به گزارش روز دوشنبه ایران پرس، رئیس جمهور سابق آلبانی و جمعی از نخبگان و اساتید از آکادمی های علوم آلبانی، کوزوو و مقدونیه و چهرهای فرهنگی این کشور از معاونت برونمرزی دیدار کردند.
در دیدار اساتید دانشگاه، محققان، معاون رئیس آکادمی علوم آلبانی، نویسندگان، مترجمان و خبرنگارانی از خبرگزاری هایی همچون تاپ چنل با دکتر پیمان جبلی معاون برونمرزی، با عملکرد کانال بالکان شبکه سحر آشنا شدند.
این دیدار در آستانه برگزاری همایش بینالمللی «بررسی اندیشههای نعیم فراشری»، شاعر و نویسنده پارسیگوی آلبانیایی تدارک دیده شد.
در این نشست دکتر پیمان جبلی معاون برونمرزی ضمن خیر مقدم به هیات آلبانیایی به ویژه «رجب میدانی» رئیس جمهور پیشین این کشور با اشاره به جايگاه رفیع نعيم فراشري بزرگترين شاعر پارسيگوي آلباني در قرن نوزدهم تاکید کرد: اين شاعر، نويسنده و مترجم مسلمان آلبانيايي قهرمان ملي آلباني و خالق اثر منظوم و ماندگار «كربلا» است و ايرانيان وي را به واسطه ديوان اشعاري كه به زبان فارسي سروده مي شناسند و اين شخصيت مي تواند در تحكيم روابط دو كشور موثر باشد و ارتباطات فرهنگي را گسترش دهد.
معاون برونمرزی افزود: جمهوری اسلامی با براداران و خواهران در حوزه بالکان به ویژه عزیزانمان در کشور آلبانی احساس نزدیکی و قرابت فراوانی می کند و این فرهنگ و تمدن اسلامی پل بسیار ارزشمندی برای برقراری ارتباط تاریخی و تمدنی بین کشور ما و آلبانی است و حضور ارزشمند و شخصیت برجسته محمد نعیم فراشری از شاخص ترین چهره های فرهنگی بالکان در این امر بسیار تاثیرگذار است.
معاون برونمرزی تصریح کرد: در دوره ای که گروههای خشونت طلب به نام اسلام، دموکراسی و فرهنگ و تمدن کشورها اعم از کشورهای اسلامی و غربی را نشانه گرفته و به خطر انداخته اند، باید وجود اسوه هایی همچون محمد نعیم فراشری که منادی عقلانیت، اعتدال و رحمت اسلامی هستند، ارج نهیم.
وی با اشاره به برگزاری همایش بزرگداشت این شخصیت فرهیخته آلبانیایی گفت: امیدواریم بیش از پیش با این اسوه ها که در تعمیق پیوند فرهنگی و تمدنی بین ملت های اسلامی نقش مهمی دارند بیشتر آشنا شویم.
دکتر جبلی در ادامه سخنان خود افزود: معاونت برونمرزی در سازمان صداوسیما جمهوری اسلامی ماموریت ارتباط با ملت ها، فرهنگ ها و جوامع غیرایرانی را بر عهده دارد و ارائه تصویر واقعی از ایران اسلامی و رساندن صدای ایران و پیام انقلاب به گوش جهانیان، ماموریت اصلی شبکه های ماست.
وی همچنین با اشاره به بازدیدی که هیات آلبانیایی از حسینیه و بیت امام خمینی (ره) داشتند، تاکید کرد: ملت ایران، ملتی است که برای آزادی از یوغ ظلم و ستم و استبداد حکومتهای وابسته به غرب انقلاب کرده و با آنکه از ابتدای پیروزی انقلاب، تاریخ پرفراز و نشیبی را پشت سر گذاشته است اما از روز اول شعار برادری، ارتباط با ملتهای اسلامی، تقویت وحدت امت اسلامی و .. را سرلوحه خود قرار داده است.
وی تاکید کرد: در رسانه های جمهوری اسلامی به ویژه شبکه های برونمرزی اصل تقویت وحدت امت اسلامی دنبال می شود و امیدواریم این دیدارها به تقویت ارتباطات امت اسلامی کمک کند.
معاون برونمرزی با اشاره به اینکه یکی از موفق ترین و پرسابقه ترین رادیوهای این معاونت، رادیو آلبانی است، گفت: ما به عنوان رسانه ملی، ابزار فرهنگی ارتباطات تمدن ایرانی اسلامی با ملتهای مسلمان هستیم و ارتباطات فرهنگی و تمدنی هیچ حد و مرزی رسمی نمی شناسد و با همین نگاه، کانال بالکان شبکه سحر نیز تلاش می کند تمام جوامع حوزه بالکان را پوشش دهد و قرار است در آینده نزدیک از کشورهای مختلف منطقه بالکان به ویژه از آلبانی یک برنامه روزانه داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه در حوزه تلویزیون شبکه های 24 ساعته برونمرزی، برنامه هایی را به زبانهای مختلف عربی، انگلیسی، اسپانیولی، آذری، اردو، کردی و ... در کانال های خود پخش می کنند، از آمادگی کامل معاونت برونمرزی برای تقویت رسانه ای با رسانه های آلبانیایی خبر داد.
