نشست سران هفت کشور صنعتی جهان موسوم به «گروه هفت» در شهر «لامانیه» در ایالت کِبِک کانادا درحالی شنبه‌شب پایان یافت که این نشست کاملا تحت‌تاثیر اختلافات بین آمریکا با شش کشور دیگر عضو این گروه بر سر وضع تعرفه ازسوی دولت «دونالد ترامپ» بر واردات فولاد و آلومینیوم به آمریکا قرار داشت.

سران گروه هفت در پایان نشست خود در کانادا، با صدور بیانیه‌ای مشترک، موارد مورد تفاهم را برشمردند و بر وجود اختلاف‌ها اذعان کردند.

در این بیانیه که به امضای سران تمام کشورهای عضو گروه هفت (آلمان، آمریکا، فرانسه، ایتالیا، ژاپن، بریتانیا و کانادا) رسید، اذعان شده است که اعضا نتوانستند درخصوص مسئله آب و هوایی با یکدیگر به توافق برسند.

سران گروه هفت در این بیانیه همچنین «حمایت‌گرایی» را که نقطه مقابل تجارت آزاد است محکوم کردند و وعده «تداوم مبارزه» با این سیاست را دادند.

تاکید بر لزوم صلح‌آمیز ماندن برنامه هسته‌ای ایران

در ادامه این بیانیه کشورهای عضو گروه هفت بر لزوم صلح‌آمیز ماندن برنامه هسته‌ای ایران تاکید کردند.

حمایت گروه هفت از برجام باعث عصبانیت «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا شد و ترامپ با تکرار ادعاهای خود مبنی بر تهدیدآمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران گفت، اعضای گروه هفت، متعهد شدند تا جلوی آنچه را که وی «جاه‌طلبی هسته‌ای ایران» خواند، بگیرند. ترامپ همچنین مدعی شد، حتی بدون گروه هفت نیز فعالیت هسته‌ای ایران را کنترل خواهد کرد.

دونالد ترامپ پس از حمله به برجام، در توییتی علاوه بر پس گرفتن حمایت خود از بیانیه گروه هفت، «جاستین ترودو» نخست وزیر کانادا را شخصی «ضعیف و غیرقابل اعتماد» توصیف کرد.

ترودو نیز پس از اظهارات توییتری ترامپ تاکید کرد، اگر آمریکا به اعمال تعرفه‌های غیرعادلانه ادامه دهد، کانادا نیز اقدامات تلافی‌جویانه را بدون هیچ تعللی انجام می‌دهد.

انتقاد «امانوئل ماکرون» 

پس از نخست وزیر کانادا، «امانوئل ماکرون» رئیس جمهوری فرانسه در نشست گروه هفت، شدیدترین انتقادات را به سیاست‌های یکجانبه آمریکا اتخاذ کرد و حتی واشنگتن را تهدید به تعمیق انزوای جهانی و فاصله گرفتن دیگر قدرت‌های صنعتی جهان از این کشور کرد.

اختلاف بین آمریکا و شش کشور دیگر عضو گروه هفت بر سر وضع تعرفه بر واردات فولاد و آلومینیوم به آمریکا از سوی ترامپ در حالی است که ترامپ پیش ازعزیمت به کانادا در اظهاراتی از تمایل خود برای پیوستن دوباره روسیه به جمع کشورهای صنعتی جهان و تشکیل دوباره «گروه هشت» با حضور روسیه خبر داده بود.

پیشنهاد ترامپ برای بازگرداندن روسیه به گروه کشورهای صنعتی، از سوی دیگر اعضای گروه هفت شامل بریتانیا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و کانادا مورد استقبال قرار نگرفت.

«ترزا می» نخست‌وزیر بریتانیا نیز در پایان نشست دو روزه «گروه هفت» از موضع مشترک شرکت‌کنندگان درباره حفظ تحریم‌ها علیه روسیه استقبال کرد و از توافق برای تشدید این تحریم‌ها در صورت نیاز خبر داد.

گروه هفت تا قبل از اخراج روسیه از این گروه، گروه هشت بود، اما پس از ضمیمه شدن شبه‌جزیره کریمه اوکراین به روسیه در سال 2014، مسکو از این گروه اخراج شد و این گروه به گروه هفت تقلیل یافت. 

120/135

بیشتر بخوانید : 

اسپوتنیک: افول گروه هفت؛ خودنمایی سازمان همکاری شانگهای

ترامپ حمایتش را از بیانیه مشترک نشست سران گروه هفت پس گرفت

اعضای گروه هفت بیانیه مشترک صادر کردند؛ اذعان به وجود اختلاف‌ها + ویدئو