معاون نمایندگی دائم چین در سازمان ملل متحد بر لغو تحریم های آمریکا ضد جمهوی اسلامی ایران تاکید کرد.

ایران پس از امضای برجام در سال ۲۰۱۵ با هدف لغو تحریم های ظالمانه، به عنوان کشوری مسئولیت پذیر، تعهدات خود را بدون عیب و نقص اجرا کرد و این مساله در ۱۶ گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تائید قرار گرفت.

اما پس از ورود «دونالد ترامپ» به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، نهایتاً با اتخاذ مواضع مغایر با مفاد برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از آن ۸ می ۲۰۱۸ ( ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ )، در دو مرحله تحریم‌های ثانویه ضد ایران بازگردانده شد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «دای بینگ» معاون نمایندگی دائم چین در سازمان ملل متحد روز پنج شنبه در نشست دوره ای شورای امنیت برای بررسی پانزدهمین گزارش « آنتونیو گوترش»  دبیرکل سازمان ملل درباره روند اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ این شورا در خصوص ایران گفت: چین از آمریکا می خواهد تمام تحریم های یکجانبه علیه ایران را لغو، تهدید اشتباه استفاده از زور را متوقف، و شرایط مناسب برای احیای کامل و بازگشت به برجام را مهیا کند.

معاون نمایندگی دائم چین در سازمان ملل افزود: برجام یک دستاورد مهم دیپلماسی چند جانبه است که از سوی شورای امنیت تایید شده  و ستون اصلی جلوگیری از اشاعه هسته ای و حفظ صلح و ثبات در خاورمیانه است.

نماینده چین در نشست شورای امنیت سازمان ملل خاطر نشان کرد، دولت پیشین آمریکا به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد و فشار زیادی علیه ایران آغاز و این اقدام موجب بحران شده است.

معاون نمایندگی چین در سازمان ملل تصریح کرد: چین از همه اقدامات برای کاهش تنش ها پیرامون برنامه هسته ای ایران حمایت می کند و معتقد است مذاکرات باید نتایج بدست آمده در دوره های پیشین را حفظ و به صورت عادلانه به نگرانی های همه طرف ها رسیدگی کند.

« دای بینگ »افزود: پکن معتقد است شورای امنیت باید نقش سازنده تری پیرامون برجام احیا کند و آشفتگی سال ۲۰۲۰ در خصوص مکانیسم ماشه نباید تکرار شود.

اجرای نامتوازنِ توافق برنامه جامع اقدام مشترک ( برجام) از یک طرف و فشارهای ناشی از اعمال و تشدید تحریم‌های یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، نهایتاً در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ (۸ می ۲۰۱۹) شورای‌عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هسته‌ای با اعطای فرصت‌های ۶۰ روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند.

ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند اما با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند، در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد.

کاهش تعهدات ایران بر اساس مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت گرفت.دولت دموکرات جو بایدن پس از روی کار آمدن در ژانویه ۲۰۲۱، اقدام یکجانبه دولت قبلی این کشور را برای خروج از توافق ایران و گروه ۱+۵ محکوم کرد اما همچنان سیاست های فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ را در پیش گرفته است.125