به نوشته روزنامه عربستانی «عکاظ»، شورای وزیران عربستان به ریاست «سلمان بن عبدالعزیز»، پادشاه این کشور، در این باره تاکید کرد: تصمیم قطعی ریاض در قطع روابط دیپلماتیک با دوحه، ناشی از نقض آشکار و پنهان مقامهای قطری در سالیان اخیر است که با هدف ایجاد شکاف در انسجام و وحدت داخلی عربستان، تحریک شهروندان عربستانی علیه حکومت و اخلال در حاکمیت کشورمان صورت گرفته است.
در ادامه این بیانیه آمده است:« از دیگر دلایل قطع روابط با دوحه می توان به حمایت قطر از گروههای تروریستی و فرقهای مختلف اشاره کرد که با هدف برهم زدن ثبات کشورها در منطقه صورت میگیرد.
شورای وزیران عربستان مدعی شد: ریاض همچنان صرف نظر از اقدامات خصمانه مقامهای دوحه، به عنوان پشتیبان ملت قطر و حافظ امنیت و ثبات آنها باقی خواهد ماند.
در ادامه بیانیه هیات دولت عربستان آمده است:« قطع روابط دیپلماتیک برخی از کشورهای عربی با قطر، با هدف حفظ یکپارچگی ملتهای عرب و نیز دوری گزیدن از اقدامات قطر در گسترش نا امنی و بی ثباتی صورت گرفت.
ریاض همچنین مدعی شد: قطع روابط با دوحه به دلیل نقض آشکار توافق نامهها، کنوانسیونها، قوانین بینالمللی و مبانی حسن همجواری انجام شده است.
عربستان روز دوشنبه (15 خرداد 96) به همراه امارات، بحرین، مصر، دولت شرق لیبی، جزایر مالدیو و رئیس جمهوری فراری و مستعفی یمن با ادعای حمایت قطر از تروریسم و افراط گرایی و دخالت در امور داخلی دیگر کشورها، روابط سیاسی و دیپلماتیک خود را با دوحه قطع کرد.
در پی این اقدام، قطر با ابراز تاسف از تصمیم عربستان، امارات، مصر و بحرین در قطع روابط با این کشور، آن را غیرقابل توجیه دانست و گفت که ادعاهایی که موجب اتخاذ این تصمیم شده، نادرست است.
عربستان، امارات و بحرین همچنین تمامی مرزهای زمینی، دریایی و هوایی خود را با قطر بستند.روابط ریاض، ابوظبی با دوحه در روزهای اخیر به دلیل انتشار اخباری منتسب به «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر دچار تنش و اختلافات شدید شد که سرانجام روز دوشنبه به قطع روابط دیپلماتیک میان آنها منجر شد.113/111
بیشتربخوانید:
وزیر خارجه عمان وارد قطر شد/ مشاور پادشاه سعودی وارد کویت؛ بحران عربی محور مذاکرات
گفتگوی تلفنی ظریف با وزیر امور خارجه قطر
بسته شدن مرزها چه پیامدهایی برای قطر به همراه خواهد داشت؟