ایران پرس- با پایان اجلاس سالانه گروه بیست ،"یمی اسینباجو" (1) معاون رئیس جمهوری نیجریه ،از سران کشورهای اروپایی خواست تا در راستای عمل به تعهداتشان در خصوص کمک به آفریقا ،اقدام کنند.

معاون رئیس جمهوری نیجریه تاکید کرد، اکنون زمان تحقق وعده ها وتعهدات شرکای اروپایی فرا رسیده است و آفریقا نیز برای پیروزی بر مشکلات و موانعی که بر سر راه توسعه و پیشرفت این قاره قرار دارد،آماده است .

وی از فرانسه، آلمان، ایتالیا و بریتانیا  به عنوان ارکان اصلی گروه 20  خواست همزمان با نهایی شدن دستورالعمل اتحادیه اروپا در زمینه مبارزه با پولشویی، از این فرصت برای کمک به آفریقا استفاده کنند.

کشورهای آفریقایی سالانه بیش از 50 میلیارد دلار از منابع مالی خود را در جریان فعالیت های مالی غیر قانونی و پولشویی از دست می دهند . این کشورها از سال 2016 در تلاشند تا میلیاردها دلار به سرقت رفته را که مخفیانه به اروپا منتقل شده است به آفریقا بازگردانند.این پولها می تواند بودجه لازم را برای تامین زیرساخت ها و برنامه های  اجتماعی در نیجریه و دیگر کشورهای آفریقایی  فراهم کنند.

تاریخ اقتصادی آفریقا نشان می دهد کشورهای این منطقه سال ها تحت ظلم  کشورهای استعمارگر بوده و در این راستا منابع مالی این کشورها به طرز گسترده ای غارت شده است. بسیاری از این کشورها بعد از سالها استقلال، هنوزاستقلال مالی ندارند و افزایش دایره فساد مالی و اداری،فعالیت های باندهای قاچاق و گروه های شبه نظامی و تروریستی نیز شرایط را در این کشورها تشدید کرده است. این در حالی است که بنا بر گفته برخی ناظران در پشت پرده فعالیت این باندها و گروه ها، برخی مقامات کشورهای آفریقایی وابسته به غرب، حضور دارند. همچنین بسیاری معتقدند کشورهای غربی به صورت نهانی و در راستای منافع خود کمک های مالی به گروه های فعال در مناطق مختلف آفریقا ارسال می کنند.

فساد و پولشویی، مشکلات زیر ساختی، فقر و خشکسالی؛ موانع اصلی و بازدارنده در آفریقا 

اگرچه با تغییرات سیاسی و اقتصادی در آفریقا و همچنین در نظام بین الملل طی سال های اخیر بسیاری از کشورهای این قاره موفق شده اند با جذب سرمایه گذاری ها، شرایط اقتصادی خود را بهبود بخشند و رشد اقتصادی خوبی را ثبت نمایند ،اما فساد و پولشویی، مشکلات زیر ساختی، فقر و خشکسالی همچنان موانع اصلی و بازدارنده در آفریقا به شمار می آیند .در این راستا طی سال های اخیر کشورهای بزرگ به ویژه کشورهای عضو اتحادیه اروپا وعده ارایه کمک های مالی و غیر مالی را در عرصه های اقتصادی،کمک به ساخت زیر ساخت ها،مبارزه با تروریسم و قاچاق و ارایه خدمات کشاورزی برای بهبود شرایط تولید در این کشورها داده اند.وعده هایی که بنا بر گزارش مقامات این قاره درصد کمی از آنها محقق شده است  و بیشتر شعارهایی در راستای رسیدن به اهداف خاص کشورهای غربی بوده است ؛ به طوری که حتی در موضوع تامین غذا و دارو در کشورهای مواجه با خشکسالی و جنگ ، مسوولان سازمان ملل از عدم پرداخت و تامین بودجه از سوی کشورهای متعهد ،گفته و خواستار پرداخت تعهدات کشورهای عضو برای تامین بودجه مورد نیاز شده اند.

چنانچه جنس لارکه، سخنگوی دفتر هماهنگ کننده امور انسانی سازمان ملل متحد چندی پیش با هشدار در مورد تبعات کمبود مواد غذایی در بسیاری از کشورهای آفریقایی، گفت: برای ارسال کمک های بشردوستانه به 100 میلیون نفر در سراسر جهان در سال 2017 به22 میلیارد و 800 میلیون دلار کمک نیاز است اما تنها حدود 2 میلیارد و 700 میلیون دلار از این مبلغ جمع آوری شده است.

کشورهای اروپایی در نشست گروه بیست نیز وعده کمک به کشورهای آفریقایی را داده اند اما عملکرد گذشته این کشورها ،سبب شده است که مقامات آفریقایی شرکت کننده در این نشست با بی اطمینانی به این وعده ها نگاه کرده و خواستار اجرای وعده های این کشورها باشند.118/111