ایران پرس- رییس جمهوری اندونزی با تاکید بر نقش علمای اسلامی در ترویج صلح در جهان گفت: ایجاد صلح و ثبات در افغانستان از اهداف بلند مدت اندونزی بوده است.

«جوکو ویدودو» Joko Widodo که در کنفرانس سه جانبه «صلح و ثبات افغانستان» متشکل از علمای اندونزی پاکستان و افغانستان در جاکارتا پایتخت این کشورسخن می گفت تاکید کرد برگزاری این اجلاس بخشی از تعهد اندونزی برای افزایش نقش علمای اسلامی در ایجاد و توسعه صلح و ثبات است. وی گفت، اندونزی در تلاش برای افزایش نقش علمای اسلامی در ایجاد صلح و ثبات در جهان نیز است. 

رئیس جمهوری اندونزی اخیرا با سفر به افغانستان و پاکستان  پیشنهاد اجلاس سه جانبه علما را به میزبانی اندونزی داد که با استقبال این کشورها روبه رو شد. دولت اندونزی براین اعتقاد است بخش مهمی از بحران و ناامنی ها در افغانستان از طریق رایزنی و فعالیت علمای اسلامی قابل حل است.

زیرا گروههای تروریستی و خشونت گرا که در افغانستان و پاکستان اقدام به خشونت و کشتار می کنند جنایات خود را براساس آموزه های برگرفته از وهابیت توجیه می کنند. از اینرو دولت اندونزی معتقد است علمای اسلامی باید با روشنگری مردم توطئه وهابیون و علمای منحرف را خنثی کنند. اندونزی به عنوان پرجمعیت ترین کشور اسلامی تاکنون در قبال تحولات افغانستان و پاکستان فعال نبوده است اما در یک سال گذشته به دلیل انتقال اعضای گروه تروریستی داعش از سوریه و عراق به جنوب شرق اسیا کشورهای این منطقه از جمله اندونزی بیشتر احساس ناامنی و خطر می کنند. به همین دلیل جوکوویدودو رئیس جمهوری اندونزی پیشنهاد همکاری علما این کشور با پاکستان و افغانستان را مطرح کرد. 

 مولوى عطاالله لودین، از علمای افغانستان: "جنگ در افغانستان کاملا به ضرر اسلام و مسلمانان است وما را به اینجا کشانده است .بدبختانه با استفاده اشتباه از مفهوم اسلام از سوى گروه هاى تروریستى منطقه اى،افغانستان هنوز هم در آتش مى سوزد، به مساجد، مدارس و بیمارستانها حملاتی صورت مى گیرد و در بازارها مردم عادی کشته مى شوند و حتى در مراسم جنازه انفجار صورت می گیرد".

از دیدگاه محافل سیاسی چنانچه دولت اندونزی موفق به ایجاد همگرایی میان علمای افغانستان و پاکستان در محکومیت حملات تروریستی شود می توان گفت گام مهمی برای کمک به استقرار صلح و امنیت در افغانستان برداشته است. زیرا در پاکستان علما یک دست و همگرا نیستند و علمایی که مسئولیت اداره مدارس مذهبی در پاکستان را دارند و یا با وهابیون و عربستان همکاری دارند هیچ گاه تروریسم و خشونتهایی را که با نام مذهب صورت می گیرد محکوم نکرده اند.

 «نورآقا زواک» کارشناس مساسی سیاسی در افغانستان: "گروههای خشونت گرا و همچنین گروه تکفیری و وهابی داعش تاکنون جنایات زیادی را در مناطق مختلف افغانستان مرتکب شده اند و عامل قتل عام صدها نفر از انسان های بیگناه این کشور هستند اما برخی از علما انرا محکوم نمی کنند که موجب تشویق انان می شود."

در هر حال، اندونزی به عنوان پر جمعیت ترین کشور اسلامی می تواند نقش مهم و تاثیر گذاری را در کمک به برقراری صلح و امنیت در افغانستان ایفا کند. اندونزی دارای جنبشها و گروههای قدرتمند اسلامی مانند نهضت العلما است که می توانند در این مورد کمک کنند. هر چند تلاش اندونزی برای ایجاد وحدت نظر میان علمای پاکستان و تاکید انان بر محکومیت تروریسم ،روند استقرار ارامش و صلح در افغانستان  را تسریع خواهد بخشید.118/112

مجید وقاری

بیشتر بخوانید:

مالزی؛ اعلام ترکیب دولت ماهاتیر محمد/ انور ابراهیم آزاد می‌شود+ ویدئو

گزارش: ماهیترمحمد؛ پیرترین نخست وزیر جهان همچنان برکرسی قدرت

«ماهاتیر محمد» پیروز چهاردهمین انتخابات سراسری مالزی شد