به گزارش خبرگزاری ایران پرس، سند فوق بصورت موقت و برای ابلاغ دیدگاههای رئیس جمهور درباره نحوه تعامل آمریکا با سایر کشورها و تعیین شیوه نامه وزارتخانهها و سازمانهای آمریکا در حوزه راهبرد امنیت ملی است.
سند امنیتی موسوم به «راهنمای موقت راهبرد امنیتی ملی» دارای ۲۲ صفحه است که گفته میشود، نام ایران چهار بار در آن تکرار شده است و دولت بایدن نیز همانند دولتهای پیشین اقدام به اتهام زنی در این سند علیه ایران کرده است.
ادعا شده است که، ایران و کرهشمالی در بخش «چشمانداز امنیت جهانی» این سند و در زیر مجموعه «تهدیدهای جدید و در حال تغییر»، به عنوان بازیگران منطقهای خوانده شده اند و جز کشورهایی محسوب می شوند که ثبات منطقه را به چالش میکشند.
در قسمت «اولویتهای امنیتی ما» در سند دولت جدید آمریکا بر تعهد به حفظ امنیت رژیم صهیونیستی، اشاره شده است.
در این سند به تداوم نقش واشنگتن در رهبری عدم اشاعه در جهان نیز اشاره و ادعا شده است که، ما در همکاری با شرکا و متحدان خود، تلاش خواهیم کرد تا در جهت رسیدگی به برنامه هستهای ایران و دیگر فعالیتهای ثباتزدای آن از دیپلماسی استفاده کنیم.
سند امنیتی آمریکا موسوم به «راهنمای موقت راهبرد امنیتی ملی» در ادامه با تاکید بر اینکه، واشنگتن دیگر قصد ندارد در جنگهای بی پایان که سبب جانباختن هزاران نفر و صرف تریلیونها دلار میشود، دخالت داشته باشد، عنوان کرده است که، ما قصد داریم تا حضور نظامی خود را در غرب آسیا به سطح مناسبی برسانیم تا بتوانیم شبکههای تروریستی بین المللی را مختل کنیم.
این سند به افزایش قاطعیت چین در عرصه جهانی اشاره و مدعی شده است که، پکن تنها رقیب اقتصادی، دیپلماتیک، نظامی و فناوری آمریکاست که میتواند قدرت خود را بمنظور اعمال چالشی باثبات در سطح بینالمللی ترکیب کند.
سند امنیتی دولت بایدن در ادامه به اتهام زنی علیه روسیه پرداخته و عنوان کرده است که، مسکو بر تصمیم خود مبنی بر تقویت نفوذ جهانی مصر است و از این رو نقش مخربی را در عرصه جهانی ایفا میکند.
این سند میافزاید: هر دو کشور چین و روسیه، سرمایهگذاریهای عظیمی را برای تحقق تلاشهای خود بمنظور سنجیدن قدرت آمریکا و ممانعت از دفاع ما از منافع و متحدان در جهان، انجام داده اند.
سند امنیتی موسوم به «راهنمای موقت راهبرد امنیتی ملی» دولت جدید آمریکا به برنامه واشنگتن بمنظور پایان دادن به حضور نظامی در افغانستان نیز اشاره و تاکید کرده است که، این کشور تلاش میکند تا طولانیترین جنگ آمریکا در افغانستان را پایان دهد و از سوی دیگر نیز از این امر اطمینان یابیم که افغانستان بار دیگر به یک پایگاه امن برای حملات تروریستی علیه آمریکا تبدیل نخواهد شد.125