ایران پرس - جمهوری اسلامی ایران در سالی که گذشت با تاکید برحمایت از حقوق ملت مظلوم فلسطین به عنوان اولویت نخست جهان اسلام ششمین کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه مردم فلسطین را با حضور بیش از 80 هیات و 700 میهمان خارجی در تهران برگزار کرد.

جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که برقراری صلح عادلانه و فراگیر در خاورمیانه، جز از طریق پایان دادن به اشغال سرزمین فلسطین و احقاق حقوق کامل این ملت از جمله حق تعیین سرنوشت، بازگشت کلیه آوارگان به سرزمین آبا و اجدادی خویش و تشکیل دولت یکپارچه فلسطین به پایتختی قدس شریف از طریق برگزاری یک همه پرسی با حضور همه اقوام و ساکنان اصلی این سرزمین، اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی حاصل نمی‌شود.

ملت فلسطین، سالهای طولانی است که  با مبارزه ای سخت و طاقت فرسا در مقابل موانع و چالش های فراوان ایستاده است تا از حقوق خود دفاع کند و انتفاضه تنها راهی است که برایش باقی مانده است.

سرنوشت امروز فلسطین در حقیقت انعکاسی از ظلم و ستیز و نادیده گرفتن حقوق بین الملل و ناکارآمدی سازمان های بین المللی در قبال سرنوشت ملتهای تحت ستم است.

 فلسطینی ها با ایستادگی و اراده پولادین خود محاسبات و معادلات اسراییل را برای بلعیدن سرزمین فلسطین برهم زدند.

مردم فلسطین نشان دادند، هرگز حق خود را در خصوص کشور و مقدسات این مرز و بوم فراموش نخواهند کرد، چرا که این حق، قابل معامله و چشم پوشی نیست. 

کمرنگ شدن حمایت از مسأله فلسطین در پی ادامه بحران ها در منطقه 

آنگونه که حضرت «آیت الله خامنه‌ای» رهبر معظم انقلاب در نشست کنفرانس بین‌المللی حمایت از انتفاضه فلسطین در تهران، یاد اور شدند، ادامه بحران ها در منطقه موجب کمرنگ شدن حمایت از مسأله فلسطین و آرمان مقدس آزادی قدس می شود.

ششمین کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین

ایشان خاطر نشان کردند، آنان که رژیم صهیونیستی را در این منطقه به وجود آوردند تا از طریق تحمیل یک درگیری  طولانی مدت، مانع از ثبات و استقرار و پیشرفت منطقه شوند، اینک نیز در پس فتنه‌های موجود قرار دارند.

رهبر معظم انقلاب خاطر نشان کردند، یکی از دستاوردهای کنفرانس حمایت از انتفاضه، مطرح کردن اولویت نخست جهان اسلام و آزادی‌خواهان جهان یعنی موضوع فلسطین و ایجاد فضای همدلی برای تحقق هدف والای حمایت از مردم فلسطین و مبارزات حق‌طلبانه و عدالت‌جویانه‌ آنان است.

تاثیرات مهم انتفاضه و مقاومتِ مستمر ملت فلسطین

وضعیت کنونی منطقه نشان می دهد، اقدامات تحریک آمیز اسراییل و تداوم غصب سرزمین های مردم فلسطین و تلاش های هدفمند برای تغییر هویت تاریخی و تمدنی این سرزمین، نتایج ویرانگری برای صلح و امنیت جهانی به بار آورده است.

اکنون صهیونیست ها در پی آنند که جهانیان باور کنند، فلسطینیان آوارگانی هستند که باید بدون تعلق به سرزمین، گذران عمر کنند و تبدیل عنوان مقاومت به تروریسم و تلاش طولانی برای عادی سازی تسلیم و سازش به همین دلیل است.

انتفاضه و مقاومتِ پیگیر و مستمر ملت فلسطین اما توانسته است اهداف مرحله ای بسیار مهمی را محقق سازد.

انتفاضه فلسطین

تاثیر مهم دیگر این پایداری افشای ماهیت رژیم اسراییل است.

چنانکه امروز مشاهده می شود، فضای جهانی به سمت مقابله با اقدامات خصمانه و غیرقانونی و غیرانسانی رژیم صهیونیستی گرایش یافته است اما هنوز جامعه جهانی و کشورهای منطقه نتوانسته‌اند به مسئولیت خود در برابر این مسأله‌ی انسانی عمل کنند.

برگزاری کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی

تاکید بر اصل وحدت اسلامی از دیگر رویکردهای ایران در عرصه دیپلماسی است.

در این راستا جمهوری اسلامی ایران در سالی که گذشت، کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی را با شعار وحدت و ضرورت مقابله با گروه‌های تکفیری در تهران برگزارکرد.

این کنفرانس با شرکت بیش از 300 میهمان ایرانی و خارجی برگزارشد.

