به گزارش پارستودی؛ پومپئو این اظهارات را در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «ای بی سی نیوز» آمریکا بیان کرد. بخشهایی از این مصاحبه روز شنبه پخش شد و قرار است نسخه کامل آن روز یکشنبه پخش شود.
پومپئو که درحال حاضر درچارچوب اولین سفر خود به عنوان وزیر امور خارجه آمریکا به خاورمیانه رفته است، مدعی شد: رهبر کرهشمالی آنطور که آمریکا انتظار داشت آمادگی خود را برای همکاری همهجانبه با واشنگتن نشان داده است. هدف ازاین دیدار آماده کردن نشست تاریخی سران کرهشمالی و آمریکا بود که قرار است ژوئن امسال بین رئیس جمهور آمریکا و رهبر کرهشمالی برگزار شود.
پومپئو که در زمان دیدار با کیم مدیر اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) بود و هنوز به سمت وزارت امور خارجه آمریکا منصوب نشده بود در ادامه مدعی شد: در دیدار با کیم جونگ اون رهبر کرهشمالی مذاکراتی طولانی را درباره دشوارترین مسائلی که به کشورهای ما مربوط میشد، انجام دادیم.
اگرچه هنوز محل دیدار ترامپ با کیم جونگ اون مشخص نشده است اما گمانه زنیها نشان میدهد که «اولا باتور» پایتخت کشور مغولستان به عنوان گزینه احتمالی برای محل دیدار رهبران دو کشور باشد.
با این حال کره شمالی خواستار برگزاری این دیدار در «پیونگ یانگ» است اما مشخص نیست کاخ سفید تمایل به دیدار کیم جونگ اون در این مکان باشد.
ترامپ نیز در واکنشی پیش دستانه به دیدار با رهبر کره شمالی در پیام توئیتری مدعی شد: درحالی که واشنگتن هیچ امتیازی به کره شمالی نداده است کیم جونگ اون با خلع سلاح هستهای کشورش موافقت کرده است.
با این حال و با وجود سایه سنگین رفتارهای متناقض مقامات آمریکایی، اجلاس سران دو کره بامداد روز جمعه هفتم اردیبهشت سال جاری با حضور «مون جائه این» رییس جمهور کره جنوبی و «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی در روستای مرزی «پانمونجوم» موسوم به خانه صلح برگزار شد.
مقامات هر دو کشور در اعلامیهای تاکید کردند که باید هر دو طرف برای کاهش اقدامات خصمانه در شبه جزیره کره و تبدیل منطقه نظامی محافظت شده به یک منطقه صلح تلاش کنند. هر دو طرف همچینین توافق کردند که هرگونه اقدام خصمانه زمینی، هوایی و دریایی برای رسیدن به صلحی پایدار در شبه جزیره کره باید متوقف شود.
بیش از یک دهه است که دو همسایه شمالی و جنوبی در این سطح ارتباطی با یکدیگر نداشتهاند و در طول این مدت، رابطه دو کشور بارها و به دلایل گوناگون با تنش همراه بوده است.
لازم به ذکر است که از سال 1953 که پایان درگیریهای نظامی کره شمالی و کره جنوبی بود، معاهده آتش بس بین دو کشور برقرار شد اما دو کشور هرگز روابط دوستانهای با یکدیگر نداشتهاند.
در بین امیدواریها برای حل بحرانهای امنیتی در شبه جزیره کره، نقش رهبر جوان کره شمالی برای در دست گرفتن ابتکارعمل در روند تحولات شبه جزیره کره مثالزدنی است.
استقبال رهبر کره شمالی از مذاکرات پس از یک دوره آمادگی دفاعی با بهره گیری از توان هستهای این کشور تاییدی بر اظهارات مقامات پیونگیانگ مبنی بر دفاعی بودن آزمایشهای هستهای و موشکی و نه تهدید جهانی بوده است.
مهمتر آنکه پایداری کرهشمالی پس از یک دوره شدید تهدید و تحریم از سوی آمریکا، پاسخی روشن به مقامات آمریکایی است که تشدید تهدیدهای نظامی و دیپلماتیک، نمیتواند حق کشورها برای تامین ابزارهای دفاعی و امینتی را زیرپا گذارد و اقدامات پیونگیانگ از پایداری نظامی گرفته تا استقبال از مذاکرات نمونه روشنی برای این موضوع است. 134/120
بیشتر بخوانید:
شادی مردم کرهجنوبی از دیدار تاریخی رهبران دو کره
دیدار تاریخی سران دو کره؛ شروع فصل نوینی در روابط پیونگیانگ و سئول+ ویدئو
ترامپ دوباره کره شمالی را تهدید کرد/ مانند روسایجمهور پیشین آمریکا با کره شمالی کنار نمیآیم