به گزارش ایران پرس، «جوزپه کونته» Giuseppe Conte نخست وزیر ایتالیا روز جمعه در پیامی در فیسبوک با متهم کردن اتحادیه اروپا به دوویی و فاصله میان اقدام و عمل در مساله پناهجویان نوشت؛ اروپا فرصتی خوب برای نشان دادن همبستگی و مسئولیت شناسی را با ارایه نکردن راه حل درباره کشتی مهاجران از دست داده است.
سرگردانی کشتی «دیچوتی» با 150 پناهجو در جنوب ایتالیا به تنش میان این کشور و اتحادیه اروپا منجر شده است.
این کشتی از روز دوشنبه در بندر کاتانیای ایتالیا متوقف مانده و پناهجویان اجازه پیاده شدن از آن را پیدا نکرده اند.
«لوییجی دی مایو» Luigi di Miao، معاون نخست وزیر ایتالیا روز جمعه به اتحادیه اروپا برای رسیدن به توافق در خصوص تقسیم پناهجویان کشتی دیچوتی تا پایان همان روز جمعه فرصت داده بود؛ اما کمیسیون اروپا این تهدید ایتالیا را رد و اعلام کرد، تهدیدها و اظهارات غیرسازنده در این باره موثر واقع نخواهد شد.
دولت ایتالیا معترض است که اتحادیه اروپا فرایند جدیدی برای امداد رسانی، پذیرش و توزیع پناهجویان ارائه نمی کند و به هیچ توافقی در این خصوص نمی رسد.
به گفته مقامات رم، ایتالیا در سال های اخیر هفتصد هزار مهاجر را پذیرش کرده که 160 هزار تن از آنها همچنان با هزینه دولت در این کشور به سر می برند.
با روی کار آمدن دولت جدید راست گرا در ایتالیا در ماه ژوئن 2018، سیاست های این کشور در خصوص پذیرش پناهجویان به شدت سخت گیرانه شده است.
هشدار ایتالیا؛ بحران آوارگان چالشی برای همگرایی اروپایی
ایتالیا هفته گذشته نیز به اتحادیهاروپا هشدار داد، در صورتی که شرکای اروپاییاش به درخواست این کشور برای جذب آوارگان پاسخ مثبت ندهد، بندرهای ایتالیا همچنان بر روی کشتیهای حامل مهاجران بسته خواهد بود.
متئو سالوینی، وزیر کشور و معاون نخست وزیر ایتالیا نیز پیش از این هشدار داده است در صورتی که دیگر کشورهای اروپایی حاضر به پذیرش این افراد نباشند آنان را به یکی از بندرهای لیبی باز خواهد گرداند.
سازمان پزشکان بدون مرز از مواضع ضد مهاجرتی ایتالیا و توافق این کشور با لیبی درخصوص آوارگان و مهاجران انتقاد کرده است.
کلادیا لودزانی، رئیس سازمان پزشکان بدونمرز به خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در رُم گفت: بسیاری از این آوارگان در لیبی مورد ضرب و شتم قرار گرفتهاند. مهاجران در اردوگاههای لیبی در شرایط بسیار بد و اسفناکی بهسر میبرند. حتی در دست و پاهای شماری از این افراد که از لیبی خود را به سواحل اروپا رساندهاند میخ فرو کرده بودند.
در همین حال؛ سازمان عفو بینالملل هم از سیاستهای سختگیرانه ایتالیا و دیگر کشورهای اروپایی در قبال آوارگان و مهاجران انتقاد کرد و این کشورها را مسئول مرگ این افراد در دریای مدیترانه دانست.
133/110
بیشتر بخوانید:
هشدار ایتالیا؛ بحران آوارگان چالشی برای همگرایی اروپایی + ویدئو
تهدید ایتالیا به بازگرداندن کشتی پناهجویان به لیبی