به گزارش خبرگزاری «تله سور»، مکزیکی ها در انتخابات روز یکشنبه شرکت کردند و به پای صندوق های رای رفتند تا رئیس جمهور و مقامات فدرال و محلی کشور خود را انتخاب کنند.
"اوو مورالس" (3) رئیس جمهور بولیوی در صفحه توییتر خود با تبریک پیروزی "اوبرادور" در انتخابات ریاست جمهوری مکزیک، نوشت: «مطمئن هستیم که دولت "اوبرادور" صفحه جدیدی از تاریخ را بر پایه شرافت، عزت و حاکمیت آمریکای لاتین باز می کند.»
مورالس همچنین افزود: «پیروزی اوبرادور، تضمین آزادی مردم ما، برای یکپارچگی منطقه ای به جای دیوارهای تبعیض آمیز در منطقه است.» وی در ادامه اظهارات خود تاکید کرد که مردم مکزیک برای یک دولت مستقل مبارزه می کنند.
"خوآن مانوئل سانتوس"(4) رئیس جمهوری کلمبیا هم با ارسال پیام تبریک به "اوبرادور" همچنین تمایل خود را برای حفظ روابط خوب بین این دو کشور ابراز کرد.
"سالوادور سانچز سرن"(5) رئیس جمهوری السالوادور همچنین با تبریک به "اوبرادور"، اطمینان داد که این دو کشور به تقویت روابط دوستانه بین خود برای رفاه مردمان السالوادور و مکزیک ادامه خواهند داد.
"نیکلاس مادورو" رئیس جمهوری ونزوئلا همچنین با تبریک به مردم مکزیک و "اوبرادور" افزود: "این یک پیروزی واقعی است و انتظار می رود که پیروزی اوبرادور در انتخابات ریاست جمهوری مکزیک منجر به بزرگ شدن این سرزمین شود".
مادورو از عملکرد "انریکه پنیا نیتو"(6) رئیس جمهور کنونی مکزیک انتقاد کرد، زیرا او یکی از مخالفان دولت ونزوئلا است.
رئیس جمهوری ونزوئلا همچنین یادآور شد که دولت کنونی مکزیک در اواخر ماه مه، سفیر خود در کاراکاس را فراخواند، زیرا مکزیک روند انتخاباتی ریاست جمهوری ونزوئلا که در 20 مه در این کشور برگزار شد، را به رسمیت نشناخت. "مادورو" نیز این اقدام دولت مکزیک را شرم آور توصیف کرد.
در پی این اقدامی که بین این دو کشور صورت گرفته است و علی رغم پیروزی "اوبرادور" در انتخابات ریاست جمهوری مکزیک، احتمال کمی در برقراری روابط نزدیک بین مکزیک و ونزوئلا وجود دارد.
از سوی دیگر، "کارلوس آلوارادو"(7) رئیس جمهوری کاستاریکا از طریق شبکه های اجتماعی اعلام کرد: "ما بر ادامه و تقویت روابط برادرانه و همکاری خود با مکزیک تاکید می کنیم و اطمینان می دهیم که اتحاد بین این دو ملت همچنان ادامه خواهد داشت".
"لنین مورنو"(8) رئیس جمهوری اکوادور نیز بر ادامه روابط خود با مکزیک تاکید کرد.
"رافائل کوره آ"(9) رئیس جمهور سابق اکوادور افزود: این سرزمین بزرگ (مکزیک) غرق در شادی است. وی نیز تاکید کرد که پیروزی "لوپز اوبرادور" نشان دهنده "ضربه شدید" به اقدامات و نقشه های مخالفان منطقه آمریکای لاتین است. «کوره آ» در ادامه اظهارات خود آرزوی موفقیت برای دولت "اوبرادور" کرد.
به این ترتیب، روسای جمهوری سایر کشورها همچون کوبا(میگل دیاز کانل) (10)، پرو (اویانتا هومالا رئیس جمهوری سابق پرو) (11)، شیلی (میشل باشلت رئیس جمهوری سابق شیلی) (12) و ... تبریک های خود را به "اوبرادور" ابراز کردند.
از سوی دیگر، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا نیز در توئیتر خود به "اوبرادور" تبریک گفته و برای همکاری با او اعلام آمادگی کرده است. ترامپ اعلام کرد که کارهای زیادی هست که باید برای منافع آمریکا و مکزیک با هم انجام دهیم.
روز یکشنبه بیش از هشتاد میلیون مکزیکی برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری این کشور فراخوانده شده بودند. در حالی که در پی برگزاری این انتخابات، مکزیک شاهد یکی از خشن ترین حملات به کمپین های انتخاباتی در دهه های اخیر بوده است.
