سال 2010 گروه تروریستی القاعده در فرمانی کلی به اعضایش اعلام کرد که از خودرو به مانند «ماشین چمن زنی» استفاده کنند.

از آن زمان تاکنون، خودرو به سلاح جنگی در دستان «گرگ های عزلت گزیده» گروه تروریستی داعش در شهر های اروپایی بدل شده است.

به گزارش روز شنبه ایران پرس، تارنمای روزنامه ال موندو چاپ اسپانیا در تحلیلی درباره حملات تروریستی اخیر در اروپا نوشت: سازمان «القاعده جزیره العرب» که شاخه ای از القاعده است، در مجله ای که با نام «اینسپایر» به زبان انگلیسی و برای جلب توجه غربی ها منتشر می کند، می نویسد: «ایده اصلی، استفاده از یک ماشین شاسی بلند به عنوان یک ماشین چمن زنی است، اما این برای از بین بردن علف نیست، بلکه برای کشتن دشمنان است.»

از سال 2010 که این مطلب منتشر شد، خودرو به عنوان سلاحی جنگی در شهر های اصلی اروپا مورد استفاده قرار می گیرد.

حملات شدید بارسلونا تشابه زیادی با حمله به بازار شب سال نو برلین، حمله کامیونی در خیابان و تفرجگاه «پرومناد دز آنگله» شهر نیس فرانسه در سال 2016 یا حادثه پل «وستمینستر» بریتانیا در 22 مارس سال جاری دارد. موارد ذکر شده، از جمله برجسته ترین حملات تروریستی با خودرو به شمار می روند.

حمله پرومناد دز آنگله (فرانسه). 14 ژوئیه سال 2016

ترس و وحشت فرانسه را در بر گرفت. پس از آنکه مردی با یک کامیون به سمت مردم حاضر در منطقه حمله ور شد، دست کم 84 نفر از آن ها کشته و صد ها تن مجروح شدند. در این بین کودکان، نوجوانان و خانواده هایی بودند که برای گذراندن اوقات فراغت خود به آن منطقه رفته بودند تا ضمن استفاده از فضای گردشگری «پرومناد دز آنگله» در جشن 14 ژوئیه، روز ملی فرانسه نیز شرکت کنند.

کامیون 19 تنی، با سرعتی بالا به صورت زیگ زاگ به سمت مردم رفته و آن ها را زیر گرفت. راننده کامیون که «محمد لحویج بوهلال» نام داشت، تابعیت دو گانه تونسی- فرانسوی داشت و به ضرب گلوله ماموران پلیس کشته شد. بعد ها مشخص شد که وی از ساکنان همان شهر، نیس، بوده و برای این حمله ماه ها برنامه ریزی داشته است.

حمله بازار کریسمس برلین 19 دسامبر سال 2016

12 نفر کشته و 48 نفر زخمی نتیجه حمله ای بود که توسط یک کامیون به بازار کریسمس در مرکز شهر برلین، پایتخت آلمان رخ داد. منطقه ای که این اتفاق رخ داد، به مانند مورد ذکر شده در فرانسه، منطقه ای با بیشترین جمعیت گردشگر در شهر برلین است؛ جایی که تعداد زیادی مرکز خرید، رستوران و هتل مشغول به کارهستند، به علاوه باغ وحشی معروف و نیز کلیسایی تاریخی در این ناحیه از پایتخت کشور آلمان به چشم می خورد که همه و همه سبب می شوند تا تعداد زیادی گردشگر در آنجا تجمع داشته باشند.

در این حادثه قربانیان از ملیت های مختلفی چون ایتالیایی، اسپانیایی، لهستانی و لبنانی دیده می شد. فرد مهاجم، ملیتی تونسی داشته و 4 روز بعد از حادثه در شهر میلان ایتالیا توسط پلیس این کشور، کشته شد.

حمله پل «وستمینستر» 22 مارس سال 2017

صدها گردشگر در ساعات اولیه عصر روز 22 ام ماه مارس به سمت برج بیگ بن در حال حرکت بودند. ماشین خاکستری رنگی با سرعت تمام به سمت مردم یورش برده و آن ها را زیر گرفت. این حمله سبب شد تا عده ای به رودخانه بپرند و عده ای دیگر در جهت مخالف فرار کنند. اما قضیه به همین جا ختم نشد، فرد مهاجم که ملیتی بریتانیایی داشت، از ماشین خارج شد و این بار با چاقو به سمت مردم حاضر حمله ور شد. در این اقدام وی، یک پلیس که از ورود مهاجم به سمت ورودی پارلمان ممانعت کرده بود، مجروح شد. مجموعه قربانیان این اقدام تروریستی مهاجمی که «خالد مسعود» نام داشت، 4 نفر گزارش شد که یک نفر آن ها هم شخص مهاجم بود.

