ایران پرس- «ولادیمیر پوتین» و «میگل دیاز کائل» روسای جمهوری روسیه و کوبا در بیانیه مشترکی بر افزایش همکاری های دو کشور در زمینه های مختلف اقتصادی، سیاسی و امنیتی تاکید کردند.

تاکید مقامات روسیه و کوبا بر تقویت روابط در حالی صورت می گیرد که آمریکا تاکنون چندین دور تحریم علیه روسیه اعمال کرده و اخیراً نیز در ادامه تحریم های کوبا، محدودیت های اقتصادی جدیدی علیه این کشور اعمال کرده است.

همچنین «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا، در ادامه رویکرد بی توجهی به معاهدات بین المللی چندی پیش بر آمادگی واشنگتن برای خروج از پیمان نیروهای هسته ای میان برد تاکید کرد.

خروج از پیمان‌هسته‌ای؛ هدف آمریکا، نگرانی جهانی

 

تلاش برای نزدیکی روابط مسکو- هاوانا در شرایط فعلی با توجه به همزمانی تهدید آمریکا برای خروج از پیمان نیروهای هسته ای میان برد با روسیه از اهمیت دو چندان برخوردار است.

در سال 1962 شوروی برای محافظت از کوبا در برابر حمله احتمالی آمریکا علاوه بر ارسال موشک به این کشور شروع به ساخت سکوهایی برای موشک های بالستیک در هاوانا کرد که این اقدام باعث شد تا «جان اف کندی» رئیس جمهوری آمریکا از «نیکیتا خروشچف» رهبر وقت اتحاد جماهیر شوروی بخواهد که موشک ها را از کوبا خارج و از هرگونه برنامه موشکی در خاک کوبا صرف نظر کند.

سرانجام این بحران با عقب نشینی شوروی و خروج موشک هایش از کوبا و در مرحله بعدی خروج موشک های آمریکایی از ترکیه خاتمه یافت.

اگر چه در دوران جنگ سرد، روسیه و کوبا متحد نزدیک یکدیگر بودند اما طی دهه های گذشته روابط دو کشور با فراز و فرودهایی همراه بوده است، اما اکنون اقدامات واشنگتن علیه کوبا از یکسو و از سوی دیگر سیاست های خصمانه واشنگتن علیه مسکو سبب شده تا دو کشور بار دیگر در راستای برقراری روابط بیشتر تجاری،نظامی و امنیتی گام بردارند.

«دمیتری پسکوف»، سخنگوی کرملین در این زمینه می گوید: رهبران کوبا و روسیه به دنبال گسترش روابط تجاری و اقتصادی میان دو کشور هستند و روابط نظامی میان دو کشور نیز در دستور کار قرار دارد .

در واقع روسیه اکنون در تلاش است در راستای پاسخگویی به اقدامات و صف آرایی های آمریکا علیه مسکو نسبت به افزایش حضور دریایی و هوایی در اطراف آمریکا به ویژه در اقیانوس اطلس شمالی و دریای کارائیب اقدام کند، در این زمینه کوبا می تواند به عنوان مکان مناسبی برای استقرار و پشتیبانی از ناوگان اعزامی روسیه به این مناطق قلمداد شود. از سوی دیگر کوبا نیز در چارچوب سیاست تجهیز مجدد نیرو‌های مسلح خود قصد دارد  با خرید سلاح‌ها و تجهیزات نظامی مورد نیاز خود را از روسیه امنیت و منافع خود را تامین کند.

«آنتون کوبیاکف» Antón Kobiakov مشاور«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه، در این زمینه می گوید: منافع متقابل این دو منطقه، اهمیت همکاری و اجرای طرح های بلند مدت مشترک را تایید می کند.

به نظر می رسد ادامه سیاست های خصمانه رییس جمهوری آمریکا علیه کوبا و روسیه، زمینه را برای حضور بیش از پیش رقبای واشنگتن از جمله روسیه و چین در کوبا فراهم آورده است که تلاش برای گسترش روابط روسیه – کوبا نیز در این راستا است.138/110

نویسنده: آتوسا دینیاریان

بیشتربخوانید:

نگرانی روسیه و کوبا از خروج آمریکا در پیمان موشکی

انزوای آمریکا در سازمان ملل متحد؛ رای به لغو تحریم ها علیه کوبا/تحلیل

تلاش روسیه برای تقویت روابط نظامی با کوبا/تحلیل

<a href="http://parstoday.com/fa/america-i150907">خروج از پیمان‌هسته‌ای؛ هدف آمریکا، نگرانی جهانی</a>