رییس جمهوری تاکید کرد: فشار ظالمانه و تحریم‌های غیرقانونی آمریکا بر ایران ناپایدار خواهد بود و همه کشورها خواستار رابطه نزدیک و خوب با ایران هستند.

به گزارش ایران پرس به گزارش خبرگزاری "ایران پرس"، «حسن روحانی» صبح روز سه شنبه پیش از عزیمت به مالزی  برای شرکت در اجلاس بین المللی کوالالامپور 2019 گفت: سیاست نگاه به شرق و روابط نزدیک تر با کشورهای مهم آسیایی به خصوص مالزی و ژاپن همواره جز اهداف جمهوری اسلامی ایران است.

رییس جمهور با بیان این که در بخش اول سفر به مالزی عمدتا روابط چند جانبه دنیای اسلام بررسی می شود، اظهارداشت: در اجلاس سران  کوالالامپور کشورهای مهمی از دنیای اسلام در سطح سران در آن شرکت می‌کنند.

روحانی تصریح کرد: سران کشورهای ایران، ترکیه، پاکستان، قطر، مالزی و اندونزی جزو سرانی هستند که در این اجلاس که مسبوق به سابقه است، شرکت می‌کنند و در سال‌های گذشته نیز در سطح نخبگان جلساتی در مالزی داشته است و این دوره پنجمین اجلاس است؛ اما اولین اجلاس در سطح سران برگزار می‌شود.

رییس جمهوری افزود: دنیای اسلام پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های بسیار بزرگی از نظر جغرافیایی، انرژی و جمعیت و صنعت و فرهنگ دارد؛ اما متاسفانه با مشکلاتی مانند تروریسم مواجه است. تروریسم جنگ و خون‌ریزی و مداخله خارجی و عدم شرایط لازم برای توسعه مورد نیاز جهان اسلام از مهمترین مشکلات کشورهای مسلمان است.

اجلاس سران کوالالامپور 2019 با حضور 400 نفر از جمله 250 نفر از رهبران، مقام‌ها، شخصیت‌های سیاسی و اندیشمندان از 52 کشور جهان، روزهای 18 تا 21 دسامبر در پایتخت مالزی برگزار می‌شود.

شرکت کنندگان دراین اجلاس قرار است ضمن بحث و گفت و گو درباره مهمترین چالش‌های کشورهای اسلامی و مسائل تاثیرگذار در جهان اسلام، راهکارهایی را برای رفع این چالش‌ها ارائه دهند.

حسن روحانی، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه، «شیخ تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر و «عمران خان» نخست وزیر پاکستان از جمله رهبران شرکت‌کننده در اجلاس کوالالامپور هستند.

یافتن راه حل‌های جدید و کارآمد برای مهمترین مشکلات جهان اسلام و کمک به بهبود وضعیت امور مسلمانان و ملل مسلمان در جهان و ایجاد شبکه‌ای در بین رهبران اسلامی، روشنفکران، اندیشمندان از سراسر جهان و احیای تمدن اسلامی از مهمترین اهداف و برنامه‌های این اجلاس است.

همچنین رئیس جمهور و هیات همراه پس از شرکت در اجلاس کوالالامپور، روز جمعه برای دیدار و گفت و گو دوجانبه با «آبه شینزو» نخست وزیر و سایر مقامات عالی‌رتبه ژاپن با هدف گسترش و تعمیق روابط تجاری و اقتصادی با این کشور، از کوالالامپور عازم توکیو خواهد شد.

133/118

بیشتر بخوانید:

سفر روحانی به توکیو/ تحلیل

روحانی: توسعه همکاری اقتصادی و تجاری با کشورهای همسایه ‏ضروری است