ایران پرس- در حالی که دونالد ترامپ، رییس جمهوری امریکا، نشست سران گروه بیست در هامبورگ را فوق العاده توصیف کرده است، روزنامه نیویورک تایمز نوشت، امریکا در این اجلاس منزوی شد.

در جریان نشست دو روزه هامبورگ ، اختلافات میان امریکا و 19 عضو دیگر گروه بیست بیش از پیش آشکار شد. این اختلافات عمدتا در خصوص سیاست های تجاری و زیست محیطی بروز کرد.

امریکای ترامپ در حال حاضر با عقب گرد از دهه ها رهبری تجارت آزاد در جهان، بر تقویت اقتصاد ملی، بستن مرزها و اتخاذ سیاست های حمایتگرایانه اقتصادی تاکید دارد. ترامپ با شعار «امریکا را دوباره شکوهمند خواهیم ساخت» در انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته به پیروزی رسید و در روز تحلیف شعار «اول امریکا» را مطرح کرد. اکنون در چارچوب نگرش ملی گرایانهِ درون گرا که دولت کنونی امریکا آن را نمایندگی می کند، نتایج نشست گروه بیست در هامبورگ یک موفقیت بزرگ برای این کشور است.

زیرا از یکسو، امریکا در این نشست در مورد کنار گذاشتن سیاست حمایتگرایانه تجاری هیچ تعهدی به دیگران نداد و از سوی دیگر، ملزم نشد که در موضوع خروج از پیمان اقلیمی پاریس تجدید نظر نماید. از این جهت، به گفته «دونالد ترامپ»، رییس جمهوری امریکا، نشست هامبورگ فوق العاده بود. 

نیویورک تامیز: امریکا در نشست هامبورگ منزوی شد

با این حال، آنچه در نهایت اتفاق افتاد، نکته ای بود که روزنامه نیویورک تامیز به آن اشاره داشت و آن اینکه امریکا در نشست هامبورگ منزوی شد. برای دهه ها، امریکا به عنوان رهبر و راهبر جهان غرب در نظم دهی به ساختارها و مناسبات نظام بین الملل در حوزه های سیاسی، اقتصادی و امنیتی به شمار می آمد. به عبارت دیگر، اغلب مواقع آن چه امریکایی ها می خواستند یا به مصلحت می دانستند از سوی شرکای این کشور در دیگر مناطق جهان دنبال می شد. توسعه لیبرال دموکراسی ، گسترش ارزش های سرمایه دارانه، تقویت تجارت آزاد و ارائه الگوهای جهانی شدن، بخشی از این طرح ها و برنامه ها بوده است. 

اما اکنون به نظر می رسد جهان پس از سال ها تبعیت اجباری از امریکایی ها، در حال جدا کردن راه خود از این کشور هستند. به عنوان مثال، ایده رییس جمهوری امریکا برای بی فایده بودن توافقات بین المللی زیست محیطی از سوی هیچ کشوری در جهان، حتی بریتانیای ترزا می نیز مورد حمایت قرار نگرفته است. همچنین 18 کشور عضو گروه بیست به همراه اتحادیه اروپا به عنوان نماینده 28 کشور اروپایی به نظریات دولت امریکا برای اتخاذ سیاست حمایت از تولیدات داخلی توجه ندارد؛ بلکه حتی واشنگتن را به اقدامات تلافی جویانه و راه انداختن جنگ های تجاری تهدید کرده اند.

«مایکل استرین» (Michael Strain)، کارشناس امور اقتصادی در «موسسه سرمایه گذاری امریکا» در مورد تاثیر اقدامات تلافی جویانه شرکای تجاری امریکا بر بازار داخلی این کشور می گوید: اقدامات تلافی جویانه چین و اروپا در قبال این تصمیم ترامپ به شدت به ضرر صادرکنندگان امریکایی خواهد بود و در حالی که ترامپ به شدت بر روی مساله اشتغال زایی در امریکا متمرکز شده است، چنین اقدامات تلافی جویانه ای به کاهش میزان اشتغال در امریکا منجر خواهد شد.

گرچه این رفتارهای می تواند نشانه ای از موفقیت جریان ملی گرای امریکایی به نمایندگی ترامپ قلمداد شود، با این حال، جایگاه برتری و سروری امریکا بر نظام بین الملل را به مخاطره خواهد افکند؛ موضوعی که به شدت موجب نگرانی جریان جهان گرا در داخل این کشور شده است.  118/111

بیشتر بخوانید:

اقدام های سه گانه قطر برای شکستن محاصره و انزوا/تحلیل

چامسکی: ترامپ با لغو برجام، آمریکا را به سوی انزوا سوق می‌دهد

روحانی: هیچ کشوری با انزوا نمی‌تواند به جایگاه مطلوب پیشرفت برسد