یک دفتر تحقیقاتی در مکزیک اعلام کرد که از آغاز کمپین انتخاباتی برای انتخابات سراسری پیشرو در این کشور، مجموعا ۱۳۳ شخصیت سیاسی کشته شدهاند.
براساس این گزارش، در بین این ۱۳۳ سیاستمدار ۲۰ تن آنها نامزد بوده و ۲۸ تن دیگر قصد اعلام نامزدی برای پستهای محلی در انتخابات عمومی اول ژوییه داشتند. انتخاباتی که در آن بیش از 18 هزار پست به رایگیری گذاشته شده است. دست کم ۷۱ درصد از حملات، علیه مسئولینی بوده است که نامزد شدهاند و یا قصد داشتند که نامزد بشوند.
گفتنی است که "لوپز اوبرادور"، کاندیدای چپگرای مکزیک که پیش از این شهردار مکزیکوسیتی بوده موفق شد 53 تا 59 درصد آراء را به دست آورد.
به علاوه، "ریکاردو آنایا" (13) رهبری ائتلاف مخالف در مقام دوم قرار گرفته و 19 تا 25 درصد آراء را به خود اختصاص داده است.
همچنین "خوزه آنتونیو مئاده" (14) کاندیدای حزب حاکم "سازمان انقلابی" با کسب 14 تا 20 درصد آرا در مقام سوم قرار گرفت.
"ریکاردو آنایا" و "خوزه آنتونیو مئاده" دو رقیب اصلی اوبرادور با اذعان به شکست خود در این انتخابات به او تبریک گفتهاند.
از سوی دیگر، "روبرتا جاکوبسون" (15) سفیر سابق آمریکا در مکزیک با اشاره به پیروزی "اوبرادور" در انتخابات ریاست جمهوری مکزیک گفت: روابط بین آمریکا و مکزیک تا به حال اینقدر آسیب ندیده بود و این آسیب ها ناشی از اظهارات و لفاظی های تند "دونالد ترامپ" علیه این کشور آمریکای مرکزی بوده است.
روابط بین مکزیک و آمریکا در پی دستور ترامپ مبنی بر ساخت دیوار مرزی بین این دو کشور به بهانه مبارزه با ورود مهاجران غیرقانونی و قاچاق مواد مخدر تیره و تار شد و حتی در 16 مه گذشته "ترامپ" ضمن انتقاد از قوانین مهاجرتی این کشور، مهاجرانی که غیرقانونی و بدون سند در ایالات متحده حضور دارند را «حیوان» خواند.
"ادوارد مالایان" (16) سفیر روسیه در مکزیک، با اشاره به پیروزی "اوبرادور" در انتخابات ریاست جمهوری مکزیک خاطرنشان کرد که روسیه امیدوار است که روابط سازنده خود را با مکزیک و رئیس جمهور جدید این کشور حفظ کند.
این در حالی است که بیشتر روابط اقتصادی بین روسیه و مکزیک نیز در حوزه نفتی و صادرات برخی تجهیزات فنی محدود می شوند. مکزیک نیز خواستار ازسرگیری صادرات محصولات کشاورزی به بازار روسیه شده است. در سال 2016 میزان مبادلات بازرگانی بین دو کشور 1.5 میلیارد دلار بود که تقریبا معادل مبادلات بازرگانی بین مکزیک و آمریکاست. به علاوه، مکزیک به امکان خرید تسلیحات روسی نیز علاقه مند است.
به این ترتیب، موضوع امکان افزایش نفوذ روسیه در مکزیک، از سوی رسانه های آمریکایی نیز مطرح شده است. آنها از امکان مداخله و نفوذ روسیه در امور داخلی مکزیک ابراز نگرانی کرده اند.
"ادوارد مالایان" در ادامه اظهارات خود گفت: "ما بار دیگر حمایت خود را از مکزیک اعلام می کنیم، زیرا این کشور از دیدگاه اقتصادی و سیاسی، قوی و مستقل است و در میان کشورهای جهان در بخش های سیاسی و اقتصادی برتر است و با موفقیت برنامه های توسعه خود را در شرایط صلح، ثبات و امنیت اجرا می کند". /110
مترجم: نگین فلکشاهی
1.Andrés Manuel López Obrador
2.MORENA
3.Evo Morales
4. Juan Manuel Santos
5.Salvador Sánchez Cerén
6.Enrique Peña Nieto
7.Carlos Alvarado
8.Lenín Moreno
9. Rafael Correa
10.Miguel Diaz Canel
11.Hollanta Humala
12.Michelle Bachelet
13.Ricardo Anaya
14.José Antonio Meade
15. Roberta Jacobson
16.Eduard Malayán