رادیو روسی: حسن روحانی، ولادیمیر پوتین و الهام علی اف، رئیسان جمهوری ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان، در این اجلاس مشترک، همکاری های سه جانبه، از جمله در حوزه بازرگانی، انرژی، ارتباطات، مسایل زیست محیطی، مبارزه با تروریسم، حمل و نقل و ترانزیت را بررسی می کنند.
خبرگزاری نووستی روسیه در تحلیلی درباره این نشست نوشت: کارشناسان سیاسی معتقدند که این دیدار برای روابط سه کشور اهمیت زیادی دارد.
در نشست سران باکو، طیف وسیعی از مسائل منطقه ای بررسی شده و همچنین درباره موضوعات مهم بین المللی، از جمله سوریه، افغانستان و مبارزه با تروریسم و قاچاق مواد مخدر تبادل نظر می شود و مهم تر از همه، همکاری های اقتصادی بین سه کشور گسترش خواهد یافت.
در پایان این نشست، بیانیه مشترکی به امضای رهبران سه کشور می رسد.
به نوشته نوووستی، برگزاری چنین نشست سران سه جانبه ای، در ماه فوریه از طرف الهام علی اف، رئیس جمهوری آذربایجان در گفت وگو با ولادیمیر پوتین، پیشنهاد شد و دکتر روحانی نیز از این پیشنهاد استقبال کرد.
بوریس دالگوف، کارشناس ارشد مرکز تحقیقات اسلامی و عربی موسسه شرق شناسی روسیه معتقد است که نشست سران باکو، مرحله بسیار مهمی در روند گسترش روابط سه کشور روسیه، جمهوری آذربایجان و ایران بشمار می رود.
این کارشناس می گوید: این روابط طی یکی دو سال اخیر بویژه درباره ایران با تحرک بیشتری گسترش یافته است. ایران شریک بسیار نزدیک روسیه در عرصه اقتصادی و سیاسی است و این روابط ویژه درباره حل و فصل بحران سوریه، که دو کشور متحد یکدیگر محسوب می شوند، اهمیت زیادی دارد.
دالگوف، همچنین درباره جمهوری آذربایجان گفت که باکو، شریک دیرین مسکو است، ولی در برخی مسائل، از جمله مناقشه قره باغ و همکاری های نظامی نزدیک بین روسیه و ارمنستان، تنش هایی در روابط دو کشور بوجود آمده که لازم است برطرف شوند.
این کارشناس یادآور شد که نشست سران باکو بیش از هر چیز روی توسعه همکاری های اقتصادی متمرکز است و البته بدون تردید، مسائل سیاسی مورد علاقه طرفین، بویژه اوضاع در منطقه خاورمیانه و همچنین اوضاع در ترکیه که بعد از کودتای نافرجام دارای حساسیت خاصی شده، نیز مطرح خواهد شد.
ضمن اینکه روند اوضاع در منطقه قره باغ نیز با توجه به نزدیکی هر سه کشور به منطقه و اهمیت آن برای آنها، قطعا مورد تبادل نظر قرار خواهد گرفت.