمان درهای "گمرکی " خود را به روی ما باز کند یا نکند زیرا کشورهای زیادی هستند که با ما روابط خوبی دارند و ما نیازی به آلمان نداریم."

بیش از سه میلیون ترک در آلمان زندگی می کنند که از مهمترین جمعیت برون مرزی ترکیه محسوب می شوند و از بین آنها حدود یک میلیون و دویست هزار نفر آنها ملیت آلمانی دارند که می توانند در انتخابات این کشور شرکت کنند.

پیش از این آلمانی های ترک تبار بیشتر به چپها به ویژه حزب سوسیال دموکرات آلمان رای می دادند .

رجب طیب اردوغان در بین ترک تبارهای آلمان بسیار محبوبیت دارد و بدین ترتیب بود که حزبش در انتخابات پارلمانی 2015 توانست 59 درصد آرا را کسب کند.

"بکیر بوزداغ" معاون نخست وزیر ترکیه و سخنگوی دولت این کشور نیز روز شنبه آلمان را به مداخله در همه پرسی 16 آوریل که برای گسترش اختیارات رییس جمهوری آن کشور برگزار شده بود، متهم کرد.

نتیجه مثبت این همه پرسی چندان چشمگیر نبود.

بوزداغ گفت: " رفتار دولت آلمان در قبال همه پرسی بسیار واضح بود زیرا از "نه" حمایت می کرد." 

معاون نخست وزیر ترکیه تصریح کرد که آلمان از پ ک ک حمایت می کند و این در حالی است که پ ک ک یک گروه تروریستی است و آلمان به طور واضح بر حمایت خود از این حزب تاکید می کند.

در بحبوحه این تنشها ، "دغان آخانلی" یک نویسنده آلمانی - ترکیه ای روز شنبه در اسپانیا و بنا به درخواست دولت ترکیه بازداشت شد.

وزیر امور خارجه آلمان از مادرید خواست این نویسنده را به ترکیه مسترد نکند.

دغان آخانلی که به عنوان منتقد دولت ترکیه شناخته شده است، پیشتر در سال 1989 به سرقت مسلحانه متهم شد و در سال 2010 به محض ورود به استانبول بازداشت شد.

این نویسنده آلمانی - ترکیه ای بالاخره پیش از درخواست تجدید نظر بی گناه شناخته و آزاد شد.

حزب سبز آلمان براین باور است که این اتهامات فقط بازی سیاسی بوده است.

همچنین در حال حاضر ده آلمانی که برخی از آنها تبعیت دوگانه دارند در ترکیه در بازداشت به سر می برند ؛ از بین انها می توان "دنیز یوسل" روزنامه نگار آلمانی - ترک را نام برد که از ماه فوریه در زندانی در ترکیه به سر می برد.118/111