رئیس جمهوری سابق آلبانی: آرزومندم نگاه صمیمانه تری به سرزمین های آلبانیایی نشین شود
رجب میدانی، رئیس جمهور پیشین آلبانی نیز در این دیدار با تشکر از امکان بازدید از رسانه ملی گفت: از اینکه رسانه ملی با رسانه های آلبانی همکاری خوبی دارند بسیار مفتخریم و امیدواریم همکاری صداوسیما تنها به رسانه های کشور آلبانی منتهی نشود و با کشورهای دیگر منطقه بالکان به خصوص کوزوو هم ارتباطات فرهنگی و رسانه ای فراهم شود.
وی افزود: صمیمانه آرزومندم نگاه صمیمانه تری به سرزمین های آلبانیایی نشین شود زیرا کوزوو کشوری است که امروز توسط 115 کشور جهان به رسمیت شناخته شده است و در راهی قدم برمی دارد که به عنوان یک کشور جهانی شناخته شود و باور قلبی دارم اگر همکاری جمهوری اسلامی ایران با تمام کشورهای منطقه بالکان گسترش یابد شاهد ارتباطات فرهنگی بیشتری خواهیم بود چون هر دو ملت پیشنیه تاریخی خوبی دارند.
خانم فلورشا دادو، معاون آكادمي علوم آلباني نیزدر سخنانی ضمن ابراز خرسندی از بازدید از معاونت برونمرزی، سطح برگزاری کنگره نعیم فراشری را بسیار بالا دانست و از عوامل برگزار کننده آن قدردانی کرد.
وی ادامه داد: اینکه سالانه در جمهوری اسلامی بزرگداشت یکی مفاخر جهانی برگزار می شود بسیار عالی است و این انتخاب و تقدیر از نعیم فراشری انتخابی بسیار شایسته است چون ایشان چهره فراگیری برای آلبانیایی ها است.
فراشری استادانه توانست فلسفه غربی را با عرفان ایران یکی کند و هدف ما از انتخاب چنین شخصیتی مصداق شعر سعدی یکی از شعرای بزرگ ایران است که شعر ایشان بر سر در دفتر سازمان ملل نیز آمده است. ( بنی آدم اعضای یکدیگر که در آفرینش ز یک گوهرند)
دکتر علی علیو پروفسور و محقق از آکادمی علوم کوزوو نیز ضمن تشکر از امکان بازدید از معاونت برونمرزی رسانه ملی، دلیل اصلی آمدن به کشورمان را شرکت در کنگره بزرگداشت محمد نعیم فراشری و دیگری تحقق آرزوی قدیمی برای دیدن سرزمین ایران و آشنایی با فرهنگ کشورمان عنوان کرد.
رئیس اداره اروپای شرق سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی: بزرگداشت نعیم فراشری به شناخت بیشتر این چهره در ایران کمک کند
سید حسین طباطبایی، رئیس اداره اروپای شرق سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی هم با خوشامدگویی به فرهیختگان آلبانی، برگزاری همایش بینالمللی «بررسی اندیشههای نعیم فراشری» در چهاردهم اسفند در دانشگاه مدرس تهران را حاصل تلاش چندماهه سفارت جمهوری اسلامی در آلبانی و رایزنی فرهنگی کشورمان و نیز همدلی و همراهی دوستان عزیز آلبانیایی عنوان کرد که فصل جدیدی را در روابط بین دو کشور ایجاد خواهد کرد.
طباطبایی اظهار داشت: در عصر خشونت و جنگ و فضای تقابل بین ملت ها که از سوی قدرت های بزرگ جهانی دامن زده می شود، بزرگداشت چهرههای که نماد فرهنگ و گفتگو هستند شخصیتی مثل فراشری که پیوند دهنده دو ملت بزرگ و متمدن آلبانی و جمهوری اسلامی است از اهمیت خاصی برخوردار است.
رئیس اداره اروپای شرق سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ادامه داد: نعیم فراشری برای جامعه نخبه ما کمابیش چهره ای آشنایی است و بیش از 20 مقاله از سوی محققان ایرانی در خصوص این چهره آماده شده است که در همایش بزرگداشت رونمایی خواهد شد.
وی ابراز امیدواری کرد: همایش و بزرگداشت نعیم فراشری به شناخت بیشتر این چهره در ایران کمک کند و در این امر نقش رسانه ما بسیار موثر است.
همچنين در اين ديدار، محسن سوهاني مدير كانال راديو و تلويزيون سحر بالكان به نمايندگي از كليه همكاران تنديس شبكه جهاني سحر را به آقاي ميداني اهدا كرد.
پس از اين نشست پرفسور رجب ميداني، فيزيكدان برجسته، نويسنده، استاد دانشگاه و رييس جمهور سابق كشور آلباني به عنوان نفر اول هيات با حضور در استوديوي سحر بالكان در گفت و گوي زنده برنامه سلام آلباني(بخش آلبانيايي زبان اين كانال) شركت كرد.
همایش بینالمللی «بررسی اندیشههای نعیم فراشری»، شاعر و نویسنده پارسیگوی آلبانیایی صبح امروز در دانشگاه تربيت مدرس تهران، برگزار شد.
سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با همكاري دانشگاه تربيت مدرس، انجمنهاي علمي، رايزني فرهنگي كشورمان در آلباني و صدا و سیما جمهوري اسلامي ايران، اين همايش را به منظور بهرهگیری هرچه بیشتر از ظرفیتهای علمی و دانشگاهی كشور در مسیر گسترش مناسبات فرهنگی بین گروههای مرجع ایرانی و آلباني، برگزار کرده است.