پارسی تودی- «رجبعلی رحمانعلی» (Rajabali Rahmanali) فرمانده نیروهای مرزبانی تاجیکستان از تجمع هفت‌هزار شبه نظامی طالبان در مناطق شمالی افغانستان و هم‌مرز با این کشور خبر داد.

طرح موضوع انتقال شبه نظامیان طالبان به شمال افغانستان در حالی است که کنفرانس بین المللی «مبارزه با تروریسم و افراط گرایی» با مشارکت سازمان ملل، سازمان امنیت و همکاری اروپا و اتحادیه اروپا طی دیروز و امروز (پنجشنبه و جمعه -3 و 4 می سال جاری میلادی) در شهر دوشنبه برگزار شده است.  

انتقال گروه های تروریستی به مرزهای تاجیکستان را باید تهدیدی علیه این کشور و تمامی جمهوری های  آسیای مرکزی، قففاز، روسیه و چین ارزیابی کرد. 

تاجیسکتان بی تفاوت نسبت به خطر تروریست ها

برغم ابراز نگرانی های پی در پی مقام های دولت دوشنبه، به نظر می رسد که مبارزه با گروه های تروریستی توسط دولت دوشنبه چندان جدی گرفته نمی شود.

این در حالی است که تهدید گروه های تروریستی علیه دولت های منطقه بسیار جدی است. 

در این شرایط، دولت دوشنبه به منظور تقسیم نگرانی های خود با جامعه جهانی و دریافت کمک های بیشتر، همزمان با برگزاری همایش بین المللی «مبارزه با تروریسم و افراط گرایی» به طرح این موضوع اقدام کرده است.

تاجیکستان؛ ناتوان در حفاظت از مرزها در مقابل تروریست ها

تاجیکستان هزار و 344 کیلومتر مرز مشترک با افغانستان دارد و با توجه به مشکلات اقتصادی و ناتوانی های دولت دوشنبه برای تامین مالی تاجیکستان، شکی نیست که حفاظت از این مرز طولانی برای ارتش این کشور امکان پذیر نیست. ضمن آن که این معضل تنها مشکل دولت تاجیکستان نیست و در این زمینه سایر جمهوری های آسیای مرکزی و قفقاز، کشورهای مستقل نظیر روسیه و چین نیز با تهدیدهای جدی گروه های تروریستی مواجه اند.

در این زمینه، «قاسم بیک محمد» (Qasim Beyk Mohammad) کارشناس مسایل سیاسی آسیای مرکزی، گفته است: در صورت موفقیت گروه طالبان برای پیشروی در مناطق شمالی افغانستان ، این گروه برای ضربه زدن به منافع روسیه و چین و ناامن کردن اوضاع آسیای مرکزی تلاش خواهد کرد.

این کارشناس سیاسی همچنین تصریح کرد: برخی قدرت های خارجی و گروه‌های تروریستی وابسته به غرب به منظور افزایش نفوذ خود در آسیای مرکزی، قصد دارند دور جدیدی از بازی‌های ژیوپلیتیکی را در این منطقه آغاز کنند.

پشت پرده مهاجرت تروریست ها به شمال افغانستان 

سال گذشته میلادی نیز خبرهای مستندی در زمینه انتقال بیش از 8 هزار تن از نیروهای شبه نظامی گروه تروریستی داعش ازسوریه و عراق به افغانستان، منتشر شده بود.

در واقع، باید گفت: حامیان گروه های تروریستی تلاش می کنند بخش اعظم شبه نظامیان این گروه ها را به افغانستان منتقل کنند زیرا هدف اصلی ازانتقال این گروه ها، ضربه زدن به منافع کشورهای مستقل و رقبای منطقه ای و بین المللی آمریکا از جمله چین و روسیه است. به همین دلیل، به نظر می رسد که آمریکا، عربستان و برخی ازدولت های اروپایی ازحامیان جریان انتقال گروه های تروریستی و شبه نظامیان شکست خورده در عراق و سوریه به شمال افغانستان هستند. 134/110

نویسنده: محمد علی طالبی خاکیانی

بیشتر بخوانید:

معاون اول مجلس سنای افغانستان: امریکا اراده‌ ای برای مبارزه با تروریسم در افغانستان ندارد

نشست مبارزه با تروریسم در کشورهای حامی تروریسم، جایگاهی ندارد

حامیان مالی تروریسم مدعی مبارزه علیه منابع مالی تروریسم/ تحلیل