خروج واشنگتن از معاهده پاریس و همچنین ازتوافق بینالمللی برجام، جنگ تجاری آمریکا با اروپا از مسایلی بود که بخش قابل توجهی از وقت نشست گروه هفت را گرفت و نتیجهای هم در برنداشت.
بیانیه پایانی این نشست نیز حاوی تضادها و موضعگیریهای خلاف واقع است که واکنش سخنگوی وزارت خارجه ایران را هم در پی داشت.
«بهرام قاسمی» بیانیه پایانی اجلاس سران گروه هفت و بیان برخی درخواستها و ادعاها درخصوص ایران دراین بیانیه را مداخله جویانه توصیف کرد.
وی به کشورهای گروه هفت توصیه کرد که از افتادن در دام سیاستهای ایران هراسانه و ایرانستیزانه معدود کشورها و رژیمهای زیاده خواه اجتناب کنند.
گروه هفت؛ اگر به واقع نگران صلح وامنیت جهانی است، این نگرانی را باید درجای دیگری جست وجو کند.
جمهوری اسلامی ایران در عمل نشان داده است که نه در حرف و یا بیانیه، بلکه در میدان عمل بهدنبال صلح و امنیت است.
اقدامات یکجانبه دولت آمریکا؛ تهدید جدی برای صلح و امنیت
آنچه موجب نگرانی است، اصرار بر ادامه اقدامات یکجانبه دولت آمریکاست که خود تهدید جدی برای صلح و امنیت بینالمللی به شمار میآید.
شکی نیست که این موضعگیری ناشی از آدرسهای غلط و تحت تاثیر القائات و فضاسازیهای موهومی است که از جانب آمریکا و با دورهگردی «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم کودک کش اسراییل در آستانه نشست کانادا به شدت افزایش یافت.
این در حالیست که ملتهای منطقه از تجاوزگری و شرارتها و جنگافروزی رژیم صهیونیستی و عربستان در غزه، یمن، عراق و سوریه و لبنان رنج میبرند.
امروز امنیت منطقه در معرض تهدید زرادخانه اتمی اسرائیل قرار دارد که اتفاقا با کمک و حمایتهای آمریکا و فرانسه و برخی دیگر از اعضای گروه هفت ایجاد شده است.
بدیهی است که ایران در موضوع فعالیت هستهای و صلحآمیز بودن آن هچگونه ابهام و چالشی ندارد.
نزدیک به سی گزارش رسمی آژانس پیش از برجام و انتشار 11 گزارش مبنی بر پایبندی کامل ایران به تعهدات برجامی موید صلح آمیز بودن برنامه هستهای ایران است.
بنابراین نمیتوان با سناریوسازی و این که ممکن است برنامه هستهای ایران به تهدید تبدیل شود؛ صورت مسئله را عوض کرد.
در موضوع توان موشکی نیز همین انحرافها و وارونهسازی واقعیتها و کینهورزی تمام نشدنی آمریکا مطرح است.
«نوام چامسکی» نظریهپرداز مشهور آمریکا در حوزه مسائل سیاسی میگوید:
"... سران آمریکا از دیرباز ایران را کشوری بسیار خطرناک و شاید خطرناکترین کشور کره زمین معرفی کردهاند و این مربوط به قبلتر از ترامپ است... گناه نابخشودنی ایران این است که ایران حاضر نشده است درمقابل واشنگتن کرنش کند."
این ادعاسازیها درحالیست که ایران با تحمل مشکلات و هزینههای سنگین مبارزه با تروریسم داعشی و دیگر گروههای تروریستی با قدرت عمل کرده است و همچنان نیز مصمم است بدون تأثیرپذیری از جنجالهای سیاسی و اتهامات کذب و بیاساس، مقابل تهدیدهای دشمنان بایستد، زیرا بیش از گروه هفت نگران ثبات و امنیت است و برای تأمین امنیت از دکترین دفاعی خود که توسعه توانمندی دفاعی و بازدارنده موشکی است و منافاتی با هیچ قطعنامه سازمان ملل متحد ندارد، نخواهد گذشت.
نویسنده: نسرینخویی
116/120
بیشتر بخوانید:
ظریف توییت کرد: همکاری در شانگهای در مقابل نزاع در گروه هفت
گزارش: واکنش پوتین به تهدیدهای گروه هفت