"رجب طیب اردوغان" رئیس جمهور ترکیه درباره نتایج انتخابات شهرداری استانبول، با اعلام این که اقدام سازمان یافته در انتخابات این شهر مطرح است، گفت: اسنادی وجود دارد که این موضوع را اثبات می کند.
"اردوغان" افزود: روند بررسی نتایج انتخابات شهرداری در این کلانشهر را که بررسی آرای آن ازسوی شورای عالی انتخابات ترکیه ادامه دارد، از نزدیک پیگیری می کند.
برغم پیروزی "ائتلاف جمهور" متشکل از حزب حاکم عدالت و توسعه و حزب حرکت ملی در انتخابات محلی شورای شهرداری ها در روز 11فروردین، این ائتلاف نتایج انتخابات درکلانشهرهای ترکیه را ازدست داده است.
از دست دادن شهرداری های آنکارا، استانبول، آنتالیا، مرسین، آدانا و چند کلانشهر مهم ترکیه، دولت "اردوغان" را درشرایط ویژه ای محبوس کرده است.
ازدست دادن شهرداری استانبول، برای حزب حاکم ترکیه بسیار تحقیرآمیز بوده است. بدیهی است این شکست، ضربه سنگینی به ائتلاف جمهور بویژه حزب حاکم عدالت و توسعه ترکیه وارد کرده است.
نخستین مشکل حزب حاکم ترکیه و مهمترین ضربه ای که این حزب متحمل شده است دربخش معرفی نامزد شهرداری در کلانشهر استانبول است.
پیش ازاین، رئیس جمهوری ترکیه، "بن علی ییلدیریم" رئیس سابق پارلمان ترکیه را به منظور نامزدی شهرداری در کلانشهر استانبول مجبور به استعفا کرد.
رئیس جمهوری ترکیه تردیدی در زمینه پیروزی در کلانشهر استانبول نداشت. در غیر این صورت به استعفای "بن علی ییلدیریم" تن نمی داد. به همین دلیل است، موضوع برگزاری انتخابات دوباره در کلانشهر استانبول در دستور کار دولت آنکارا قرار گرفته است.
شکی نیست که، در صورت برگزاری انتخابات دوباره دراستانبول، شرایط بار دیگرعلیه دولت آنکارا تغییر خواهد کرد.
در این ارتباط ، "کمال اوزتورک" روزنامه نگار و کارشناس سیاسی ترک برگزاری مجدد انتخابات در استانبول را زمینه ساز اتحاد بیشتر مخالفان دانسته و گفته است: "برگزاری مجدد انتخابات در استانبول تبعات مختلف اقتصادی و سیاسی در سطح ملی و حتی بین المللی برای ترکیه در پی خواهد داشت.
ضمن آن که، با برگزاری مجدد انتخابات، حتی جمعیت بی تفاوتی که در انتخابات رأی نداده اند، به صورت متحدتر پیش روی دولت قرار خواهند گرفت".
انتخابات 11فروردین ، نخستین انتخابات بعد از تغییر سیستم مدیریتی کشور از پارلمانی به ریاست جمهوری توسط ائتلاف جمهور "رجب طیب اردوغان" بود که، می توانست نخستین و بزرگترین آزمون برای سیستم جدید ریاست جمهوری قلمداد شود.
ضمن آن که، انتخابات 11فروردین آخرین انتخابات فشرده ای بود که دولت آنکارا طی چند سال اخیر برگزار کرده است. انتخابات محلی شورای شهرداری های ترکیه هم برای حاکمیت سیاسی آنکارا و هم جریان های مخالف دولت در ترکیه، درعمل سنگ محکی برای ائتلاف هایی بود که به آن دست زده بودند.
با توجه به فضای سیاسی حاکم بر ترکیه، بعید به نظر می رسد، برگزاری انتخابات دوباره در کلانشهر استانبول به آسانی در دستور کار شورای عالی انتخابات ترکیه قرار بگیرد.
139/118
نویسنده: محمدعلی طالبی خاکیانی
بیشتر بخوانید:
انتقاد "عبدالله گل" از رویکرد حزب حاکم ترکیه پس از انتخابات محلی/ تحلیل
درخواست حزب حاکم ترکیه برای بازشماری کل آرا در استانبول/ تحلیل
حزب عدالت و توسعه خواهان بازشماری آرای استانبول شد