پس از خروج «ثامر السبهان» سفیر سعودی از عراق، ریاض سطح روابط دیپلماتیک با بغداد را به سطح کاردار تقلیل داد.

بیژن نجفی : به دنبال درخواست عراق از عربستان برای تغییر سفیر خود در بغداد، ریاض «عبدالعزیز الشمری» را به عنوان "کاردار" خود در عراق به جای «ثامر السبهان» سفیر سابق خود، منصوب کرد.
بنا بر اعلام رسانه‌های سعودی قرار بود عبدالعزیز الشمری که پیشتر وابسته نظامی عربستان در آلمان بود، به عنوان "سفیر" به بغداد برود.
عملکرد عربستان بیانگر تداوم رویکرد غیر شفاف و مغرضانه عربستان در قبال عراق حکایت دارد. پیش از این وزارت امور خارجه عراق طی نامه‌ای به عربستان با انتقاد از رعایت نشدن قوانین دیپلماتیک از سوی السبهان و دخالت او در امور داخلی عراق، تغییر سفیر عربستان در عراق را خواستار شده بود.
با اقدام عربستان برای اعزام کاردار به جای سفیر پیش بینی می‌شود عراق نیز سطح رابطه دیپلماتیک خود از سفیر را به کاردار تقلیل دهد.
بازگشایی سفارت عربستان در عراق پس از 25 سال و شروع فعالیت ثامر السبهان از 30 دسامبر 2015 ، آن طور که تصور می‎شد در جهت منافع مردم عراق نبوده و خشم مردم عراق را برانگیخت.
«ثامر السبهان» تبلیغات گسترده ای را علیه "نیروهای مردمی" این کشور به راه انداخت و با دروغپردازی و اتهام زنی ضمن وارونه جلوه دادن حقایق و تحریف و قایع درصدد تضعیف جایگاه نیروهای مردمی در عراق و نیز فتنه افکنی و تفرقه افکنی در عراق جهت از بین بردن انسجام ملی این کشور بود.
عراقی‌ها، نمایندگان دیپلماتیک عربستان در بغداد را که بیشتر دارای پیشینه نظامی هستند را به عنوان رابط عربستان با گروه تروریستی داعش می‌دانند.
گفتنی است که ثامر السیهان قبلا" رایزن نظامی سفارت عربستان در لبنان بود. این درحالی است که عبدالعزیز الشمری نیز به عنوان رایزن نظامی عربستان در آلمان مشغول به کار بوده است. سوابق نظامی نمایندگان دیپلماتیک پیشنهادی عربستان در عراق در ماههای اخیر نشان می دهد که دولت ریاض برای عراق، برنامه های ویژه ای دارد و دولت سعودی بر فرستادن سفرای دارای سابقه نظامی به بغداد اصرار دارد. السیهان که تنها چند ماه در عراق دوام آورد ماموریت اصلیش، حمایت از مخالفان دولت قانونی عراق، تحریک اداره محلی منطقه کردستان این کشور علیه دولت مرکزی بغداد، نفوذ در میان عشایر اهل سنت و تحریک آنان ضد دولت عراق و حمایت از داعش در عراق بود. به همین دلیل نیز دولت عراق خواستار پایان ماموریت السهبان در بغداد شد.
اما دولت ریاض درصدد بود که با به تاخیر انداختن این موضوع با گذشت زمان موضوع تغییر سفیر عربستان در عراق لوث شود. اما تاکید مردم و مقامات عراقی چاره‌ای را برای عربستان باقی نگذاشت که شخص دیگری به عنوان مسئول هیات نمایندگی عربستان در عراق تعیین کند.
در چنین شرایطی اصرار عربستان بر معرفی کارداری در عراق که دارای پیشینه نظامی و امنیتی باشد و قبولاندن آن به مقامات عراقی نشان دهنده عزم جدی مقامات عربستانی برای تکمیل ماموریت ناتمام السبهان در عراق دارد.
این اقدامات عربستان حاکی از آن است که با تغییرات صورت گرفته در راس هیات نمایندگی عربستان در عراق هیج تغییری در سیاستهای مداخله جویانه و فتنه گرانه عربستان در عراق صورت نمی گیرد. در چنین شرایطی افکار عمومی عراق خواستار تجدید نظر جدی دولت عراق در تعامل با عربستان و اتخاذ تدابیر جدی در برابر مداخله جویی ها و اقدامات مغرضانه عربستان در عراق هستند.