سرلشکر باقری همچنین بر حضور و استقرار هرچه بیشتر نیروهای نظامی و مرزبانی پاکستان در مرزهای مشترک با جمهوری اسلامی ایران برای تحکیم و تثبیت امنیت در این مناطق و ممانعت از تحرکات اشرار و تروریست ها تأکید کرد.
شامگاه دوشنبه (23 مهرماه) تعدادی از بسیجیان بومی و نیروهای هنگ مرزی که در پایگاه مراقبتی در نقطه صفر مرزی میرجاوه استقرار داشتند، توسط گروهک های ضد انقلاب ربوده و به داخل خاک پاکستان منتقل شدند.
مقامهای پاکستان میگویند که اقدامات لازم برای آزادی نیروهای ایرانی ربوده شده، در حال پیگیری است؛ اما در این نکته تردیدی نیست که دولت پاکستان باید اقدامات بیشتری را با هدف تقویت امنیت مرزهای مشترک با ایران انجام دهد. زیرا تکرار چنین حوادثی نه تنها برای امنیت ایران و پاکستان، بلکه برای امنیت منطقه نیزبسیار خطرناک است.
تعرضات تروریستی ازخاک پاکستان به خاک جمهوری اسلامی ایران در حال تکرار شدن است. نمونههای دیگری از این دست رویدادهای تلخ در خط مرزی ایران و پاکستان در شروع سال جدید و همچنین در سال های گذشته نیز رخ داده است.
"محمد رضا منافی" کارشناس حوزه جنوب آسیا در این زمینه میگوید:
"زمانی که صحبت از خط مرزی هزار کیلومتری ایران و پاکستان میشود، تلاشهای شبانهروزی نیروهای مرزبانی، نظامی و انتظامی جمهوری اسلامی ایران برای محافظت از امنیت و آرامش این مرز، کار را برای طرف پاکستان به مراتب آسانتر از کنترل مرزهایش با دیگر همسایگان کرده است و شاید این کشور همسایه و دوست با اندک توجه بیشتری به مرزهایش با ایران، به راحتی بتواند منطقه را از وجود اشرار و تروریستهایی که هرازگاهی برای هر دو طرف دردسرساز میشوند، پاکسازی کند."
پاکستان سالهای متمادی است که از فقدان و یا ضعف امنیت رنج میبرد. این در حالیست که این کشور از ظرفیتهای قابل توجه نظامی و امنیتی برخوردار است و انتظار میرود در مسیر کمک به مبارزه علیه تروریسم تامین امنیت داخلی و مرزهای این کشور بهکار گرفته شوند. بدیهی است حفظ امنیت و مسوولیتپذیری درقبال پایان دادن به دردسرهای مرزی برای کشورهای همسایه، انتظاری منطقی است که باید در اولویت برنامههای امنیتی این کشور قرار گیرد.
جمهوری اسلامی ایران و پاکستان حدود هزار کیلومتر مرز مشترک دارند؛ حجم مبادلات بازرگانی دو کشور در سال 2017، به یک میلیارد و 324 میلیون دلار رسید. صادرات کالا از طریق خط ریلی زاهدان، مرکز استان سیستان و بلوچستان به کویته پاکستان نیز در 6 ماه گذشته نسبت به مدت مشابه سال گذشته (2017)، بیش از 40 درصد رشد داشته است.
با این حال نمیتوان اتفاقات تلخ ناشی از تکرار حوادث تروریستی از درون خاک پاکستان علیه کشور همسایه را نادیده گرفت. اظهارات رییس ستاد کل نیروهای مسلح ایران و انتظارات مورد تاکید مقامهای ایران از دولت پاکستان را میبایست در همین راستا ارزیابی کرد. 113/120
نویسنده: جمشید امینزاده
بیشتر بخوانید:
تاکید وزیر کشور بر سرکوب تروریست ها در مرز ایران و پاکستان
سرلشکر باقری: پاکستان برای دستگیری عوامل تروریستی ربایش مرزبانان ایرانی تلاش کند
وعده پاکستان برای پیگیری ربودهشدن مرزبانان ایرانی