به گزارش ایران پرس، «امرالله صالح» رئیس سابق اداره امنیت ملی افغانستان با بیان اینکه احزاب و گروههای سیاسی این کشور نباید نقش اصلی در مذاکرات صلح با طالبان را ایفا کنند افزود، «اشرف غنی» رئیس جمهوری افغانستان به عنوان نماینده مردم، تنها فرد اصلح برای اداره این مذاکرات است.
«صالح» درباره جدول زمانی تعیین شده «زلمی خلیل زاد» نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان نیز تاکید کرد، برقراری صلح براساس این جدول زمانی بسیار مشکل است و طرفهای درگیر برای تحقق این موضوع به زمان بیشتری نیاز دارند.
«خلیل زاد» چندی پیش از تمایل واشنگتن برای به نتیجه رسیدن گفتوگوهای صلح افغانستان پیش از انتخابات ریاست جمهوری این کشور در 20 آوریل 2019 خبر داده بود.
این در حالی است که «حمدالله محب» مشاور امنیت ملی افغانستان پس از دیدار با نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان اعلام کرد، هیچ کس حق ندارد درباره فرمول و یا ساختار جدید دولتی برای افغانستان از جمله اختیارات سیاسی در این کشور گفتوگو کند زیرا ناقض قانون اساسی است.
پیشتر«محمد عارف کیانی» از اعضای ائتلاف بزرگ ملی افغانستان گفت: تیم مذاکره کنندهای که «اشرف غنی» برای گفتوگو با طالبان تشکیل داده است از مردم این کشور نمایندگی نمیکند.
«نادر افغان» سخنگوی حزب اسلامی افغانستان نیز اعلام کرد: هیاتی که از سوی دولت تعیین شده برای احزاب، مردم و نمایندگان مجالس قابل قبول نیستند زیرا این تیم کاملاً حکومتی است.
«محمد علم ایزدیار» معاون سنای افغانستان نیز تعیین اعضای تیم مذاکره کننده صلح با طالبان را از بین مقامات دولتی اقدامی نادرست دانست و خواستار تغییر در ترکیب این تیم شد.
هیات مذاکره کننده دولت افغانستان با گروه طالبان از11 نفر تشکیل شده است که یک نفرآن ازپارلمان، یک نفر از شورای علما و 9 تن دیگر آن از مقامات دولت کابل هستند.
درخواست ها برای تغییردرترکیب تیم مذاکره کننده دولت افغانستان با گروه طالبان که بیشترآنان از مقامات دولتی هستند، ناشی ازعوامل مختلفی است که از نگاه درخواست کنندگان برای این تغییر، در ناکامی تلاش ها برای احیای مذاکرات صلح موثر است. 139/112
بیشتر بخوانید:
گفتوگوهای نماینده ویژه آمریکا با طالبان در امارات/ تحلیل
مسیر ناهموار گفت وگو با طالبان در افغانستان/ تحلیل
تاکید «عبدالله عبدالله» بر امضای توافقنامه صلح با گروه طالبان