به گزارش ایران پرس، این نهاد بین المللی روز شنبه از ایتالیا هم خواست اجازه دهد، مهاجران هرچه سریع تر از این کشتی موسوم به «دیچوتی» Dichuti خارج شوند.
«فیلیپو گراندی» Filippo Grandi کمیسر آوارگان سازمان ملل در ژنو با انتشار بیانیه ای تاکید کرد، زمان آن رسیده است که کشورهای اروپایی به رقابت بر سر این که چه کسی می تواند مسئولیت کمتری درقبال پناهجویان برعهده گیرد پایان دهند و تصمیم درستی برای اسکان آوارگانی که از دریای مدیترانه نجات یافته اند، اتخاذ کنند.
هشدار ایتالیا؛ بحران آوارگان چالشی برای همگرایی اروپایی
دولت ایتالیا به یک کشتی گارد ساحلی خود به نام «دیچوتی» که 177 آواره را پنج روز پیش در آبهای مالت از غرق شدن نجات داد هم اجازه پهلو گرفتن در بنادر خود و پیاده شدن آوارگان را از کشتی نمیدهد.
متئو سالوینی، وزیر کشور و معاون نخست وزیر ایتالیا هشدار داده است در صورتی که دیگر کشورهای اروپایی حاضر به پذیرش این افراد نباشند آنان را به یکی از بندرهای لیبی باز خواهد گرداند.
سازمان پزشکان بدون مرز از مواضع ضد مهاجرتی ایتالیا و توافق این کشور با لیبی درباره آوارگان و مهاجران انتقاد کرده است.
کلادیا لودزانی، رئیس سازمان پزشکان بدونمرز به خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در رُم گفت: بسیاری از این آوارگان در لیبی مورد ضرب و شتم قرار گرفتهاند. مهاجران در اردوگاههای لیبی در شرایط بسیار بد و اسفناکی بهسر میبرند. حتی در دست و پاهای شماری از این افراد که از لیبی خود را به سواحل اروپا رساندهاند میخ فرو کرده بودند.
در همین حال؛ سازمان عفو بینالملل هم از سیاستهای سختگیرانه ایتالیا و دیگر کشورهای اروپایی درقبال آوارگان و مهاجران انتقاد کرد و این کشورها را مسئول مرگ این افراد در دریای مدیترانه دانست.
به گفته کارشناسان درحالی که سیاستهای ضد مهاجرتی کشورهای اروپایی در تضاد با حقوق اروپا و حقوق بینالملل است، این بحران سبب تشدید اختلافات درونی و به چالش کشیدن همگرایی در اتحادیه اروپایی شده است.
کشتی «دیچوتی» متعلق به گارد ساحلی ایتالیا 16 اوت، مهاجران را از قایق قاچاقچیان نجات داد.
بحران سیاست های مهاجرتی در کشورهای اروپایی موجب تشدید اختلافات و به چالش کشیدن همگرایی در اتحادیه اروپا شده است.
133/110
بیشتر بخوانید:
تهدید ایتالیا به بازگرداندن کشتی پناهجویان به لیبی
هشدار ایتالیا؛ بحران آوارگان چالشی برای همگرایی اروپایی + ویدئو