خانم «عیدی گل قاسم زاده» رئیس کمیته امور زنان و خانواده تاجیکستان ادعا کرد: حجاب بانوان ، لباس ملی تاجیکان و بخشی از فرهنگ این کشور نیست.
وی با انتشار مقاله ای، مدعی شد: بانوان تاجیک بدون داشتن اطلاع از فرهنگ ملی خود، حجاب میپوشند که این موضوع نشانه «بیگانه پرستی» و «ناآگاهی آنان از فرهنگ ملی خویش» است.
به نظر می رسد که، مقام های دولت دوشنبه همه مساعی خود را به کار گرفته اند تا پوشش های دوران نظام سلطه کمونیستی دوران شوروی را به عنوان فرهنگ ملی تاجیکستان به مردم مسلمان این کشور تحمیل کنند. این در حالی است که ، پوشش های مورد نظر مقام های دوشنبه با چارچوب های دینی و حجاب مورد نظر دین مبین اسلام منافات دارد. به همین دلیل مردم تاجیکستان به اجرای خواسته های دولت دوشنبه تمایل زیادی از خود نشان نمی دهند.
مقام های دوشنبه بر ضرورت حفظ لباس ملی که همان لباس دوران شوروی است، تاکید می کنند که هیچ شباهتی به حجاب اسلامی ندارد و آن قسمت از اندام بانوان را که شریعت پوشش آن را در انظار عمومی واجب کرده است شامل نمی شود.
واقعیت آن است که ، تاجیک ها نیز مانند دیگر اقوام ایرانی از فرهنگ مشترکی برخوردارند. در فرهنگ ایران زمین ، حجاب و پوشش بانوان کامل بوده و از پیش از ظهور دین مبین اسلام در تمامی سرزمین های ایرانی رایج بوده است. در حقیقت: پوشش حجابی که بانوان تاجیکستانی بر استفاده از آن اصرار دارند ، پدیده نوظهوری نیست و قدمت آن به پیش از ظهور اسلام باز می گردد.
در مقابل، آن چه که مقام های دولت دوشنبه بر انجام آن اصرار دارند ، پوشش ناشی از آموزش نظام متمرکز تصمیم گیری و الحادی کمونیستی و دولت های وابسته به بلوک شرق سابق بود که قدمت چندانی ندارد و به پیش از جنگ دوم جهانی باز می گردد. با وجود این ، مقام های دولت دوشنبه به جای تاکید بر بازگشت به تاریخ و فرهنگ مردم تاجیکستان، بر بازگشت به دوران سیاه نظام کمونیستی اصرار دارند که، این امر با مخالفت نسبی مردم تاجیکستان بویژه بانوان تاجیک مواجه شده است.
نکته قابل تامل در این زمینه این واقعیت است که ، مقام های دولت دوشنبه به جای تلاش برای حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم مسلمان تاجیکستان ، مدام بر مقابله با حجاب بانوان تاکید می کنند و به جای پایان دادن به مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم، نگران رشد و گسترش اسلام گرایی در تاجیکستان هستند.
«رمضان رحیمزاده» وزیر کشور تاجیکستان اخیراً اعلام کرد: « میزان کشف جرم و جنایت درسه ماهه نخست سال جاری میلادی در تاجیکستان به 95 درصد رسیده است.»
در یک جمع بندی کلی، باید گفت: دولت دوشنبه به جای حل مشکلات اساسی مردم، تلاش می کند توجه افکارعمومی تاجیکستان را به سمت مسائل حاشیه ای نظیر حجاب معطوف نماید. این در حالی است که ، افزایش فقر با افزایش جرم و جنایت، رابطه مستقیم دارد. در حالی که ، اگر مقام های دولت دوشنبه مانع رشوه ، اختلاس و فساد دولتی شوند ، بسیاری از مشکلات جاری جمعیت 8 میلیون نفری تاجیکستان بر طرف خواهد شد. 112/114
محمد علی طالبی
بیشتر بخوانید:
تشدید مقابله با حجاب در تاجیکستان
تاجیکستان، سیاست اتهام سازی علیه ایران با کدام اهداف؟
تاجیکستان؛ سیاست اتهام سازی علیه ایران با کدام اهداف؟ / تحلیل