در جدیدترین تحریم های ضد ایرانی واشنگتن، وزارت خزانهداری آمریکا روز چهارشنبه، پنج فرد و پنج شرکت را به بهانه ارتباط با برنامه موشکی ایران در فهرست تحریمها قرار داد.
وزارت خزانهداری آمریکا در بیانیهای مدعی شد که دو شبکه مرتبط با برنامه موشکی ایران را تحریم کرده است.
در بیانیه این وزارتخانه آمده است: "امروز دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانه داری آمریکا به موجب فرمان اجرایی شماره ۱۳۳۸۲ دو شبکه مرتبط با رژیم ایران را به دلیل انجام فعالیتهای مخفیانه تدارکات که موجب انتفاع چندین سازمان نظامی ایران شده است، هدف قرار داد."
وزارت خزانهداری آمریکا مدعی شده که یکی از این دو شبکه از یک شرکت صوری مستقر در هنگکنگ برای دور زدن تحریمها و تسهیل معاملاتی در ارتباط با برنامه موشکی ایران استفاده کرده است.
به ادعای وزارت خزانهداری آمریکا، شبکه دوم به خرید محصولات آلیاژ آلومینیوم به نیابت از شرکتهای تحت کنترل یا مالکیت وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران، اقدام کرده است.
«سیگال مندلکر» Sigal Mandelker معاون وزیر خزانهداری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی گفت: "دولت آمریکا از تلاشهای ایران برای استفاده از «طرحهای پیچیده» در جهت دور زدن تحریمها جلوگیری خواهد کرد."
اقدام اخیر آمریکا در تحریم شرکت ها و افرادی که مدعی است به برنامه موشکی ایران کمک کرده اند، در راستای هدف کلی واشنگتن برای ایجاد موانع متعدد بر سر راه توسعه توانمندی موشکی بازدارنده ایران انجام گرفته است.
تاکید ایران برگسترش برنامه موشکی در جهت دفاع از خود
اساسا یکی از خواسته های اصلی دولت ترامپ که در چارچوب شروط 12 گانه «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا در مه 2018 طرح شد، توقف برنامه موشکی ایران بوده است و مقامات ارشد آمریکایی مانند ترامپ و پمپئو بارها در موضع گیری ها و یا دیدارهای خود با مقامات دیگر کشورها به ویژه اعضای اروپایی گروه 1+4 بر لزوم توقف توسعه موشکی ایران تاکید کرده اند.
این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر این که دکترین دفاعی آن مبتنی بر بازدارندگی و تدافعی است، بر حق خود برای گسترش برنامه موشکی در جهت دفاع از خود تأکید کرده است.
اساسا ایران در زمینه گسترش و ارتقای توانمندی موشکی خود بر متخصصان و ظرفیت داخلی اش اتکا کرده و اقدامات تحریمی امریکا با ادعای ایجاد مانع در زمینه پیشرفت موشکی ایران و یا جلوگیری از دستیابی به مواد و قطعات لازم در این زمینه، هیچ گاه نتوانسته است خللی درپیشرفت موشکی ایران ایجاد کند.
تهران با تقویت برنامه موشکی خود به تحریمهای آمریکا پاسخ داد
«ولادیمیر ساژین» Vladimir Sajin کارشناس امور غرب آسیا معتقد است، تهران با تقویت برنامه موشکی خود به تحریمهای آمریکا پاسخ داد.
به گفته وی، ایران با تولید ۲۰ نوع موشک، پیشرفتهای قابل توجهی را در تولید موشک داشته است. ساژین تصریح کرد تلاشهای آمریکا برای متوقف کردن برنامه موشکی ایران از طریق تحریمهای سخت، بیهوده بوده است.
آمریکا تلاش کرده است تا برنامه هسته ای ایران را با برنامه موشکی آن پیوند بزند. ازهمین رو دولت ترامپ هرگونه مذاکره مجدد برای بازگشت به برجام را به اجرای شروط مد نظرش درباره توقف برنامه موشکی ایران نیز در کنار مسائل هسته ای به ویژه توقف غنی سازی منوط کرده است.
ترامپ مدعی است که برجام نتوانسته است اقدامات هسته ای ایران را مهار و منافع و خواسته های امریکا به ویژه در زمینه ایجاد محدودیت های جدی بر برنامه موشکی و سیاست های منطقه ای ایران را تامین کند.
آمریکا به همراه برخی متحدانش که همواره به دنبال انحصار فناوری پیشرفته برای خود هستند، مدعیاند که اقدام ایران در زمینه آزمایش های موشکی در تناقض با قطعنامه 2231 شورای امنیت است.
این در حالی است که زرادخانه موشکی ایران دارای ماهیت دفاعی و در راستای دکترین بازدارندگی ایران ایجاد شده است. آزمایش های موشکی ایران نیز به منظور بهبود مقدورات موشک های بالستیک انجام می شود.
نویسنده: سید رضا میرطاهر
133/118
بیشتر بخوانید:
توان موشکی ایران و خیالپردازی آمریکا/ تحلیل
ظریف: توانمندی موشکی ایران برای بازدارندگی است
ادامه جوسازی های واشنگتن؛ وزارت خزانهداری آمریکا توصیهنامهای علیه تجارت با ایران صادر کرد