روزنامه الاخبار لبنان رو دوشنبه در مقاله ای نوشت: هر چند که «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل به طور صریح انتخابات زود هنگام را اعلام نکرده است، اما سخنانی که وی دیروز در کنفرانس مطبوعاتی به زبان آورد بسیار شبیه سخنرانی در زمان رقابت انتخاباتی بود.
نتانیاهو در این سخنان خود را به عنوان کارشناس، فرمانده، فداکار، مسوول، پایبند به امنیت (اسرائیل و ملت اسرائیل) معرفی کرد.
نتانیاهو همچنین برخی شرکای سیاسی خود را مورد انتقادات شدیدی قرار داد و تاکید کرد که برگزاری انتخابات زودهنگام در این برهه حساس امنیتی اقدامی غیر مسوولانه است.
نخست وزیر اسرائیل گفت، همه تلاش خود را برای جلوگیری از برگزاری انتخابات زود هنگام به کار خواهد گرفت.
اخبار ضد و نقیض درباره انتخابات زودهنگام در اسرائیل
با وجود آنکه نتانیاهو در سخنان خود وانمود کرد، از هیچ تلاشی برای جلوگیری از برگزاری انتخابات زود هنگام دریغ نخواهد کرد و امید دارد که در این عرصه موفق شود، اما مضمون و محتوی سخنان وی و روند امور به گونه دیگری است و از قرار گرفتن اسرائیل در مسیر انتخابات زود هنگام حکایت دارد.
نتانیاهو تلاش کرد به جناح راست گرا القا کند که او برای ممانعت از برگزاری انتخابات زود هنگام به سبب ملاحظات سیاسی و امنیتی مبارزه می کند.
این پیام نتانیاهو پس از پایان دیدار و گفت و گوی بی نتیجه اش با «موشیه کحلون» وزیر دارائی و رئیس حزب «همه ما» در خصوص تلاش برای سرنگون نکردن کابینه، صادر شد.
نتانیاهو همچنین در کنفرانس مطبوعاتی یاد شده اعلام کرد که به جای «آویگدور لیبرمن» که از پست وزیر جنگ استعفا داد، خود متصدی پست وزیر جنگ شده است و به این طریق توانسته است «نفتالی بینت» رئیس حزب «خانه یهود» را که خواستار این پست شده بود، به چالش بکشاند.
بینت تهدید کرده که بدون تصدی این پست ادامه حضورش در کابینه بی معنی است.
نتانیاهو اما با تصدی پست وزیر جنگ می خواهد «بینت» را در برابر دو گزینه قرار دهد یا او را تسلیم یا اینکه مسوولیت سقوط حکومت راست گرا اسرائیل را به وی تحمیل کند.
در همین چارچوب «بینت» و «ایلیت شاکید» وزیر دادگستری اسرائیل، تصیم دارند امروز بیانیه ای صادر کنند.
پیش بینی ها اما حکایت از آن دارد که این دو تصمیم دارند از کابینه استعفا دهند.
با نگاهی به همه این سناریوها می توان دریافت که موضع گیری در برابر باریکه غزه محور اصلی در برنامه کاری کابینه نتانیاهو، در صورت بقا خواهد بود.
موضع گیری در برابر باریکه غزه همچنین از جمله محورهای اصلی رقابت انتخاباتی، در صورت اعلام برگزاری انتخابات زود هنگام، خواهد بود.
با وجود این، موضع گیری در برابر باریکه غزه از اهمیت مقابله با تهدیدهای روبه افزایش جبهه شمالی نخواهد کاست.
به هر حال سخنان نتانیاهو بیشتر شبیه تبلیغات انتخاباتی بود.
وی در این سخنان به دستاورهای سیاسی و امنیتی طی دوران نخست وزیری خود پرداخت و در عین حال بر ضرورت عدم سقوط کابینه تاکید کرد.
نتانیاهو با هشدار در خصوص اجتناب از تکرار اشتباهات گذشته که به سقوط حکومت های راست گرا انجامید، گفت، پس از سقوط کابینه های لیکود در سال های 1992 و 1999 مصیبت اوسلو( 1993) و مصیبت انتفاضه سال 2000 رخ داد.
لذا باید تمام تدابیر برای جلوگیری از تکرار این اشتباهات اتخاذ شود.
نتانیاهو از کنفرانس مطبوعاتی برای تشریح دستاوردهایش در عرصه نظامی و امنیتی استفاده کرد و گفت، زندگی اش را وقف امنیت اسرائیل کرده و ماموریت های نظامی حساسی را انجام داده که نزدیک بوده به قیمت جانش تمام شود.
او حتی از قضیه کشته شدن برادر بزرگترش در عملیات «عینتیبی» در دهه هفتاد گذشته قرن گذشته به نفع خود سود برد و گفت که این حادثه به آزاد شدن گروگان های اسرائیلی منجر شد.
نتانیاهو در آخر از همه شرکای خود در کابینه خواست تمام تلاش خود را برای جلوگیری از سقوط کابینه به کار گیرند.
نتانیاهو برای توجیه این خواسته خود می گوید، طبق توصیه های سرویس های امنیتی شرایط به گونه ای نیست که مردم را به حضور گسترده در انتخابات سوق دهد.
واقعیت این است که نتانیاهو تلاش دارد برای بهبود چهره سیاسی خود نزد افکار عمومی اسرائیل زمان بخرد و به همین سبب می کوشد کابینه را تا اتمام دوره حفظ کند اما اعتراضات مردمی در فلسطین اشغالی به سبب اوضاع نابسامان سیاسی و امنیتی روبه گسترش و ممکن است امور بر وفق مراد نتانیاهو رقم نخورد.
از سوی دیگر تحلیل گران اسراییلی همگی براین باورند که اعلام موعد برگزاری انتخابات از دامنه مانور نتانیاهو در قبال باریکه غزه خواهد کاست اما حفظ کابینه تا پایان دوره آن یا برای چند ماه اضافی هم باعث خواهد شد تا موضع قاطع تری در خصوص باریکه غزه به نتانیاهو تحمیل شود.
این امر از آنجا ناشی خواهد شد که افکار عمومی اسرائیل از تعامل کابینه نتانیاهو با بحران در باریکه غزه راضی نیستند. نتایج نظرسنجیها حکایت از آن دارد که بیشتر صهیونیست ها حملات شدید ارتش علیه جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(حماس) را خواستار هستند.
نتانیاهو در مدت باقی مانده از عمر کابینه اش با گزینه های سختی مواجه است و اگر بخواهد گزینه سازش کامل با حماس را انتخاب کند مورد انتقاد شدید از سوی مخالفان خود مواجه خواهد شد.
اما ادامه اوضاع کنونی نیز به معنی ادامه حملات موشکی از سوی نیروهای مقاومت فلسطین خواهد بود.
این حملات موشکی باعث بروز وحشت و خشم شهرکنشنیان در اطراف غزه شده و اعتراضات این شهرکنشینان به طوفانی علیه کابینه تبدیل شده است که در ماه های آینده بر سرعت آن اضافه خواهد شد.
مقاومت فلسطین شهرک های صهیونیستی را موشک باران کرد
اما نتانیاهو به سبب بیم از طولانی شدن جنگ و وقوع خسارت های غیر قابل جبران و بی نتیجه در ورود به جنگ با حماس مردد است.
141/110
بیشتر بخوانید:
تلاشهای نتانیاهو برای جلوگیری از فروپاشی کابینه اسرائیل
نتانیاهو سمت وزارت جنگ رژیم صهیونیستی را بر عهده گرفت