ایران پرس- «دونالد ترامپ» رئیس جمهور جنجالی آمریکا همواره موضعی خصمانه علیه جمهوری اسلامی ایران اتخاذ کرده و بر رویکرد فشار حداکثری علیه تهران با هدف وادار کردن ایران برای قبول خواسته های واشنگتن تاکید کرده است.

رئیس جمهوری آمریکا شامگاه سه شنبه (4 فوریه) در سخنرانی سالانه خود که در آن به ارائه گزارش سالانه وضعیت عمومی آمریکا در کنگره پرداخت، بار دیگر ادعاهای ضد ایرانی را مطرح و به  نظام و ملت ایران اهانت کرد.

دونالد ترامپ در چارچوب ادعاهای همیشگی خود درباره ایران گفت: "حکومت ایران باید تلاش برای به دست آوردن سلاح اتمی، گسترش ترور، مرگ و تخریب را پایان دهد. به علت تحریم‌های شدید ما، اقتصاد ایران به شدت آسیب دیده است و ما می‌توانیم به سرعت به بهبود وضع اقتصادی این کشور کمک کنیم. آن‌ها بیش از اندازه به خودشان اعتماد دارند.»

اظهارات جدید ترامپ و اتهام های تکراری وی علیه ایران نشان می دهد که رئیس جمهوری جنجالی آمریکا قصد دارد تا هم چنان سیاست ها و اقدامات ضد ایرانی خود را در سال آخر ریاست جمهوری اش ادامه دهد.

ترامپ چه در دوره مبارزات انتخاباتی و چه پس از ورود به کاخ سفید در ژانویه 2017، رویکرد تضعیف و براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران را در پیش گرفته است. وی با اعلام خروج آمریکا از برجام و احیای تحریم های هسته ای علیه ایران، در راستای سیاست «فشار حداکثری» وارد جنگ اقتصادی شده و در چند ماه اخیر نیز به بهانه تهدیدات ایران علیه نیروهای آمریکایی و شرکای آن در خلیج فارس، وارد فاز تهدید نظامی ایران شده بود.

ترامپ درعین حال در اظهاراتی تکراری در حمایت از کسانی که در اغتشاشات نوامبر 2019 در ایران شرکت داشتند، گفت، این ایرانی ها صدای خود را به گوش جهان رساندند و ما در کنار آنها ایستاده ایم. ترامپ در حالی این ادعا را مطرح کرد که در دولت وی در چارچوب سیاست فشار حداکثری برای تن دادن تهران به خواسته های آن، بی سابقه ترین تحریم ها در طول تاریخ علیه ملت ایران اعمال شده و هر از چند گاهی تحریم های جدیدی را به فهرست تحریمی طولانی خود اضافه می کند. 

بی نتیجه بودن تحریم های غیر انسانی واشنگتن برای وادار کردن تهران به قبول خواسته های غیرقانونی و زیاده طلبانه اش، باعث شده ترامپ هر گونه ملاحظه و پرده پوشی در رابطه با ایران را کنار گذاشته و دستور تروریسم اقتصادی وتشدید اقدامات ضد بشری علیه مردم ایران را صادر کند که از جمله آنها ایجاد موانع متعدد برای خرید دارو و اقلام اساسی توسط ایران از دیگر کشورها است. 

«محمدجواد ظریف» وزیر خارجه ایران، با اشاره به اینکه رئیس‌جمهوری آمریکا از «جنگ اقتصادی» سخن می‌گوید گفت: "من نامش را تروریسم اقتصادی می‌گذارم؛ چون مردم عادی را هدف قرار داده است."

ترامپ درسخنرانی سالانه خود، هم چنین سردار سپهبد «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را که نقش بی همتا و بسیار موثر در مبارزه با  تروریست های تکفیری مورد حمایت آمریکا و وهابیت به ویژه گروه تروریستی داعش ایفاکرده بود، "مسوول قتل آمریکایی‌ها در عراق نامید."

رئیس جمهور جنایتکار آمریکا در 3 ژانویه در اقدامی غیرقانونی و تروریستی دستور ترور سردار سلیمانی و همراهان وی را در فرودگاه بغداد صادر کرد.

با این حال ملت عراق و سپس ملت ایران در مراسم میلیونی تشییع پیکر سردار سلیمانی و همراهان وی نشان دادند که هیچ اعتنایی به ادعاهای سراپا دروغ ترامپ نداشته وبرعکس، دولت آمریکا را دولتی تروریست می دانند.

با توجه به تاکید ایران بر انتقام سخت از آمریکا، ترامپ در مرحله بعد تهدید کرد که 52 نقطه ایران از جمله اماکن فرهنگی را مورد حمله قرار خواهد داد. این مساله اعتراض فراگیر جهانی را از جمله سازمان یونسکو را به همراه داشت.

این تهدید ترامپ نشان داد که وی کمترین اعتنایی به موازین و قوانین بین المللی در زمینه ضروت حفظ آثار تاریخی وفرهنگی ندارد. در عین حال ترامپ با ادعای تلاش ایران برای ساخت سلاح هسته ای بی اعتنایی کامل خود به گزارش‌های متعدد آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره پای بندی کامل تهران به استفاده صلح آمیز از فن آوری هسته ای را  نشان داده است.

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

138/116

بیشتربخوانید:

اذعان ترامپ به تداوم سیاست‌های خصمانه علیه ایران