ایران پرس - در «روابط ویژه استراتژیک» میان امریکا و بریتانیا کمتر زمانی سابقه داشته است که سران دو کشور علنا از یکدیگر انتقاد کنند، آن هم نه بر سر موضوعات حساس تجاری یا نظامی؛ بلکه انتشار چند ویدئو.

اقدام «دونالد ترامپ»، رییس جمهوری آمریکا در بازنشر چند ویدئوی اسلام هراسانه، خشم مقامات دولتی و سیاسی از هر طیف و جناح و حزبی را برانگیخته است، تا جایی که یک بار دیگر بحث لغو سفر ترامپ به بریتانیا مطرح شده است.

از دید افکارعمومی بریتانیایی ها و مقامات این کشور، اقدام ترامپ به بازنشر ویدئوهای منتشر شده در صفحه شخصی «جایدا فرانسن» معاون گروه افراطی «اول بریتانیا» بیش از این که حرکتی ضد اسلامی باشد، در جهت بر هم زدن ثبات و امنیت اجتماعی بریتانیا و رواج دادن گرایش های افراط گرایانه و خشن در این کشوراست.

وزارت کشور بریتانیا، گروه «اول بریتانیا» را تشکلی نفرت پراکن و خشونت ورز معرفی کرده است.

با این حال، برآوردهای رسمی در بریتانیا حکایت از آن دارد که گرایش به گروه «اول بریتانیا» در این کشور چندان نگران کننده نیست. اما بازنشر ویدئوهای فرانسن از سوی رییس جمهوری امریکا که بیش از 44 میلیون دنبال کننده در توییتر دارد، عملی در جهت جهانی کردن نظریات این گروه افراطی است.

ضمن این که در مورد دو ویدئو از سه ویدئوی بازنشر شده از سوی ترامپ مشخص شده است که اتهام خشونت ورزی مسلمانان صحت نداشته است.

به عنوان مثال، صحنه پرت کردن یک جوان از بلندیِ ساختمان که فرانسن آن را به گروه های افراطی عراق نسبت داده بود، مربوط به قیام در مصر بوده است.

در حال حاضر این نگرانی در کشورهای اروپایی از جمله بریتانیا شدت گرفته است که ترامپ با انگشت گذاشتن بر منازعات نژادی و مذهبی و تحریک گروه های افراطی، در نهایت اروپا را به آشوب بکشد.

عواقب حملات مداوم رییس جمهوری امریکا به مسلمانان

این قاره به دلیل مشکلات عدیده اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، مستعد بروز ناآرامی ها و تنش های اجتماعی است.

حملات مداوم رییس جمهوری امریکا به مسلمانان از یک سو می تواند موجب اقدامات تلافی جویانه در اروپا شود و از سوی دیگر چراغ سبزی باشد از سوی کاخ سفید که گروه های افراطی همچون «اول بریتانیا» به حملات بیگانه ستیزانه خود شدت بخشند.

«لئون پانه تا»، رییس سابق سیا می گوید، اقدام ترامپ در بازنشر توئیت گروه های افراطی بازی با آتش است.

شعله های این آتش در امریکا، با حوادث شارلوتزویل درایالت ویرجینیا و قتل یک فعال ضد نژادپرستی توسط گروه های دست راستی افراطی روشن شده است.

اکنون این نگرانی در نزدیک ترین متحد سیاسی - نظامی واشنگتن نیز پدیدار آمده است که آتش افروخته ترامپ در آن سوی اقیانوس اطلس به این سو نیز سرایت کند و جامعه ملتهب بریتانیا از دوران انتقال برگزیت را به آشوب بکشد.

به همین دلیل نیز از نخست وزیر بریتانیا تا سران احزاب و شخصیت های کلیسا هریک با تندترین ادبیات ممکن، دونالد ترامپ را محکوم کردند.

با این حال به نظر نمی رسد، رییس جمهوری امریکا حتی به خاطر وجود «روابط ویژه استراتژیک» با بریتانیا قصد داشته باشد از رویکرد نژادپرستانه، بیگانه ستیزانه، اسلام هراسانه خود دست بردارد.

نویسنده: امیرعلی ابوالفتح

116/111

بشتر بخوانید:

ایندیپندنت: هشدار به کاخ سفید؛ پیام های توئیتری اسلام هراسانه ترامپ نگران کننده است

سی ان ان: توئیتهای ترامپ برای روابط بریتانیا و آمریکا دردسر ساز شد