کنفرانس وحدت اسلامی

حضرت آیت الله خامنه ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار مسئولان نظام، میهمانان سی‌امین کنفرانس وحدت اسلامی، سفرای کشورهای اسلامی و قشرهای مختلف مردم، با یادآوری تلاش روزافزون استکبار و استعمار برای تفرقه و تضعیف مسلمانان خاطر نشان کردند، دنیای اسلام امروز دچار گرفتاری‌ها و رنج های فراوانی است که «اتحاد، هم افزایی، تعاون و عبور از اختلافات مذهبی و فکری در زیر سایه مشترکات فراوان اسلامی»، راه حل این مشکلات و مصائب است.

حضرت آیت الله خامنه ای تصریح کردند، در صورت وحدت ملتها و دولتهای اسلامی، امریکایی‌ها و صهیونیستها، توان تحمیل خواسته های خود بر مسلمانان را از دست می دهند و توطئه به فراموشی سپرده شدن فلسطین ناکام خواهد ماند.

ایشان، حمله و کشتار مسلمانان از میانمار در شرق آسیا تا نیجریه در غرب افریقا و رویارویی مسلمانان در منطقه بسیار مهم غرب آسیا را از نتایج توطئه‌های تفرقه انگیز مستکبران خواندند و افزودند، در این اوضاع و احوال، شیعه انگلیسی و سنّی امریکایی مثل دو لبه یک قیچی به آتش افروزی و اختلاف افکنی مشغولند.

نقش فعال ایران در برگزاری مذاکرات سوری - سوری

جمهوری اسلامی ایران در سالی که گذشت، در عرصه کمک به صلح وامنیت در منطقه نیز بعنوان کنشگری فعال به عنوان یکی از طرف های توافق  سه جانبه مسکو، تلاش کرد و زمینه گفتگوهای سوری – سوری را در آستانه و ژنو فراهم سازد.  

وزیران امور خارجه ایران، روسیه و ترکیه در بیانیه ای در نشست مسکو، حمایت سه کشور را از حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی سوریه به عنوان یک دولت چند نژادی، چند مذهبی، غیرفرقه ای و دمکراتیک اعلام کردند.

نشست مذاکرات صلح سوریه در آستانه

«محمد جواد ظریف»، «سرگئی لاوروف» و «مولود چاووش اوغلو»  در بیانیه پایانی نشست مسکو تصریح کردند، سه کشور براین نظر اجماع دارند که منازعه سوریه راه حل نظامی ندارد و بر نقش سازمان ملل در تلاش ها برای حل این بحران طبق قطعنامه 2254 شورای امنیت سازمان ملل صحه می گذارند. 

تاکید ایران بر حل بحران های منطقه از طریق دیپلماسی

جمهوری اسلامی ایران، مخالف تجزیه کشورهای منطقه است و برای حل مسائل و اختلافات بر دیپلماسی تأکید دارد.

اکنون چندین سال است که گروه های تروریستی امنیت را در نیمه غربی آسیا به شدت به چالش کشیده اند. 

در این میان، آمریکا و برخی متحدانش از جمله بریتانیا، همگرایی های امنیتی در منطقه را سخت و ناهموار کرده اند.

ایران معتقد است که با همگرایی سازنده می توان با تهدید های مشترک از جمله تروریسم  مقابله کرد.

متاسفانه برخی  کشورها تحت عنوان ائتلاف برای مبارزه با تروریسم بجای مبارزه واقعی با تروریست ها از انها حمایت کرده اند. 

بدیهی است که این راهبرد نتیجه ای جز ادامه کشتار یک عده انسان بی دفاع ندارد.

 قطعنامه پیشنهادی رییس جمهوری اسلامی ایران به نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در 19 دسامبر 2013 مبنی بر نفی خشونت و افراط گری و داشتن جهانی عاری از جنگ و خشونت نشان داد که  ایران مخالف جنگ و افراط گرایی در جهان است.

این پیشنهاد با رای مثبت نمایندگان 190 کشور جهان به تصویب رسید.

شرایط کنونی منطقه نشان دهنده این واقعیت است که اگر همکاری و همگرایی نباشد و تهدید های ناامن کننده منطقه به درستی درک نشود، آسیب ها از این تهدید ها  جدی خواهد بود.

حضور فعال ایران برای حل بحران های منطقه و مسلمانان

تردیدی نیست که در وضعیت حساس کنونی در منطقه و در صحنه بین الملل هرگونه غفلت از همگرایی و همکاری امنیتی بین کشورهای منطقه، آسیب های جدی بر همگان خواهد داشت.

وضعیت فعلی در منطقه به ویژه بحران سوریه و خشونت های فزاینده درعراق و افغانستان و یمن نتیجه همین رویکردهای دو گانه به مقوله  امنیت است.

«استفان دمیستورا» نماینده سازمان ملل بارها از تلاش های ایران برای  یافتن راه حل دیپلماتیک پایان بحران سوریه قدردانی کرده است.

ایران در قبال سایر بحران های منطقه از جمله یمن و در جهت کمک به حل مصائب مسلمانان روهینگیا در میانمار نیز در مجامع  و نشست های بین المللی نقشی مسوولانه ایفا کرده است.116/112

ششمین کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین
انتفاضه فلسطین
کنفرانس وحدت اسلامی
نشست مذاکرات صلح سوریه در آستانه