«سلوان مومیکا» شهروند ساکن سوئد که در ماه های گذشته چندین بار دراقدامی موهن و اسلام ستیزانه، اقدام به هتک حرمت قرآن کرده است؛ این بار در منطقه «وارنهمستورگت مالمو» که تعداد زیادی از مسلمانان در آن زندگی میکنند اقدام به هتک حرمت قرآن کرد، اما این اقدام وی با اعتراض بسیاری از ساکنان مواجه شده و بیش از 100 معترض به سمت وی سنگ و بطری آب پرتاب کردند.
با افزایش اعتراضات، پلیس سوئد به حمایت از مومیکا وارد شد و بیش از 15 معترض را دستگیر کرد.
کشورهای سوئد و دانمارک طی ماه های اخیر به بهانه «آزادی بیان» مورد ادعای خود چندین بار مجوز هتک حرمت قرآن کریم توسط افراد تندرو را صادر کردند و در واقع با چراغ سبز و حمایت دولت این کشورها، موضوع اسلام ستیزی و هتک حرمت قرآن همچنان ادامه دارد.
ادامه اسلام ستیزی در کشورهای غربی درحالی است که این کشورها همواره مدعی آزادی بیان هستند. در واقع کشورهای غربی به طور عامدانه تفاوت بین آزادی بیان وتمسخر و توهین به مقدسات را نادیده می گیرند. آنها مجوز لازم برای قرآن سوزی را صادر و از شخص هتاک به بهانه آزادی حمایت می کنند در حالی که به افراد معترض به این هتاکی حمله و آنها را ضرب و شتم کرده یا دستگیر می کنند.
در واقع کشورهای غربی فقط زمانی دم از آزادی می زنند که زیر سئوال بردن و توهین به موضوعاتی که مد نظر غرب است از جمله اسلام هراسی و اسلام ستیزی و توهین به مقدسات مسلمانان مطرح باشد و در غیر این موارد به شدت برخورد و محکوم می کنند چنانکه اکنون نیز به جای دستگیری شخص هتاک، افرادی که به وی اعتراض کرده اند دستگیر شده اند.
«توبیاس بیلستروم» وزیر خارجه سوئد چندی پیش با اذعان به اینکه انجام کارهای ضد اسلامی امری وحشتناک است گفت که استکهلم خواستار تقویت روابط با کشورهای اسلامی است. وی همچنین مدعی شد این کشور هرگونه اقدام اسلامهراسانه را به شدت رد کرده و هتک حرمت قرآن یا هر کتاب مقدس دیگر، توهینآمیز بوده و بیاحترامی به شمار میآید. به رغم ابراز تاسف برخی مقامات سوئدی، دولت این کشور مدعی است که بر اساس قوانین مخصوص حفاظت از آزادی بیان؛ نمی تواند مانع انجام این اقدام شود.
اسلام ستیزی و نمود آن سوزاندن کتاب مقدس قرآن درکشورهای اروپایی با دیگر سیاست هایی چون پرونده سازی علیه مسلمانان، اهانت به مقدسات اسلامی، تبلیغات گسترده منفی علیه اسلام و مسلمانان وهم چنین اعمال انواع تبعیضها نسبت به آنها حتی تهدید به سلب شهروندی سبب شده تا عملا مسلمانان در فشار مضاعف سیاسی واجتماعی قرار بگیرند موضوعی که برخلاف ادعاهای آزادی خواهی کشورهای غربی است.
فرحان حق، معاون سخنگوی سازمان ملل با اشاره به اینکه این اقدام زشت و ناپسند بی احترامی به مسلمانان است بر اهمیت حفظ آزادی بیان به عنوان یک حق اساسی بشر تاکید کرد و گفت: هتک حرمت کتب مقدس و عبادتگاه ها و همچنین نمادهای مذهبی غیرقابل قبول است.
معیار دوگانه کشورهای غربی اما فقط دراین موارد محدود نمی شود نگاهی به مواضع کشورهای غربی در مواردی مانند مساله هولوکاست و یا موضع گیری به نفع اوکراین در جریان جنگ کنونی در این کشور، نشان می دهند دولت های این کشورها به شدت علیه افرادی که در این زمینه موضعی غیر مرسوم و یا غیر مجاز از دیدگاه این دولت ها داشته باشند مورد پیگرد قضایی قرار می گیرند.
116