اسرائیل و گروههای مقاومت فلسطین از روز 10 می شاهد درگیری نظامی بودند که پس از 12 روز و با میانجیگری بازیگران خارجی به پایان رسید.
با پایان جنگ، انتظار میرفت خشونت و جنایت اسرائیل علیه فلسطینیها به خصوص در قدس اشغالی و کرانه باختری پایان یابد، اما در عمل بر میزان آن افزوده شد.
سوال این است که چرا اسرائیل با وجود آتشبس به خشونت و جنایتهای خود علیه فلسطینیها ادامه میدهد؟
نخستین دلیل به شرایط داخلی در سرزمینهای اشغالی باز میگردد. دو رخداد مهم اکنون در داخل سرزمینهای اشغالی وجود دارد که بر تصمیمات سیاسی و امنیتی کابینه اسرائیل نیز تأثیر میگذارد.
رخداد نخست شکست از گروههای مقاومت فلسطین در جنگ 12 روزه است که هم وجهه نظامی این رژیم و هم غرور آنرا زیر سوال برده است. در همین راستا، «محمد حماده» سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در شهر قدس تاکید کرد: "اقدام اسرائیل در افزایش جنایت و خشونت عیه فلسطینیها با هدف ترمیم چهره این رژیم است که به خاک مالیده شده، غرور آنها لگدمال شده و مردم به پناهگاهها پناه بردند."
رخداد مهم دیگر، توافق رقبای «بنیامین نتانیاهو» برای تشکیل کابینه و حذف وی از قدرت پس از 12 سال است. برداشت شخصیتها و مقامات اسرائیلی این است که نتانیاهو ممکن است برای ناکام گذاشتن رقبای خود در تشکیل کابینه، تحرکات خرابکارانهای انجام دهد.
در همین راستا نیز برخی منابع اسرائیلی نوشتند که «نفتالی بنت» رهبر حزب یامینا که در نخست وزیری چرخشی با یائیر لاپید، ابتدا این پست را در اختیار میگیرد، به قتل تهدید شده است.
نفتالی بنت، جانشین احتمالی نتانیاهو به قتل تهدید شد
«یونا جرمی باب» در تحلیلی که پایگاه اینترنتی روزنامه اسرائیلی جروزالم پست منتشر کرد، نوشت: "«نادا آرگامان» رئیس شین بیت (آژانس امنیتی اسرائیل) روز شنبه یک اخطار عمومی نادر را صادر کرد و زنگ خطر را به صدا درآورد که فضای کنونی تحریک میتواند به خونریزی غم انگیزی در اسرائیل منجر شود. افزایش لفاظیهای خشونتآمیز باعث شد که شین بت تأمین امنیت نفتالی بنت رهبر حزب یامینا را آغاز کند. آرگامان گفت به تازگی دیدیم که گفتمان خشونت و تحریک به ویژه در شبکههای اجتماعی افزایش یافته و شدیدتر شده است. من به عنوان رئیس سازمانی که مسئول تضمین ادامه حاکمیت و نهادهای دموکراتیک است، هشدار میدهم که این لفاظیها میتواند از سوی گروهها یا افراد خاصی اینگونه تفسیر شود که فعالیتهای خشن و غیرقانونی مورد تائید است که حتی میتواند به آسیب وارد شدن به افراد منجر شود."
با توجه به این وضعیت نابسامان داخلی، نظامیان اسرائیلی به تداوم و حتی افزایش خشونت و جنایت علیه فلسطینیها روی آوردهاند. این خشونت به حدی است که حماس هفته گذشته فراخوان برگزاری تظاهرات در کرانه باختری برای روز جمعه را صادر کرد و آنرا روز خشم نامید که این تظاهرات برگزار شد و نظامیان اسرائیلی با حمله به معترضان حدود 300 نفر را زخمی کردند.
در ادامه این رفتارهای تحریکآمیز، رژیم اسرائیل درصدد برپایی راهپیمایی موسوم به «رقص پرچمها» در روز پنجشنبه است. صهیونیستها با برگزاری راهپیمایی رقص پرچمها خواستار بیرون کردن فلسطینیها از قدس میشوند و این نیز به عاملی برای افزایش سطح تنش با فلسطینیها تبدیل شد.
بر همین اساس، «محمد حماده» سخنگوی حماس در شهر قدس گفت: "به رژیم اشغالگر درباره استفاده از قدس به عنوان ابزاری برای فرار از بحرانهای داخلی خود و شکست آن در حل مشکلات سیاسی هشدار میدهیم و اشغالگران باید بدانند نبرد دفاع از قدس و مسجد الاقصی متوقف نشده است و هریک از افراد ملت ما شمشیر قدس هستند."
نادیده گرفتن احتمالی هشدار حماس از سوی اسرائیل و کارشکنی نتانیاهو در مسیر تغییر و تحولات مربوط به کابینه، ممکن است به شکلگیری جنگ دیگری با فلسطینیها منجر شود.
نویسنده: سیدرضی عمادی
فراخوان حماس به تشدید رویارویی با رژیم صهیونیستی در کرانه باختری و تحصن در مسجد الاقصی
117
بیشتر بخوانید: