به گزارش ايرنا، شبكه خبر آسيا روز سه شنبه اعلام كرد اين نشست فوري درباره كشتار مسلمانان روهينگيا كه چالش هاي منطقه اي را پس از سركوب اين مسلمانان توسط ارتش ميانمار افزايش داده است، برگزار مي شود.
از دو ماه گذشته تاكنون بيش از 20 هزار مسلمان روهينگيايي پس از اينكه هدف حملات خشونت بار نيروي هاي امنيتي ميانمار قرار گرفتند، خاك اين كشور را به مقصد بنگلادش ترك كردند و صدها نفر نيز در حملات نيروهاي امنيتي جان خود را از دست دادند.
داستان خشونت ها و تجاوز نيروهاي امنيتي ميانمار باعث اعتراض گسترده كشورهاي منطقه از جمله اندونزي، مالزي و تايلند و موضع گيري ديگر كشورهاي همسايه شد، به گونه اي كه اين قبيل اعتراضات و موضع گيري ها از سطح مردمي به سطوح ديپلماتيك كشيد و سفير ميانمار در مالزي احضار شد.
مالزي از جمله كشورهايي بود كه نخست وزير آن با حضور در اعتراضاتي به نفع مسلمانان ميانمار، "آنگ سان سوچي" دارنده جايزه صلح نوبل كه اكنون مشاور دولت و وزير امور خارجه ميانمار است را به باد انتقاد گرفت و گفت كه فايده جايزه صلح نوبل "آنگ سان سوچي" چيست؟ ميانمار در واكنش به اقدامات مالزي، سفير اين كشور را احضار كرد و از اعزام كارگران ميانماري به اين كشور ممانعت به عمل آورد.
بر اساس اين گزارش و به رغم اينكه ميانمار افزايش فشارها از سوي كشورهاي منطقه را نوعي دخالت در امور داخلي خود مي داند، امروز يك ديپلماتيك فيليپيني دعوت از اين كشور به عنوان يكي از اعضاي آ.سه.آن براي شركت در نشست فوري پيرامون مساله روهينگيا از سوي ميانمار را مورد تاييد قرار داد.
اگرچه اين منبع دپيلماتيك از ارائه جزئيات بيشتر در مورد اين جلسه خودداري كرد، اما بر اساس گزارش هاي ارائه شده، قرار است اين نشست روز 19 دسامبر (29 آذر) در شهر "يانگون" ميانمار برگزار شود.
ميانمار حق شهروندي مسلمانان روهينگيا را كه در استان راخين زندگي مي كنند به رسميت نمي شناسد و آنان را مهاجران غيرقانوني مي داند كه از بنگلادش به اين كشور سفر كرده اند.
از اينرو محدوديت هاي گسترده اي از قبيل محروميت از تحصيل و مراقبت هاي بهداشتي كافي و ممانعت از رفت و آمد در ساعات خاصي از شبانه روز بر اين اقليت مذهبي تحميل كرده است.