از زمان آغاز جنگ ویرانگر در سوریه، رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه به شدت با دولت بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه مخالفتکرده است. آنکارا بارها به حمایت از داعش متهم شده است، اما از زمان مداخله فعال ترکیه در سوریه که با هدف حفاظت از مرزهای خود در قبال آنچه توسعه‌طلبی کردها نامیده می‌شود، انجام شده، آنکارا وارد درگیری مستقیم با داعش شده است.

ورنیا کیت، خبرنگار پرس تی‌وی، در این باره گزارشی تهیه کرده است: حملات تروریستی متعدد در ترکیه به ویژه ظرف سال گذشته در کلیه بخش‌ها اثرات منفی بر جاگذاشته است. هر بار حمله‌ای در ترکیه روی می‌دهد، مسئولیت آن به حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) یا داعش نسبت داده می‌شود. پ‌ک‌ک ظرف 32 سال گذشته برای خودمختاری با دولت ترکیه مبارزه می‌کند. اما داعش کاملاً با سیاست خارجی آنکارا در سوریه، یعنی سیاست تلاش آنکارا برای سرنگونی بشار اسد همراه است. اما اخیراً، ترکیه نیروی زمینی به داخل سوریه اعزام کرده است.

طغرل کسکین، کارشناس سیاسی، در مصاحبه با پرس تی‌وی گفت: «ترکیه در حال حاضر مشغول عملیات نظامی در سوریه است – نه فقط اساساً علیه داعش – بلکه برای مقابله با کردها در سوریه.»

برخی تحلیلگران معتقدند که سیاست خارجی آنکارا دلیل اصلی موج حملات در خاک ترکیه است. رسانه‌های مجازی ترکیه مرتباً گزارش‌های حمایت مداوم آنکارا از داعش در سوریه را منتشر می‌کنند. از سوی دیگر، داعش تهدید کرده است حملات تروریستی خود را در ترکیه تشدید خواهد کرد و منافع ترکیه را در نقاط مختلف جهان هدف قرار خواهد داد، تا آنکارا را به خاطر حمایت از ائتلاف تحت امر امریکا و تضییع دستاوردهای داعش در سوریه مجازات کند.

اردوغان آلتان نیز از حزب جمهوری‌خواه مردم در مصاحبه با پرس تی‌وی تصریح کرد: «دولت درگیر عملیات نظامی خود در سوریه است. با این حال، منتقدین آن را حامی داعش در آنجا می‌دانند. انتظار می‌رود داعش در آینده نزدیک به ترکیه حمله کند. اشتباه است چنانچه تصور شود سازمان تروریستی که در حال مبارزه با آن هستید به شما صدمه نزند. گرچه عناصر پ‌ک‌ک نیروهای امنیتی ما را هدف قرار می‌دهند، اما داعش بی‌رحمانه به غیرنظامیان حمله می‌کند.»

بسیاری داعش را مسئول سه حمله تروریستی در استانبول از جمله بمب‌گذاری در نقاط گردشگری و حمله به فرودگاه آتاتورک که 47 کشته بر جای گذاشت می‌دانند.