این سناتور آمریکایی با بیان اینکه هفده میلیون یمنی در معرض قحطی قرار دارند گفت، آمریکا باید در دخالت نظامی و تامین سلاح برای عربستان به طور جدی بازنگری کند و در صورت ادامه این روند اوضاع وخیم تر می شود.
سناتور «باب منندز» نیز در این نشست با طرح ادعاهای تکراری درباره ایران و انصارالله گفت، تهدید تروریستی در یمن، عملکرد ائتلاف تحت امر سعودی را که مسئولیت قابل ملاحظه ای در ابعاد تلفات غیرنظامی و وارد آمدن خسارات به تاسیسات و زیرساختارهای غیر نظامی در یمن دارد توجیه نمی کند.
ماه گذشته میلادی مجلس سنای آمریکا طرح توقف حمایت واشنگتن از ائتلاف سعودی را متوقف کرد و به آن رای مثبت نداد.
لابی قدرتمند سلاح که تنها به منافع اقتصادی خود نگاه می کند به طور مداوم در کنگره با طرح هایی که با منافع این لابی سازگار نیست مخالفت می کند.
اختلاف درباره جنگ یمن از اختلاف قدیمی میان کنگره و کاخ سفید ناشی می شود.
سناتورهای آمریکایی معتقدند؛ کنگره اختیارات زیادی به کاخ سفید درباره اقدامات نظامی داده است و برخی مانند برنی سندرز معتقدند که حمایت نظامی آمریکا در جنگ یمن چون مجوز کنگره ندارد غیرقانونی است.
برخی ناظران سیاسی آمریکا رای منفی سنا به طرح پایان حمایت نظامی آمریکا از ائتلاف سعودی در جنگ یمن را با سفر ولیعهد عربستان سعودی به آمریکا در ارتباط می دانند.
انعقاد قراردادهای اقتصادی و باج های این شاهزاده سعودی تا حدود زیادی بررای سناتورها اثر گذاشته است.
اکنون کمیته روابط خارجی سنای آمریکا با طرح مجدد تشریح سیاست آمریکا در جنگ یمن و تکرار ادعاها درباره جنبش مردمی انصارالله، دخالت ایران در امور داخلی یمن و بهانه همیشگی آمریکا یعنی مبارزه با تروریسم سعی در توجیه اقدامات آمریکا در جنگ یمن دارد اما این ادعاها تاکنون هیچ اثر مثبتی در پایان دادن به بحران یمن نداشته است.
«دیدیه بیون »Didier Billion، معاون اندیشکده روابط بین الملل و راهبردی فرانسه می گوید، سعودی ها، ایران را به دخالت در یمن و اقدامات نظامی در این کشور متهم می کنند اما باوجود تمایل سیاسی ایران برای تضعیف رقیب سعودی خود، وجود یک سیاست از پیش تعیین شده و سازمان یافته در ایران در خصوص مسائل یمن بعید به نظر می رسد.
در واقع شواهد ملموس ناچیزی وجود دارند که دخالت مستقیم ایران در یمن را اثبات کنند.
به نظر می رسد کنگره آمریکا با طرح ادعاهای تکراری همان شیوه اشتباه و بدون نتیجه سالهای گذشته را در پیش گرفته است.
اراده واقعی برای پایان دادن به بحران یمن در آمریکا وجود ندارد.
طرح این مسائل صرفا برای آرام کردن افکار عمومی داخلی امریکا و جهان است.
اقدامات آمریکا به علت عدم توجه به علت های اصلی، تاکنون نتیجه ای جز تشدید بحران برای مردم یمن درپی نداشته است.
نویسنده :علی اصغر طرازنده
138/110
بیشتر بخوانید:
نخست وزیر یمن اعلام کرد؛ کمک آمریکا و انگلیس به عربستان برای تهاجم به یمن
سنای آمریکا به تداوم حمایت از عربستان در جنگ یمن رای داد