ایران پرس- وزارت دادگستری آمریکا یک گروه ویژه سایبری را به منظور مطالعه اقدام های خارجی برای دخالت در انتخابات این کشور و ارائه راهکار برای مقابله با این تهدیدات تشکیل داد.

«جف سشنز» وزیر دادگستری آمریکا هدف این گروه را ارائه راهکار به منظور مقابله با اقدام های خارجی برای دخالت در انتخابات آمریکا عنوان کرد و گفت:

"ما این تهدیدها را جدی می گیریم و به همین دلیل دستور ایجاد یک گروه ویژه سایبری را می دهم."

روسیه همچنان در مظان تاثیر گذاری بر روند انتخابات در امریکا

این تصمیم در حالی اتخاذ شده است که پرونده دخالت روسیه در انتخابات سال 2016 امریکا به مرحله حساسی رسیده است.

چند روز پیش، «رابرت مولر»، بازپرس ویژه این پرونده کیفرخواستی را علیه 13 شخص حقیقی و 3 شخص حقوقی روس به اتهام مداخله در انتخابات اخیر ریاست جمهوری امریکا صادر کرد.

پیش بینی می شود، دادگاه بر اساس این کیفرخواست، در نهایت به محکومیت این افراد حکم دهد و نقش روسیه در انتخابات سال 2016 امریکا را رسما تائید کند. 

البته در کیفرخواست مولر، اشاره ای به تبانی احتمالی ستاد انتخاباتی «دونالد ترامپ»، رییس جمهوری امریکا در دوران رقابت های انتخاباتی سال 2016 نشده است.

همچنین هیچ فرد امریکایی به ارتباط گیری پنهانی و آگاهانه با روس ها متهم نشده است.

با این حال، از دید مقامات ارشد دولت امریکا، همچنان روسیه در مظان تاثیر گذاری بر روند انتخابات در امریکا است و به همین دلیل نیز گروه ویژه سایبری برای مقابله با آن تشکیل شده است. 

امریکایی ها مدعی هستند که روسیه در رقابت های انتخاباتی امریکا، با فعالیت در شبکه های اجتماعی، ایجاد حساب های کاربری جعلی، راه انداختن تبلیغات دروغین، تلاش برای اعتماد زدایی از سیستم سیاسی و انتخاباتی امریکا و نهایتا هجمه سنگین رسانه ای له یا علیه نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 تلاش کرد بر نتایج این انتخابات تاثیر بگذارد.

البته تمامی این ادعاها از سوی مقامات امریکایی تکذیب شده است. با این حال، اتهامات وارده به روسیه برای سالیان متمادی از سوی امریکایی ها در جریان انتخابات در دیگر کشورها از جمله در روسیه به مورد اجرا گذاشته شده بود.

ناموفق بودن امریکا در راه اندازی کمپین های تبلیغاتی در کشورهای رها شده از بلوک شرق و اتحاد شوروی

بعد از فروپاشی بلوک شرق در اوایل آخرین دهه قرن گذشته، امریکایی ها با راه اندازی کمپین های تبلیغاتی و یارگیری های سیاسی در کشورهای رها شده از بلوک شرق و اتحاد شوروی، انقلاب های رنگین را از جمهوری چک تا اوکراین و گرجستان و مجارستان و صربستان راه انداختند و چند بار نیز برای روی کار آوردن جریان های غربگرا در روسیه نیز اقدام کردند که البته موفق نشدند. 

استیون هال (1) مقام سابق سازمان سیا می گوید:

"آمریکا خودش هم در چنین اقداماتی در گذشته دست داشته است و همچنان هم به چنین کارهایی ادامه می دهد."

اکنون به نظر می رسد به قول یک ضرب المثل ایرانی «بادی» که امریکایی ها در روسیه و مناطق پیرامونی این کشور کاشتند، تبدیل به «توفانی» در امریکا شده است که از آن به عنوان تضعیف نظام سیاسی - انتخاباتی خود یاد می کنند.

اما این که تشکیل گروه های ویژه سایبری یا صدور احکام قضای علیه شخصیت های حقیقی و حقوقی روس ها بتواند چنین تهدیداتی را برطرف کند، جای تردید جدی دارد.     

1 - . Steven L. Hall‏ 

نویسنده: ابوالفتح

133/110

بیششتر بخوانید:

بی تاثیر بودن حملات سایبری بر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری امریکا

نگرانی های امریکا درباره افزایش توانایی های سایبری روسیه