حمله استکهلم 7 آوریل سال 2017

کامیونی در مرکزاستکهلم مردم حاضر را با سرعت بالا زیر گرفت و سپس کامیون را به ویترین مغازه ای در آنجا کوبید. در این حادثه 4 نفر کشته شدند و 15 نفر زخمی شدند. درست در پایین مغازه ذکر شده، اصلی ترین ایستگاه مترو شهر استکهلم قرار دارد که گره مرکزی حمل و نقل شهر به شمار می رود، زیرا کلیه خطوط مترو از این قسمت عبور می نمایند.

حمله پل لندن 3 ژوئن سال 2017  

در ابتدای سال 2017 ترس و وحشت بر مردم بریتانیا سایه افکنده بود. مهاجمی بوسیله یک کامیونت که با سرعت 80 کیلومتر بر ساعت به سمت مردم می تاخت، در منطقه ای از لندن که مملو از رستوران و گردشگر است، خون مردم را بر زمین جاری ساخت. کانون این حمله در مرکز شهر بود اما به سرعت ترس و وحشت کل شهر را در بر گرفت. فرد مهاجم در این اقدام شش نفر را از ملیت های مختلف کشت که یکی از آن ها اسپانیایی بود.

حمله تروریستی به نماز گزاران در مسجد «فینزبری پارک» لندن 19 ژوئیه سال 2017

مردی که فریاد می زد «می خواهم همه مسلمانان را بکشم» دسته ای از مسلمانانی را که از مسجد پس از عبادت خارج می شدند به وسیله یک خودروی  ون زیر گرفت. در این حادثه یک نفر کشته شد و 10 نفر زخمی شدند. نکته حائز اهمیت در اینجا آن است که این اقدام، یک اقدام اسلام هراسی بود که یک مرد 47 ساله ولزی مرتکب آن شد.

حمله شانزه لیزه (پاریس) 19 ژوئیه سال 2017

خیابان مشهور شانزه لیزه در پایتخت کشور فرانسه در روز 19 ژوئیه می توانست به صحنه ای مهلک برای رهگذران بدل شود. یک عامل انتحاری با یک خوردروی ون بمبگذاری شده به سمت این خیابان و مردم حاضر در حرکت بود، اما با به وجود آمدن ایرادی در برنامه پیش بینی شده وی، تنها قربانی ماجرا خود شخص مهاجم بود.

حمله «لو ولوآ-پره» (فرانسه) 9 اوت سال 2017

یک خودرو به سمت شش نظامی فرانسوی که برای گشت زنی در منطقه لوولوآ-پره  (جنوب غربی پاریس) آماده می شدند، حمله کرد و آن ها را به زیر گرفت. فرد مهاجم 37 ساله، ساکن فرانسه و با ملیتی الجزایری بود که توسط پلیس فرانسه دستگیر شد.

تروریست‌ها در اروپا چه می کنند؟

به گزارش ایران پرس، تروریست‌های داعش در شیوه های جدید خود از روشهایی برای اقدامات تروریستی استفاده می کنند که غیر قابل پیش بینی و پیشگیری است.

حادثه تروریستی بارسلون نشان داد که تنها با تشدید تدابیر امنیتی نمی توان با تروریسم مبارزه کرد دولتهای اروپایی و در نگاهی کلان تر دولتهای غربی رفتار دوگانه در مبارزه با تروریسم را باید کنار بگذارند.

دیگر نمی توان از یک طرف با حکام آل سعود  مهم ترین حامی تروریستها و منبع نشر تفکر افراط گرایی و خشونت و بدنام کنندگان چهره صلح طلب و عدالت خواه اسلام روابط ویژه واستراتژیک داشت و در عین حال انتظار داشت کشورهای اروپایی مصون ار تهدیدات تروریستی باشند. همزمان با حوادث تروریستی بارسلون حوادث تروریستی در نیجریه، افغانستان، سوریه و عراق رخ داد اما واکنشی از سوی دولت های غربی در قبال این حوادث تروریستی مشاهد نشد.

اگر دولتهای غربی چنین تفاوتی قائل نمی شدند و در قبال کشتار زنان و کودکان دیگر کشورها هم واکنش مناسب نشان می دادند؛ امروز تروریستها به اروپا راه نمی یافتند. 

118/110

بیشتر بخوانید:

آتش سوزی گسترده در فرودگاه بارسلونا

گزارش: حمله تروریستی این بار در بارسلونا+ ویدئو

تصاویر: حمله تروریستی در بارسلونا

بارسلونا همچنان در وحشت/ یک خودرو این بار دو پلیس را زیر گرفت