رییس مجلس سنای افغانستان تاکید کرد: طالبان هیچگونه تمایلی به پایان جنگ در این کشور ندارد.
"فضل هادی مسلم یار" در جلسه علنی مجلس سنای افغانستان گفت: طالبان برای پذیرش صلح آمادگی ندارد به همین دلیل نیروهای امنیتی باید برای مقابله با حملات این گروه تلاش کنند.
معاون مجلس سنای افغانستان هم گفت: پیام طالبان به مناسبت عید فطر نشان داد، آنان آماده صلح نیستند و خواهان ادامه جنگ هستند.
ملا هیبت الله از فرماندهان ارشد طالبان در پیامی به مناسبت عید فطر خواهان ادامه جنگ با دولت افغانستان شده است.
محمد علم ایزدیار معاون مجلس سنای افغانستان تاکید کر: دولت اشرف غنی نباید برابر این گروه انعطاف نشان دهد و باید حکومت سیاست سرکوب را در پیش بگیرد.
تاکید سنای افغانستان بر لزوم تداوم سرکوب طالبان، واکنشی به نوع مواجهه این گروه به مذاکرات صلح و همچنین موضع اخیر ملا هیبت الله درباره ادامه جنگ در این کشور است.
از نظر نمایندگان سنای افغانستان مواضع طالبان در رد پیشنهاد دولت این کشور برای گفت وگوهای صلح و اصرار بر ادامه جنگ و خونریزی حاکی از نبود اراده جدی و واقعی در بین رهبران این گروه برای خاتمه جنگ و استقرار صلح است.
البته موضع سنای افغانستان بر لزوم تداوم سرکوب طالبان رویکردی است که طیفی از جریان های سیاسی، گروه های قومی و محافل رسانه ای در افغانستان نیز از آن حمایت می کنند.
از نظر آنان کاهش اقدامات ضد جنگ طلبی طالبان در افغانستان موجب توسعه فعالیت های مرگبار آنان در این کشور و همچنین بروز این برداشت می شود که دولت کابل توانایی لازم برای مهار خشونت و جنگ را ندارد.
به همین دلیل است که هر گاه مسئله گفتگو با طالبان در افغانستان به سوژه نخست مردم و محافل سیاسی و رسانه ای تبدیل می شود بحث حضور مقتدارانه در مذاکرات با این گروه ناشی از توانمندی در جهت مهار و مقابله با طالبان نیز به طور همزمان مورد توجه و تاکید قرار می گیرد.
لزوم برخورداری از یک موضع مقتدر و دوری از جستن از ضعف در مسئله گفتگوهای صلح افغانستان به میزان اثرگذاری و تفوق نیروهای ارتش این کشور در نبرد با طالبان ارتباط دارد که در حال حاضر این نگرانی در افغانستان وجود دارد که ممکن است آتش ضد این گروه با ملاحظه ترغیب طالبان به ورود به فرایند صلح و گفتگوهای آن به یکباره فروکش کند که این رویکرد بر خلاف مصالح امنیتی است.
در همین چارچوب است که درباره پیشنهاد دولت افغانستان به طالبان برای برگزاری گفتگوهای صلح این نگرانی وجود دارد که دولت کابل برای ترغیب این گروه امتیازاتی را ارائه کند که خارج از منافع ملی این کشور باشد.
بر همین اساس این دیدگاه در افغانستان مطرح است که در قبال خشونت های طالبان و اصرار آنها به جنگ و رد هر گونه پیشنهاد برای صلح نباید همچنان به این گروه مذاکرات بدون پیش شرط را ارائه کرد.
«نورآقا روئین» کارشناس مسائل سیاسی در افغانستان گفته است:
"حکومت افغانستان و شورای عالی صلح این کشور بدون در نظر داشتن ظلم های صورت گرفته به مردم این کشور از سوی طالبان و سایر مخالفان مسلح به آنان امتیاز دهی می کنند."
در چنین شرایطی انتظار مردم افغانستان این است که دولت این کشور تا نمایان نشدن نشانه هایی از انعطاف در طالبان برای صلح، از قدرت تهاجمی ضد افراط گرایی در این کشور نکاهد.
نویسنده: محمدرضا عسگری
116
بیشتر بخوانید:
ژنرال دوستم خطاب به طالبان: ادامه جنگ راه حل برقراری صلح نیست
بیانیه پایانی دومین نشست احزاب سیاسی افغانستان و گروه طالبان در مسکو/ تحلیل