همزمان با هشدارهای متعدد سازمانهای حقوق بشری و نهادهای کمکرسان وابسته به سازمان ملل درباره وضعیت بحرانی یمن به علت تداوم حملات رژیم سعودی، مسوول آمریکایی که نامش اعلام نشده است گفت سامانههای هدایت شونده به ارزش 390 میلیون دلار در اختیار عربستان قرار میگیرد و باعث میشود گلولههای غیرهدایت شونده را به بمبهای هدایت شونده تبدیل کند.
آمادگی آمریکا برای فروش بمبهای هدایت شوند به عربستان، پس از رایزنیهای سهشنبه گذشته «جیمز ماتیس» در ریاض اعلام میشود که وی در جریان این رایزنیها از آسیبپذیری عربستانسعودی از ناحیه موشکهای مقاومت مردمی یمن ابراز نگرانی کرد.
عربستان که از مارس 2015 با چراغ سبز آمریکا و انگلیس حملات خود را به یمن در قالب «توفان قاطعیت» شروع کرد، امروز در سومین سال در موضع ضعف قرار دارد؛ در حالی که در این مدت از انجام هیچ جنایتی در یمن فروگذار نکرده است. تسلیحات انگلیسی و آمریکایی در جنگ یمن از سوی عربستان سعودی به کار گرفته شده است و در جریان آن، مردم به ویژه کودکان و زنان یمنی قتلعام شدند.
همزمان به موازت نقض گسترده حقوق بشر در یمن، عربستانسعودی با تخریب زیرساختهای یمن و محاصره آن، بحران امنیت غذایی و بهداشتی را در این کشور فقیر عربی به اوج رسانده و هشدارهای مکرر سازمانهای حقوق بشری و نهادهای کمکرسان وابسته به سازمان ملل را به دنبال داشته است.
درجدیدترین این هشدارها، «امیلیا کازِلا» سخنگوی برنامه جهانی غذا روز جمعه گفت مناطقی در استانهای تعز، الحدیده، لحج، ابین و صعده وضعیتی شبیه «گرسنگی عمومی» دارند و دسترسی به این مناطق دشوار است. به گفته سخنگوی برنامه جهانی غذا، حدود شش میلیون و 700 هزار نفر در یمن بر اساس رتبهبندی بین المللی امنیت غذایی در رتبه چهارم قرار دارند و رتبه بعدی یعنی رتبه پنجم، «گرسنگی عمومی» است.
این گزارش برنامه جهانی غذا، فقط گوشهای از تاثیر جنگافروزی عربستان سعودی در یمن بر زندگی عادی مردم است که قربانی انواع تسلیحات ممنوعه از جمله بمب خوشهای شدهاند. جنایتهای عربستان سعودی در یمن حتی دولت پیشین آمریکا را در نتیجه فشار افکار عمومی وادار کرد بخشی از کمکهای نظامی خود را به عربستان سعودی به حالت تعلیق درآورد. اکنون، اما دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا، توجیه ارسال بمبهای هدایت شونده به عربستان سعودی را جلوگیری از کشتار مردم یمن اعلام کرده؛ در حالی که تخریب هر مکانی در این کشور با این نوع بمبها هم در نسلکشی که امروز عربستانسعودی در یمن راه انداخته است، نقش دارد.
استفاده از هر سلاحی در یمن منابع طبیعی و زیرساختهای حیاتی این کشور را تخریب خواهد کرد و نتیجه این تخریب، تشدید فقر، نبود امنیت غذایی، گرسنگی و بحران بهداشتی است که به نوعی مرگ تدریجی را به ارمغان میآورد. کشتار مستقیم و غیرمستقیم مردم یمن جنایت جنگی بوده که عربستانسعودی در سومین سال جنگافروزی با همکاری دولتهای مدعی حقوق بشر آمریکا و انگلیس همچنان در حال ارتکاب آن است.113/111
بیشتربخوانید:
فائو: یمن در آستانه قحطی گسترده قرار دارد/ ذخایر گندم یمن رو به پایان است
تلاش عوامل غرب و عربستان در یمن جهت تجزیه یمن/ تحلیل