به گزارش ایران پرس به نقل از روزنامه العربی الجدید، گفته می شود کنفرانس بین المللی حل بحران قطر در لندن که قرار است اواسط سپتامبر 2017 برگزار شود، به بررسی بحران قطر و تاثیرات آن بر دوحه و نیز پیامدهای گسترده سیاسی و اقتصادی این بحران بر حوزه خلیج فارس، منطقه خاورمیانه و دنیا اختصاص خواهد داشت، اما بررسی دقیق جزئیات پنهان این کنفرانس نشان می دهد که «دنیل رابرت کاژینسکی» نماینده حزب محافظه کار مجلس عوام بریتانیا و از حامیان سیاست های عربستان سعودی، عامل اصلی برگزاری این کنفرانس است.
کاژینسکی به عنوان عامل اصلی حفظ منافع عربستان سعودی در داخل حزب محافظه کار و پارلمان بریتانیا، شناخته می شود و مواضعش در حمایت شدید از نظام آل سعود، بر هیچ کس پوشیده نیست.
روزنامه انگلیسی ایندیپندنت در این باره می نویسد:
"کاژینسکی در زمان ولیعهدی «سلمان بن عبد العزیز» در یکی از سفرهایش به عربستان سعودی، درباره همکاری نظامی بریتانیا با عربستان، ابراز خرسندی کرده بود."
نماینده مجلس عوام انگیس بارها گفته است که با جهل و تعصب غیرعادی علیه عربستان سعودی، مبارزه خواهد کرد.
کاژینسکی همچنین از تجاوز نظامی عربستان سعودی به یمن به شدت دفاع کرده و با تصمیم « مایکل گوو» وزیر پیشین دادگستری بریتانیا مبنی بر لغو قرارداد لندن با ریاض مبنی بر تجهیز زندان های عربستان سعودی، مخالفت کرد.
برگزاری کنفرانس لندن، از چارچوب حملات خصمانه ضد دولت قطر خارج نیست؛ حملاتی که به فرافکنی های رسانه های خبری و شبکه های ماهواره ای و سایت های اینترنتی محدود نشده و رد پای سازمان های سیاسی و مراکز تحقیقاتی و پژوهشی را نیز می توان در آن مشاهده کرد.
در حالی که رسانه های خبری می کوشند تا افکار عمومی را تحت تاثیر قرار دهند، شرکت های روابط عمومی نیز تلاش می کنند تا بر نهادهای تصمیم گیری در دنیا تاثیر بگذارند.
در سال های اخیر چنین نقشی را می توان در تبلیغات و حملات برخی شرکت های روابط عمومی در کشورهای با نفوذ غربی علیه قطر مشاهده کرد. بر کسی پوشیده نیست که برخی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس که قطر را رقیب خودشان می پندارند، تامین کننده هزینه چنین حملاتی هستند.
گزارش های منتشر شده در رسانه های خبری بریتانیا نشان می دهد که سفارت امارات در لندن، دستکم از سال 2010 از خدمات شرکت روابط عمومی « کویلر» استفاده می کند.
مشاوران پیشین نخست وزیران بریتانیا، رهبران احزاب، خبرنگاران و کارکنان پیشین رسانه های خبری و کارشناسان دیپلماسی عمومی و روابط بین الملل و همچنین «جرالد راسل» سخنگوی پیشین دولت بریتانیا (جرالد راسل به زبان عربی مسلط است)، کادر شرکت روابط عمومی کویلر را تشکیل می دهند.
سفارت امارات در لندن وظیفه برقراری ارتباط با محافل تبلیغاتی بریتانیا و نیز ارتباط با اعضای مجلس عوام این کشور را به شرکت کویلر واگذار کرده است.
مداخله مستقیم شرکت های روابط عمومی در سیاست های عمومی و سیاست های خارجی کشورهای بزرگ، همواره نگرانی هایی را درباره تاثیرات خارجی بر سیاست های خارجی این کشورها، درپی داشته است.
شرکت های روابط عمومی در بریتانیا که به نفع دولت های بیگانه و یا دولت هایی با وجهه های خدشه دار شده، فعالیت دارند، نظیر شرکت های بیل بوتینگر، براون لوید جیمز، پورتلند و گرایلنگ، همواره مورد انتقاد قرار گرفته اند.
با وجود نقش هایی که گروه های فشار و شرکت های روابط عمومی ایفا می کنند، اما این بدان معنا نیست که همیشه تلاش های شان، نتیجه بخش بوده است.
با این حال می بینیم شرکت های روابط عمومی که در خدمت دولت کویت هستند، پس از حمله نظامی عراق به آن کشور در سال 1991 و اشغال کویت، شرکت های روابط عمومی توانستند افکار عمومی آمریکا و نهادهای تصمیم گیری و اجرایی این کشور را برای مداخله نظامی آمریکا در منطقه و آزادسازی کویت، متقاعد کنند.
دراین میان مشاهده می کنیم که برنامه های عربستان سعودی پس از حملات 11 سپتامبر سال 2001 برای بهبود وجهه این کشور در جهان، چندان موفقیت آمیز نبوده است.
عربستان در جدول جهانی «اعتبار» در سال 2016 از بین 70 کشور دنیا در رتبه 67 قرار گرفت.116/112
بیشتر بخوانید:
مخالفت بریتانیا با انتشار گزارش مربوط به تامین کنندگان مالی تروریستها بریتانیا
پنهانکاری بریتانیا درباره روابط گذشتهاش با عربستان
عربستان و بریتانیا؛ دوست یا دشمن