ایران پرس- هیات های ایرانی و هندی، راههای توسعه میدان گازی «فرزاد بی» و پرداخت باقیمانده بدهی پالایشگاه های هندی به ایران را بررسی کردند.

در دیدار روز سه شنبه هیات هندی به ریاست «سابرهمنیام جایشنکر» Subrahmanyam Jaishankar قائم مقام وزیر خارجه هند و «بیژن نامدار زنگنه» وزیر نفت ایران در تهران، دو طرف درباره پیشنهاد شرکت «او ان جی سی ویدش» برای توسعه میدان گازی «فرزاد B» و بررسی مشکلاتی که میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت هندی بر سر مدل تامین مالی این طرح وجود دارد، مذاکره کردند.

هند دومین مشتری بزرگ نفتی ایران بعد از چین است و از کشورهایی محسوب می شود که علاوه بر خرید نفت از ایران، تمایل به سرمایه گذاری در این بخش نیز دارد. وزارت نفت هند امیدوار است ایران را متقاعد کند تا امتیاز توسعه میدان گازی «فرزاد B» را به شرکت هندی «او ان جی سی ویدش» واگذار کند.

مذاکرات در باره طرح توسعه میدان «فرزاد B» از سوی هند چند سال است که ادامه دارد اما هنوز به نتیجه قطعی نرسیده است. ایران با توجه به ذخایر گازی و موقعیت جغرافیاییاش میتواند نیازهای انرژی کشورهای منطقه از جمله هند را تامین کند. هند نیز به این نکته واقف است و به همین جهت سرمایه گذاری در بخش نفت وگاز ایران برای این کشور جذاب است.

با توجه به این تمایل ایران بارها فرصت بهره برداری از این حوزه را در اختیار هند قرار داد اما هند نتوانسته است تصمیم قطعی در این زمینه اتخاذ کند. چند سال قبل شرکت «او.ان.جی.سی ویدش»، بازوی خارجی «شرکت نفت و گاز طبیعی هند» به همراه شرکت های «اویل ایندیا» و «ایندین اویل»، سرمایه گذاری در میدان فرزاد B را شروع کرد؛ اما به بهانه تحریم ها، فعالیت  خود را متوقف کرد.  

با این حال قرار بود هند تا پایان سال گذشته، نظر نهایی خود را برای توسعه میدان گازی فرزاد B اعلام  کند ؛ اما در نهایت پیشنهادی که از سوی هند داده شد براى تهران قابل قبول نبود. به گفته بیژن زنگنه وزیر نفت ایران، پیشنهاد هند در واقع هیچ نفعی  برای ایران نداشت. میدان مشترک «فرزاد» 12.5 تریلیون فوت مکعب ذخایر اثبات شده گاز دارد.

با توجه به اینکه هزینه استخراج ازمیادین نفت و گاز خلیج فارس، بسیار پایین است، مشارکت در این طرح ها برای شرکت های نفتی بین المللی جذابیت زیادی دارد و این میدان گازی نیزمورد توجه سرمایه گذاران است .  

وزیر نفت ایران در حاشیه سیزدهمین همایش بین المللی صنعت پتروشیمی که ماه گذشته در تهران برگزار شد گفت، با توجه به علاقه مندی شرکت گازپروم روسیه برای فعالیت در میدان فرزاد- B؛ مذاکراتی  برای توسعه این میدان با طرف روسی نیز انجام شده است. با این حال هند می تواند با  توجه به سرمایه گذاری قبلی خود در این حوزه ؛ ازفرصت تازه ای  که ایران برای گفت وگو در این زمینه در اختیارشرکت های هندی قرار داده است استفاده کند تا دو طرف به توافقی قابل اجرا دست یابند.118/111

بیشتر بخوانید:

فزایش چشمگیر واردات نفت خام هند از ایران

واردات نفت خام هند از ایران افزایش یافت

ایران چهارمین تامین کننده بزرگ نفت هند

افزایش صادرات نفت ایران به هند